Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SD карта - изтрити снимки

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

Щом ти показва снимката значи си логната в акаунта си направи синхронизиране на устройствата както те посъветваха преди малко

Т.е. задавам бутона да е активен - бутон "Синхронизиране и създаване на резервни копия". Това ли е?

ако използваш браузера хром влизш си в настройките и проверяваш да ли е активна функцията за синхронизиране ако нее активна я включваш и следтова проверяваш в телефона да ли е активна ако и там е активна значи ще се синхронизират снимките с акаунтати

• Автор
преди 5 минути, vlado1985 написа:

ако използваш браузера хром влизш си в настройките и проверяваш да ли е активна функцията за синхронизиране ако нее активна я включваш и следтова проверяваш в телефона да ли е активна ако и там е активна значи ще се синхронизират снимките с акаунтати

Току що проверих, всичко ми е активно. Значи снимките, които правя ще се съхраняват и там и дори и да стане нещо с телефона или с SD картата, винаги ще мога да си ги видя през лаптопа в Google снимки, нали?

Kemi!

Можеш още по добре да ползваш "облак" с много по голям обем от този, който ти е дал Google. Това за теб е добре дошло. Синхронизацията и там е същата, както и при Google.  Ето ти линк на MEGA с 50 гигабайта безплатно пространство:   https://mega.nz/login  Няма смисъл да се притесняваш за твоята безопасност или че някой си щял да ти види снимките. Няма такава възможност  човек, дори и да иска и може

току-що, kemi написа:

Току що проверих, всичко ми е активно. Значи снимките, които правя ще се съхраняват и там и дори и да стане нещо с телефона или с SD картата, винаги ще мога да си ги видя през лаптопа в Google снимки, нали?

Точно така винаги можеш да си изтглиш снимките и друго инфо от гугъл акаунта през което устройство искаш само трябва да се логнеш и правиш каквото правиш

преди 1 минута, kemi написа:

Точно така. Всичко споделено от теб, ще е и на Google.

преди 34 минути, Kolev71 написа:

Кеми!

Винаги се прави формат на SD картата от този телефон, на който я ползваш. За предложението на Жоро. Идеята е много добра, защото дори няма да ти трябва твоя намеса за качване на снимките когато си ги направила, а те сами след някое време автоматично ще се качат на foto Google.  С това си разрешаваш проблема за тяхното изчезване от телефона. Отваряш приложението и те ще са на място определено за тях. В процес на работа при качване на последните без твоя намеса, мисля че ще получиш и съобщение , че процесът по качването е привършил и може да си разгледаш веднага всичко, което се е качило. Разбира се, за всичко това мобилните ти данни на телефона трябва да са...ВКЛЮЧЕНИ. 

Две допълнения

Първо - когато снимките се „качат“ в облака - ще получи съобщение, че може да освободи мястото им на телефона.

Второ - ако на лаптопа е с Уиндоус или Мас - може да синхронизира и неговото съдържание.

И нещо не толкова приятно.

Цитат

От 1 юни 2021 г. новите снимки и видеоклипове, на които създавате резервни копия с високо качество, ще се отчитат в безплатното ви хранилище от 15 ГБ в профила ви в Google. Съобщаваме ви го достатъчно време преди това, защото имате снимки и видеоклипове, на които са създадени резервни копия с високо качество, и тази промяна ще ви засегне.

https://photos.google.com/storagepolicy

• Автор
преди 11 минути, Kolev71 написа:

Kemi!

Можеш още по добре да ползваш "облак" с много по голям обем от този, който ти е дал Google. Това за теб е добре дошло. Синхронизацията и там е същата, както и при Google.  Ето ти линк на MEGA с 50 гигабайта безплатно пространство:   https://mega.nz/login  Няма смисъл да се притесняваш за твоята безопасност или че някой си щял да ти види снимките. Няма такава възможност  човек, дори и да иска и може

Така.. създадох профил, изтеглих App-a на телефона, влязох и стигнах до 2 опции:

Upload videos - 

Use cellular connection - 

Първата е ясна, но втората да я отметна ли и какво значи?

преди 8 минути, jhoro написа:

Две допълнения

Първо - когато снимките се „качат“ в облака - ще получи съобщение, че може да освободи мястото им на телефона.

Второ - ако на лаптопа е с Уиндоус или Мас - може да синхронизира и неговото съдържание.

И нещо не толкова приятно.

https://photos.google.com/storagepolicy

Аз съм и посочил и друга алтернатива - Мега, може "öblako.mail.ru"и още много други такива. За Google наистина ще има ограничения докато на Мега и облако маил ру ги няма.

преди 2 минути, kemi написа:

Така.. създадох профил, изтеглих App-a на телефона, влязох и има 2 опции:

Upload videos - 

Use cellular connection - 

Първата е ясна, но втората да я отметна ли и какво значи?

