Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен интернет към единия компютър

Featured Replies

Здравейте,ползвам 50мбпс нет,пуснат през рутер TP-Link Archer C20 AC750 dual band.Досега беше включен само едно пц,кабелно,добавихме още един компютър,отново чрез кабел.Двата работят едновременно без проблем,докато на единия не започне да се тегли нещо.На другия компютър започва да се забелязва лаг.Например,ако се пуснат клипове с по висока резолюция,те не тръгват,докато не се спре даунлоуда на другия компютър.В таск менаджера на теглещото пц на Network изписва 51%-48мпбс.Тук се обърквам,при положение,че ми използва целия нет,защо показва 51%?И това ли ми е проблема,че при теглене всичко отива за даунлоуд?Всичко това нормално ли е и мога ли регулирам чрез рутера предаването на нета?Благодаря

Имаш 50 лв. за харчене всеки ден, изхарчваш 50 лв. на ден като ги вадиш от джоб който принципно може да събере 100 лв., колко пари ще спестиш за един месец?

Орежи си малко броя на едновременните връзки и максималната скорост на сваляне.

• Автор
преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Имаш 50 лв. за харчене всеки ден, изхарчваш 50 лв. на ден като ги вадиш от джоб който принципно може да събере 100 лв., колко пари ще спестиш за един месец?

Орежи си малко броя на едновременните връзки и максималната скорост на сваляне.

Математиката винаги ми е куцала.Значи по дефаулт рутера дава приоритет на задачите за сваляне.Но защо ми изписва само 50%,а не 100%?Често се ползват едновременно и двата компютъра,така,че май не е добра идея за ограничаване.Но може би скоростта на сваляне ако се понамали.....

Просто тази сапунерка няма  шейпър

Може и доставчика да е калпав. Ако се пуснат и на двата компютъра 2 еднакви неща да се свалят по един и същ начин какво се получава?

• Автор
преди 1 час, Niki-pit написа:

Просто тази сапунерка няма  шейпър

Извинявам се,но не ми е ясно

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Хайде пак погледни на какво ти дава 50%.

Network

преди 1 час, цър-вул написа:

За торенти ли става дума?

Не,от някакъв сайт,мисля,че на Рокстар

преди 1 минута, Raze написа:

Може и доставчика да е калпав. Ако се пуснат и на двата компютъра 2 еднакви неща да се свалят по един и същ начин какво се получава?

Да видя дали скоростта ще е еднаква ли?

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

С каква скорост ти е локалната мрежа във вас?

Ами,как да я проверя

Може и доставчика да е калпав.

И какво общо има доставчика?
Той осигурява достъпа на рутера, пък после - как се разпределят нещата във вътрешната мрежа - не зависи от него.
Кото начало - лимитиране скоростта на сваляне.
на 7.04.2021 г. в 19:28, bojoviki написа:

Здравейте,ползвам 50мбпс нет,пуснат през рутер TP-Link Archer C20 AC750 dual band.Досега беше включен само едно пц,кабелно,добавихме още един компютър,отново чрез кабел.Двата работят едновременно без проблем,докато на единия не започне да се тегли нещо.На другия компютър започва да се забелязва лаг.Например,ако се пуснат клипове с по висока резолюция,те не тръгват,докато не се спре даунлоуда на другия компютър.В таск менаджера на теглещото пц на Network изписва 51%-48мпбс.Тук се обърквам,при положение,че ми използва целия нет,защо показва 51%?И това ли ми е проблема,че при теглене всичко отива за даунлоуд?Всичко това нормално ли е и мога ли регулирам чрез рутера предаването на нета?Благодаря

Маршрутизатора ти е със 100 мбит/с портове. Плащаш за 50 мбит/с на доставчика. С колко процента според теб ще запълниш максимално канала на този 100 мегабитов порт когато сваляш нещо на максимално достижима скорост от доставчика ? Казано просто колко е 1/2 от 100 ?!?

Относно бавния интернет на втората машина - или си лимитираш скоростта на сваляне в браузъра/клиента на първата машина, или задаваш QoS в настройките на маршрутизатора.

преди 16 минути, techmaniac написа:

С колко процента според теб ще запълниш максимално канала на този 100 мегабитов порт когато сваляш нещо на максимално достижима скорост от доставчика ?

В случая проблемът не е в устройството, а в абоплана. И на едната машина като застърже сваляне с 50Mbps, за втората не остава лента.

• Автор
преди 1 час, techmaniac написа:

Маршрутизатора ти е със 100 мбит/с портове. Плащаш за 50 мбит/с на доставчика. С колко процента според теб ще запълниш максимално канала на този 100 мегабитов порт когато сваляш нещо на максимално достижима скорост от доставчика ? Казано просто колко е 1/2 от 100 ?!?

Относно бавния интернет на втората машина - или си лимитираш скоростта на сваляне в браузъра/клиента на първата машина, или задаваш QoS в настройките на маршрутизатора.

Благодаря ти за урока по математика.Мисля,че го схванах от предния урок.За даскали сте родени

преди 59 минути, цър-вул написа:

В случая проблемът не е в устройството, а в абоплана. И на едната машина като застърже сваляне с 50Mbps, за втората не остава лента.

Да.Може да потърся оферта за 100мбпс или да спъна даунлоуда.Благодаря на всички

преди 4 часа, bojoviki написа:

Да.Може да потърся оферта за 100мбпс или да спъна даунлоуда.

Не! Първото няма да има смисъл без второто, защото от маймундата вече ще се дърпа със 100км/ч! ;)

Но аз не виждам смисъл от това? Всяко дърпане става за 1-2-3 хайде да са 5 минути. Другия комп ще си почине малко...

• Автор
преди 17 часа, JKirilov написа:

Не! Първото няма да има смисъл без второто, защото от маймундата вече ще се дърпа със 100км/ч! ;)

Но аз не виждам смисъл от това? Всяко дърпане става за 1-2-3 хайде да са 5 минути. Другия комп ще си почине малко...

О,да.Това е така.Просто за първи път се случи да се засекат даунлоуд + плей.И ми стана хикс какво се случва.Но тук ми обясниха.Благодаря

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.