Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте! Може ли малка помощ с тази задача на php. 

Напишете скрипт, който по въведено естествено число N търси брой срещания на указана цифра.

Това е моя код: 

<html>
    <head>
       <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
        <title>Задача №5</title>
    </head>
    <body>
            <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
              <br><br>  Enter the number 
                <input type="text" name="chis"><br><br>  
                  Enter the digit
                <input type="text" name="cif"><br><br> 
                <input type="submit" name="sub" value="GO">
         
</form>
<?php
$chis = 0;
$cif = 0;
//$br=0;

if($chis>0){
    if($chis%10==$cif) {
      //  $br++;
    $chis=$chis/10;

    echo "The number contains $" .round($chis);
    }
    
}else {
        echo "times digit $".round($cif);
    }

?>
  </body>
</html>

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като за начало виж как да получиш информацията въведена от формуляра. Използваш POST, което означава, че ще трябва да използваш $_POST.

После в php кода трябва да провериш с if дали бутона е натиснат и има въведена информация (може и без но ще получиш съобщения когато няма въведена информация). Това може да стане с проверка дали $_POST е празно (функция empty) или дали метода е POST чрез $_SERVER["REQUEST_METHOD"] ;

След това вземи съдържанието на chis и cif полетата с $_POST['chis'] и $_POST['cif'] и го присвои към променлива, ако искаш.

Самата проверка може да се направи по няколко начина. Ето най-лесните два според мен:

- Създаваш променлива за броя срещания. Примерно $seen = 0; Чрез for цикъл и използваш chis (това е N от условието) като масив. Първата цифра ще вземеш с $_POST['chis'][0] и с if може да провериш дали е равна на $_POST['cif']. Aко е равна добавяш едно към $seen ($seen++). Накрая променливата $seen ще съдържа брой срещания на указана цифра (cif).

- Най-лесното е с функцията substr_count. За първи параметър слагаш с $_POST['chis'], а за втори $_POST['cif'] и получаваш броя срещания на указана цифра (cif). Цялото решение в един ред.