Това ти е клетъчната връзка - отметни я   Use cellular connection - 

• Автор
преди 8 минути, Kolev71 написа:

Аз съм и посочил и друга алтернатива - Мега, може "öblako.mail.ru"и още много други такива. За Googleнаистина ще има ограничения докато на Мега и облако маил ру ги няма.

Това ти е клетъчната връзка - отметни я

А как да посоча снимките да се качват там? Току що направих снимка. В Google снимки я виждам вече на лаптопа, но в MEGA как да настроя....

току-що, kemi написа:

А как да посоча снимките да се качват там? Току що направих снимка. В Google снимки я виждам вече на лаптопа, но в MEGA как да настроя....

Не мога ти отговори точно, защото ползвам друг модел телефон, но принципа е долу горе еднакъв. Трябва да си отвориш менюто и да избереш албум или папка, да маркираш всяка снимка , която искаш да качиш, след което ще те попита какво искаш да направиш със тези снимки. Ти трябва са избереш от скрито меню функция  UPLOAD и продължаваш. Тук, ако има някой със Самсунг, нека се намеси, за да не те подведа. Софтуера е направен така, че да те води при изпълнението на каквато и задача да предприемеш от своя страна. 

• Автор
преди 2 минути, Kolev71 написа:

Не мога ти отговори точно, защото ползвам друг модел телефон, но принципа е долу горе еднакъв. Трябва да си отвориш менюто и да избереш албум или папка, да маркираш всяка снимка , която искаш да качиш, след което ще те попита какво искаш да направиш със тези снимки. Ти трябва са избереш от скрито меню функция  UPLOAD и продължаваш. Тук, ако има някой със Самсунг, нека се намеси, за да не те подведа. Софтуера е направен така, че да те води при изпълнението на каквато и задача да предприемеш от своя страна. 

Точно както каза, така стана. Отбелязах снимката и ме попита къде да я кача. Посочих Mega cloud  и готово. Виждам я и през лаптопа. Благодаря още веднъж за полезните съвети и напътствия.

Поздрави на всички :)

преди 24 минути, kemi написа:

Точно както каза, така стана. Отбелязах снимката и ме попита къде да я кача. Посочих Mega cloud  и готово. Виждам я и през лаптопа. Благодаря още веднъж за полезните съвети и напътствия.

Поздрави на всички :)

Радвам се, мило момиче! Ако имаш въпроси по нататък, можеш винаги да питаш. Има хора, които ще ти помогнат. Ти сега ползваш Мега. И аз го ползвам. Ще ти кажа как да си увеличиш обема  който е 50 гигабайта на по вече. Ето, аз съм и на  oblako.mail.ru, но там обема ми е много по голям от на Мега. Каквото виждаш  на снимката е от компютъра ми и на телефона ми. Все едно, че имамSD карта с обем 1 терабайт! .  20пъти по голям от твоя. В този случай, аз нямам проблем с нищо и не се притеснявам, че мястото ми ще свърши.

65.jpg

преди 4 часа, kemi написа:

Samsung Galaxy A50

"Умнико" @jhoro, това достатъчно ли ти е? Освен ако на теб никога не ти е достатъчно и нямаш спирка в ръсенето на простотия.

Аз съм и посочил и друга алтернатива - Мега, може "öblako.mail.ru"и още много други такива. За Google наистина ще има ограничения докато на Мега и облако маил ру ги няма.

Знам, че има много варианти, но все пак -те са „външни”. Андроид е на Google.
Освен това - говоря за целия профил, не само за снимките.
В момента - майл.ру предлагат 4ТВ за 2000 рубли/за година (47-48 лева).

При повечето „облаци” - избираш кои папки да се синхронизират. В случая - „Галерия”.
После файловете вътре си се качват автоматично.

"Keми"  си избра добра алтернатива като "Мега" имат приложения за трите операционни системи. Варианта и е 50 гигабайта - безплатен. Тя вече го е направила на телефона.  Платените са добри, но месечната им цена няма да я устрои, поне аз така си мисля. Не и препоръчах "облако" по простата причина , че докато до 2014 година беше 100 гига, сега е едвам 8, което е на половина на Гоогле.  А и 50 гига вече са съвсем друго, спрямо 8. За него също има приложения за трите операционни системи. При него има друго интересно и добро. Ако си направиш няколко акаунта на "облако" има малко приложение за него на Андроид, което обединява тези акаунти на облака им и спокойно можеш да избираш всеки един от тях. Тогава  обема ше се увеличи според регистрациите. Само 2-3 са по 50 гига, безплатно. А и 50 гига са съвсем друго, сравнени със DOX.( 2 гигабайта). При положение че снима с камерата на телефона ще си има винаги достатъчно място за снимки без да се притеснява че няма да и стигне обема и при синхронизирането, всичко ще се вижда и ще е достъпно на лаптопа и. Същият позволява и директен стрийм, без да свяляш филм или музика от облака на телефона.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.