Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на Компютър с Мултимедия плеър-Android

Featured Replies

• Автор

Hitachi 32H8L02

• Отговори 50
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

ОК, благодаря ти.

Значи - за флашките забравяш.

Външен бокс за твоя случай вземай първия, защото ще свърши работа и е най-евтин. Желателно е от магазин, заради гаранцията.

Премери с канап колко е дължината и виж да си вземеш готов LAN кабел с накрайници. При прегъване по трасето под прав ъгъл - максимално заоблен завой! Ако накрайниците няма да минат лесно по трасето - само кабел, а накрайници ще ти сложат момчетата от интернет-доставчика ти.

Ще ти трябва и една карта за компа, примерно:

https://www.emag.bg/mrezhova-karta-estillo-10-100-pci-realtek-8139d-pci-est-net-10-100/pd/DTXXG9BBM/

В на-близкия ти сервиз за компютри ще намериш и 2 пъти по-евтина.

Действай

• Автор

Добре,а ако го свържа с един от портовете на рутера с LAN кабела до LAN на Външния бокс няма ли да е същото?

• Автор

Разстоянието от компа до телевизора и Бокса е около 3 метра демек бокса и телевизора са зад гърбът ми в хола.А това е :Дънна платка    MSI B450M Mortar Max (MS-7B89) ако я купя тази платка трябва да ходя в сервиз да я поставят,че компа е нов и не смея и не разбирам много да я поставя сам.Ако ми се покаже нагледно,може и да мога.На стария комп,като изгореше LAN-картата я сменях сам.

Прочетели тази статия до край:https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/254353-Как-да-свържа-X-tremer-Android-TV-Box-към-компютъра

Най-лесния начин е свързваш ТВ бокса с рутера, компа вече е свързан та друго свързване между тях не ти трябва, на компа инсталираш някоя програма от вида медия сървър примерно UMS или Plex в тях настройваш кои папки с видео да са споделени и когато е стартирана програмата, от ТВ бокса с който и да е плеар примерно vlc, MXplayer, BSplayer и т.н. си пускаш филмите и гледаш.

• Автор

Кое?Моят отговор или този на bulljo

Това:

на 11.04.2021 г. в 19:08, bulljo написа:

Най-лесния начин е свързваш ТВ бокса с рутера, компа вече е свързан та друго свързване между тях не ти трябва, на компа инсталираш някоя програма от вида медия сървър примерно UMS или Plex в тях настройваш кои папки с видео да са споделени и когато е стартирана програмата, от ТВ бокса с който и да е плеар примерно vlc, MXplayer, BSplayer и т.н. си пускаш филмите и гледаш.

• Автор

Здравей bulljo,още не съм закупил ТВ бокс,но инсталирах Plex server на компа зададох,кои папки,като видео,аудио,снимки да се виждат от компа и всичко е перфектно.Даже и на телефона инсталирах Plex и там всичко е ок.Всичко върви филми,снимки,видео. А трябва ли да инсталирам на Тв бокса Plex или само плеър,който ти си посочил?

преди 7 минути, pancho1960 написа:

зададох,кои папки,като видео,аудио,снимки да се виждат от компа

Почти напълно съм сигурен, че това не е необходимо. Нали може да добавиш на компа я флашка, я външен диск, няма всеки път да щракаш я. Всичко си става автоматично.

Купувай кабела, да видим кой крив, кой прав...

• Автор

Много благодаря. Ако си се занимавал с Тв бокс би ли ми предложил нещо добро,от 50 до 150лв.С повече RAM и свободно място на диска му около 16-32GB.Да има 1-2 USB.да мога да му слагам и флашка да чете.

Здравей JKirilov,аз флашка имам ама,като я сложа в телевизора не чете всички формати.Той няма WIFI и вход за LAN кабел има вход за флашка и 2 входа за HDML.ЗА това правя тези врътки.

Не ми е ясно защо трябва да купува lan карта компютъра рутер ли ще го правим?  Всяко андроид устройство и не само, при наличието на рутер може да достъпи споделени файлове в локалната мрежа и да ги възпроизвежда без проблем, всички филми и музика на компютъра мога да възпроизвеждам на произволно друго устройство в моята локална мрежа, кеф ти тв, телефон, таблет, друг компютър. и т.н.