Бих коригирал кода с готов работещ, но мисля че описанието ми е ясно и ще се справиш сам, защото трябва да научиш споменатите неща, за да я направиш. Ако има грешки и/или въпроси ще отговоря.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Lusi2034
      трябва да направя уеб страница за дрехи на <html> <css>☹️☹️
    • от силвия димитрова стефанова
      Всеки път когато тръгна да дебъгвам ми изписва това: debugger-agent.jar to system class path - the system class loader does not define the appendToClassPathForInstrumentation method or the method failed
      FATAL ERROR in native method: processing of -javaagent failed, appending to system class path failed
      Disconnected from the target VM, address: '127.0.0.1:53324', transport: 'socket'
       и не ми позволява да дебъгвам.
    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте! Може ли да ми помогнете с курсовата ми работа.  Това е условието. Не мога да направя точка 11‐III. Може ли да ми помогнете
      11‐I.Да се състави абстрактен клас Редактор на книга BookEditor Чисто виртуални функции:
      I.1.LIST<BOOKPAGE> GENERATEBOOK(STRING TITLE, INT NUMBERPAGES )‐ СЪЗДАВА СТРАНИЦИ ОТ КНИГА СЪС ЗАГЛАВИЕ TITLE И ПРАЗНИ СТРАНИЦИБРОЙ NUMBERPAGES И ГИ ДОБАВЯI.2.VOID SWAPPAGES(INT FIRSTPN, INT SECONDPN)‐ РАЗМЕНЯ СТРАНИЦИТЕ С НОМЕРА – ПАРАМЕТРИ FIRSTPN, SECONDPN.ПРОДУЦИРА ИЗКЛЮЧЕНИЕ, АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ
      11‐II.Да се състави клас Страница BookPage Скрити член променливи:
      Номер на страница‐ число int; Съдържание – низ string; Публични функции:
      II.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН, ПОДРАЗБИРАЩ СЕ;
      II.2.ЧЕТЕНЕ/ЗАПИС
      II.3.ЗА РАЗМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕНАТА КАТО ПАРАМЕТЪР РЕФЕРЕНЦИЯ КЪМ СТРАНИЦА;
      II.4.OPERATOR == СРАВНЯВА ПО ВСИЧКИ ДАННИ
      II.5.OPERATOR< ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА ПО‐МАЛКО НА ПОДАДЕНИЯ ПАРАМЕТЪР ОБЕКТ С ТЕКУЩИЯ ПО НОМЕР НА СТРАНИЦА
      II.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА
      II.7.OPERATOR<<(ИЗВЕЖДА В УКАЗАН ИЗХОДЕН ПОТОК)
      II.8.OPERATOR>>(ЧЕТЕ ОТ УКАЗАН ВХОДЕН ПОТОК)
      11‐III.Да се състави клас Книга Book за съхраняване на страници (подредени по номер на страница), наследник на BookEditor – клас I11‐I Скрити член променливи: Списък от страници – съдържа обекти от клас II, m_listPagesПублични функции: III.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН ПО БРОЙ СТРАНИЦИ И ЗАГЛАВНА СТРАНИЦА, СЪЗДАВА КНИГА СЪС ЗАГЛАВИЕ И ПРАЗНИ СТРАНИЦИ –УКАЗАНИЯ БРОЙ; ПОДРАЗБИРАЩ СЕ – СЪЗДАВА КНИГА САМО СЪС ЗАГЛАВИЕ
      III.2.ДОБАВЯНЕ НА СТРАНИЦА – ПАРАМЕТЪР СТРАНИЦА
      III.3.ПРОМЕНЯНЕ НА СТРАНИЦА – ПАРАМЕТЪР СТРАНИЦА
      III.4.ПРЕМАХВАНЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕН ПАРАМЕТЪР НОМЕР НА СТРАНИЦА
      III.5.РАЗМЕНЯНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ НА ПОДАДЕНИ ДВЕ РЕФЕРЕНЦИИ КЪМ СТРАНИЦИ.ПРОДУЦИРА ИЗКЛЮЧЕНИЕ, АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ
      III.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА
      III.7.ИМПЛЕМЕНТИРАНЕ НА ВИРТУАЛНИТЕ ФУНКЦИИ
      11‐IV.Главна функция (main) IV.1.СЪЗДАВА ОБЕКТ BOOK ОТ
      IIIIV.2.ИЗВЕЖДАНЕ НА КНИГАТА НА КОНЗОЛЕН ИЗХОД
      IV.3.ДОБАВЯНЕ НА СТРАНИЦА КЪМ
      IV.1, ИЗВЕЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТА НА КОНЗОЛЕН ИЗХОД
      IV.4.ПРЕМАХВАНЕ НА СТРАНИЦА ОТ
      IV.1, ИЗВЕЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТА НА КОНЗОЛЕН ИЗХОД
      IV.5.РАЗМЕНЯНЕ НА ДВЕ ОТ СТРАНИЦИТЕ ОТ
      IV.1, ИЗВЕЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТА НА КОНЗОЛЕН ИЗХОД
      IV.6.ОБРАБОТВАНЕ НА ИЗКЛЮЧЕНИЕ
    • от lipetrova
      Здравейте! Ученичка съм в 12 клас и от няколко седмици насам се запознахме с html. Като цяло засега само вмъкваме заглавия, текст, снимки без да ги форматираме много-много.. За днес имам задачата да форматирам заглавие, за да стане двойно подчертано, но не намирам нищо в интернет като помощ. 
    • от tulpn
      Здравейте, формата ми съдържа 3 радио-та и ми трябва информация за това кое от тях е избрано и въз основа на тази ситуация искам да return-на на потребителя определена страница (1.html, 2.html и т.н.). 
      Пробвах това решение: https://stackoverflow.com/a/31663422/ , но стигнах до там и зацепих.
      Функцията винаги влиза в else и ми дава "error".
       
      app.py > 
      from flask import Flask, render_template, url_for, flash, redirect, request from flask_wtf import Form, FlaskForm, form from wtforms import RadioField, widgets, Form, StringField, TextAreaField, PasswordField, validators app = Flask(__name__) app.config['SECRET_KEY']='development' @app.route("/home") @app.route("/") def home():     return render_template("home.html") @app.route("/about") def about():     return render_template("about.html") @app.route("/handle_data", methods=['POST']) def handle_data():     if request.method == 'POST':         option = request.form['options']         if option == option[0]: # тук мисля че греша, не знам как да го направя по-правилно              return render_template("about.html")         else:             return "error" if __name__=='__main__':     app.run(debug=True)  
      home.html > 
      <form name="myForm" action="/handle_data" method="POST" >     <p>     <input type="radio" id="option1" name="options" value="option1"> Option1 </input><br>     <input type="radio" id="option2" name="options" value="option2"> Option 2 </input><br>     <input type="radio" id="option3" name="options" value="option3"> Option3 </input><br>     <p>     <input type="submit" value="Submit">     </p> <form>
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване