Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на Компютър с Мултимедия плеър-Android

Featured Replies

Здравейте.Имам един проблем,как да гледам свалени филми,песни,клипове свалени на моят компютър на телевизор Hitachi 32",който не е смарт по стар модел?Питам защото,той няма по-новите видео формати.Когато сваля някой филм на флашката от някой сайт например и я бодна в телевизора излиза неразпознат файл.Някой формати ги чете,като AVI video,MP4 video, XviD.И тук идва проблема,че трябва да ги конвертирам в такъв формат.Сега ще ми кажете ами пусни един HDMI кабел към телевизора и готово.Да правил съм го преди със стар тел.Велико Търново да обръщам сигнала чрез видео картата ама сега не искам така.Има ли друг начин и как?Или се спираме на ТВ Бокс с Андроид.Ако е така,моля да ми обясните как става свързването.Ще излезели моят компютър в Бокса като икона или как?И аз оттам да си пусна каквото желая на телевизора.В момента компютъра е свързан с интернет по кабел към А1 с интернет и телевизия през рутер Tenda W311R+ Wireless-N.Четох,че бокса трябва да има DLNA AirPlay Miracast support.Става и с флашка на която съм свалил нещо и да я сложа в USB на бокса ама искам предишният вариант.Благодаря на всички които ми пишат.

'

• Отговори 50
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Шерваш папките с филмите на компа и от ТВ бокса примерно с KODI ги пускаш да се гледат на телевизора.

Компа и ТВ бокса е най-добре да са вързани с LAN кабел към рутера, а не безжично.

Точен модел на телевизора? Има ли WiFi или кабелен интернет, както и плеъра му може ли да стриймва от мрежа?

преди 3 минути, ined написа:

Шерваш папките с филмите на компа и от ТВ бокса примерно с KODI ги пускаш да се гледат на телевизора.

Компа и ТВ бокса е най-добре да са вързани с LAN кабел към рутера, а не безжично.

Това е в случай че телевизора има поне wifi и медиен плеър. След като не е умен, малко съмнително.

Под TB бокс имам в предвид външен HD media player , който да ги пуска на несмарт телевизора

Нещо от тоя род или по-ново https://www.emag.bg/smart-tv-boks-r69-android-7-1-tv-box-quad-core-2-4-ghz-ddr-iii-1gb-hdmi-wi-fi-internet-tv-4k-kodi-player-tv-box-r69/pd/DNCL06BBM/

• Автор

Телевизора няма WiFi но имам интернет през рутер и ползвам кабелна телевизия и интернет към А1

Външен media player нямам,телевизора не е смарт и няма WIFI.

Тогава имаш 3 варианта - щом няма как да пуснеш интернет или мрежова връзка до телевизора.

1. Конвертираш видео файловете на компютъра в съвместим с телевизора формат и си ги гледаш без проблеми.

2. Медиен плеър или мини компютър с windows, който свързваш към телевизора и той декодира видео файловете или стриймва от компютъра/онлайн.

3. Свързваш компютъра с HDMI кабел към телевизора и си пускаш каквото искаш, чрез клониране или раздвояване на екрана.

• Автор

За това питам,ако се наложи ще се купува външен HD media player.Защото четох по форумите,че Player трябва да подържа DLNA AirPlay Miracast support

Ако има как да свържеш компютъра с кабел, няма смисъл от подобни гимнастики. Плеъра е достатъчно да поддържа wifi и да можеш да му инсталираш допълнителни приложения.

• Автор

1 и 3 вариант съм написал още в началото,че не ми се занимава вече писна ми с конверт и обръщане на екрана.Как става с 2 вариант с Бокса трябва ли да е с Андроид и как да го свържа.Още един кабел HDML ли да пусна от рутера до Lan на Playera и от там с др.кабел дето идва в комплекта.който е HDML да свържа телевизора.Той има 2 входа за HDML.В единият вход е вкаран канела за цифровата телевизия.

Плеъра се свързва към безжичната мрежа и на компютъра правиш медиен сървър или просто шерваш файловете да може да се виждат през плеъра.

• Автор

Казват,че през WIFI филмите може да накъсват заради връзката аз съм с 70Mbps скорост.А трябва ли да пипам кабелите от кутията на А1 ще пречи ли на кабелната или нея ще я гледам през Тв бокса

• Автор

Някой ще предложили хубав Мултимедия плеър до 100лв.за да си гледам от компютъра каквото искам на него.Не си падам по стриймване на телевизий радиа и др.Да има поне 4Gb Ram i 16Gb свободно пространство.

преди 5 минути, pancho1960 написа:

Някой ще предложили хубав Мултимедия плеър до 100лв.за да си гледам от компютъра каквото искам на него.Не си падам по стриймване на телевизий радиа и др.Да има поне 4Gb Ram i 16Gb свободно пространство.

Добрите боксове почват от този: Ugoos X3 Pro

Иначе около твоя бюджет ТОX1

преди 18 минути, pancho1960 написа:

Здравейте!

Вярно е, че в постовете ви са казани много неща от ваша страна, но! Вярно е и това, че не много добре знаете точно какво искате, а най важното е, което трябва да се направи за случая, като вашият. Има добри предложения четейки цялата тема от хората. Има и това, че много от нещата не са ви наясно. 

Съветът ми към Вас е най добронамерен.

Намирате човек от вашият град или регион, който ще ви посети в къщи и дословно ще му обясните какво вие точно искате да се постигне в случая.

Във форум, няма тази възможност за препоръки, които ще ви се направят от КВАЛИФИЦИРАН техник или инженер в тази област, защото след всичко това следва неговото изпълнемие. А както вие се лутате ту на една, ту на друга страна е ясно на всеки, че изграждането на нещата няма да са ви по силите , за да се справите без проблемно. Най учтиво ви моля да не се обиждате на поста ми.  И...Успех от мен!

• Автор

Здравейте Г-Колев71.Това,което искам е това:Чрез закупен от мен Медиа плеар Тв бокс с андроид или не да мога да си пускам филми,музика,клипове от моят кhttps://www.emag.bg/google-chromecast-3-hdmi-streaming-media-player-chromecast3/pd/D18RKCBBM/?ref=fav_pd-titleомпютър на телевизора ми,който няма WIFI и не е Smart.Тези ще станат ли?Просто пример.https://ontimebg.com/elektronika/dzhadzhi/android-tv-box-mxq-pro-4k

преди 22 минути, pancho1960 написа:

Здравейте Г-Колев71.Това,което искам е това:Чрез закупен от мен Медиа плеар Тв бокс с андроид или не да мога да си пускам филми,музика,клипове от моят кhttps://www.emag.bg/google-chromecast-3-hdmi-streaming-media-player-chromecast3/pd/D18RKCBBM/?ref=fav_pd-titleомпютър на телевизора ми,който няма WIFI и не е Smart.Тези ще станат ли?Просто пример.https://ontimebg.com/elektronika/dzhadzhi/android-tv-box-mxq-pro-4k

За да дам точен отговор за нещо, което за Вас е важно, аз задължително трябва да съм го пробвал в реалноста поне веднъж. Това ми е коментарът!

В горен пост какво сте написал?:    "Защото четох по форумите,че Player трябва да подържа DLNA AirPlay Miracast support"

Нещата не са толкова сложни. Обаче не казваш откъде ще идва това, което да се показва на екрана на ТВ? Ако е по LAN кабел от втора LAN карта в компютъра примерно (по-добрия вариант), то първият показан няма да стане, вторият ще стане.

Проблема на евтините плеъри са ъпдейтите. Не получаваш ъпдейт на андроида, а в същото време някои приложения постоянно се ъпдейтват и след 2-3 години става една каша дето най-лесно се решава с купуването на по-нов плеър.

Втория проблем е че не поддържат 24кадров режим, а 99% от филмите и сериалите са такива. 24 кадри като ки разделиш на 60 кадъра получаваш не особено равномерно движение - някои кадри се преобразуват на 2 а други на 3 кадъра. А скъпите плеъри като DUNE които имат 24 кадров режим надхвърлят бюджета в пъти.

• Автор

Да така е,но аз искам само да си гледам филми от Замунда,Арена обикновени формати не се занимавам с стриймване ютуб гугъл тях си ги гледам на компютъра.Добре,ако можеш предложи ми да кажем 150-180лв.

Не е така, защото пак

на 7.04.2021 г. в 23:51, JKirilov написа:

не казваш откъде ще идва това, което да се показва на екрана на ТВ?

Кутийката, която ще купиш, ще стои до ТВ апарата и ще се свързва с него с обикновен 1.5м примерно HDMI кабел. А до кутийката как ще стигат файловете, които са ти на компа??? Предстваих си една сервитьорка с къса поличка, носи табличка с данни... ;),

И дай модела на тоя ТВ, може да се окаже приятна изненада!!!

• Автор

Плеъра се свързва към безжичната мрежа и на компютъра правя медиен сървър или просто шервам файловете да може да се виждат през плеъра.А четох,че може като пусна един кабел 3 метра от рутера ми до LAN входа на Тв бокса.

Ето в този форум пише така:https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/254353-Как-да-свържа-X-tremer-Android-TV-Box-към-компютъра

• Автор

Здравейте.Искам да попитам на този телевизор:Hitachi 32H8L02 със Serial №V11J02910 можели да се ъпдейтне,защото,като свалям филми на флашка някой от тях не ги чете,т.е с по нови формати за медия,аудио,субтитри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.