Напълно излишно е да се купува втора лан карта при наличието на рутер, нищо не печелим с това, нито качество нито скорост, а само излишни проблеми при настройване на мрежовата свързаност между двете устройства, а файловете които ще се споделят в локалната мрежата ще бъдат също така добре достъпни и през рутера.

Ако имаш добър wifi сигнал до телевизора си взимаш Xiaomi TV Stick. Ако wifi сигнала при телевизора е слаб, ще си имаш проблеми, така че провери. Имам я въпросната джаджа. Идва си с оригинален Android TV. В общи линии, управлението е като все едно си на телефона. Инсталираш си Plex от гугъл магазина и се го връзваш към акаунта, който вече си направил на компютъра и си гледаш. При мен на единия ТВ, който е по далеч от рутера, имаше проблем и филмите с по-висока резолюция, накъсваха заради слабия wifi сигнал. На другият ми ТВ, нямах такъв проблем, заради близостта му до рутера. Имай в предвид, че този плеър не е 4К и не можеш да гледаш такива филми. Аз няма проблеми на ТВ-то за което го взех, защото то е FullHD. Ако мислиш да го ползваш за нов ТВ в близко време, може да вземеш Xiaomi Mi Box S, който си поддържа и 4К форматите. Линковете които ти давам не са с най-оптималните за към момента цени на пазара за тези устройства, така че си ги потърси в предпочитаните от теб магазини.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,закупих Тв бокс с андроид TOX1.Както ме посъветвахте в тази тема инсталирах и Plex на компа.Сега обаче,като се опитам да шерна папка филми или други,които искам да гледам на бокса не става.Аз съм с Windows 10 Pro.В гугъл също пише,че новата версия е по трудна за споделяне на папки.Беше ми написал да не исталирам Plex на бокса аз не съм го инсталирал.Ама,както казваш.ако инсталирам VLC media player дали ще стане нещо.Кабела е свързан с бокса от рутера ми до бокса LAN>LAN.Когато отворя бокса там през Файловия мениджър и от др.места става през плеари се вижда името на Plexa и името на компа,но само в Plex има папка филми отваря я но без субтитри.Като отворя другата мрежа с моето име на компа там папка филми няма.Какво ще предложиш за да се вижда папка филми в бокса.Да инсталирам ли VLC player?Ще стане ли без да се шерват папки?Говорих с този дето ми даде бокса и той каза че е трудно нещо се пипало по регистрите.Доста уроци изчетох и защитна стена изключвах и не ще.Иначе в папка Мрежа на компа се виждат и името на Plex и името на моят компютър Pancho и TOX1 се вижда.

Инсталирай Plex и на тв бокса както съветва StefanG в коментара над твоя и също виж в настройките на Plex на компа какво е споделено и трябва да е стартирана програмата на компа, за субтитрите названието им трябва да съвпада с това на филма, аз ползвам друга програма за същите цели но е малко по-объркана за настройване.

Universal Media Server на компа

spacer.png

VLC на таблета

spacer.png

П.П. Честито за придобивката да ти служи дълго и безпроблемно.

• Автор

Благодаря всичко стана и върви.

За настройките на субтитрите в plex на компа трябва да са така

spacer.png

и през неговото си приложение за андроид си тръгват идеално, но след определено време филма прекъсва с подкана да платиш някаква сума за да го ползваш пълноценно,яли са риба няма да си го купя, при комбинацията Plex на компа и VLC на андроид филмите вървят но субтитри не зарежда, става да се свалят чрез него от opensubtitles стига да ги има, аз твърдо си оставам с комбинацията Universal Media Server и VLC нищо че е простовата като интерфейс си има всичко необходимо за целите и е доста по-гъвкава в настройките си, за пореден път се убеждавам в това, че колкото по натруфена е една програма толкова по-проблемна е предлага една камара екстри, а в настройките си е пълна скръб.

Ако ти се занимава, може да пробваш Universal Media Server

това са настройките които съм правил за да гледам на ТВ и други устройства в локална мрежа

spacer.png

и за субтитрите 

spacer.png

работи безпроблемно с VLC на андроид и субтитри и звук.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.