Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SD карта - изтрити снимки

Featured Replies

Здравейте, вчера ми се наложи да си изкарам 2 пъти SIM картата от телефона, а там съответно е и SD картата. Тази сутрин видях, че нямам нито една останала снимка в телефона. Влизам в настройки - устройство за съхранение на данни, но не виждам SD картата, само вътрешна памет на телефона. Дали има шанс да си възстановя снимките? SD картата повредена ли е, след като не съм я премахнала безопасно? Много искам да си върна снимките на детенцето 😢. Благодаря предварително.

SD картата поставена в компютър какво казва?

На повечето телефони за да извадиш SIM картата - трябва физически да махнеш батерията - тогава за какво безопасно премахване на SD картата?

преди 23 минути, kemi написа:

Здравейте, вчера ми се наложи да си изкарам 2 пъти SIM картата от телефона, а там съответно е и SD картата. Тази сутрин видях, че нямам нито една останала снимка в телефона. Влизам в настройки - устройство за съхранение на данни, но не виждам SD картата, само вътрешна памет на телефона. Дали има шанс да си възстановя снимките? SD картата повредена ли е, след като не съм я премахнала безопасно? Много искам да си върна снимките на детенцето 😢. Благодаря предварително.

Нужно е сд картата да я поставите в някакъв четец на карти, било то интегриран в лаптоп или някакъв четец адаптер към юсб . След което ако се инициализира, може да пробвате програми като Stellar Data Recovery, Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard, Disk Drill и мн.др. с която помощ бихте успели да възстанояите нужните файлове . Не на последно място е да избягвате действия по излишни интервенции по картата, като форматиране и послдващи записи на нея преди да сте извършили действията по възстановяване!

преди 59 минути, plamen_petrov_80 написа:

На повечето телефони за да извадиш SIM картата

Това се отнася за телефони производство преди 5 години +.
@kemi, както по-горе са написали, тествай картата на комптър/лаптоп. Може да се реши проблема само с едно сканиране за ремонт на файловата система. Ако това не помогне, тогава ще трябва да се ползва специализиран софтуер:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Stellar Data Recovery, Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard, Disk Drill и мн.др

преди 15 минути, цър-вул написа:

Това се отнася за телефони

Аз обаче модел на телефон не виждам, съответно датата му на производство ми бяга също.

Може да се окаже, че в момента самата карта не е поставена добре - щом като изобщо не я отчита като налична. Разбира се всичко това е просто гледане на боб.

Ще си позволя в тази тема да направя едно съобщение.

По големите супермаркети са пуснали  много малък и удобен четец за стандартни SD  карти на цена 2.30 лева Не е от най бързите, каквото и да означават означенията на опаковката, но е много удобен за ползване. Габаритите са приблизително   35х18х8 мм. Предимно се продават в Кауфланд. Прилагам и снимка със и без опаковката. Не е добро качеството, но за инфо става.

59.jpg

преди 1 час, цър-вул написа:

Това се отнася за телефони производство преди 5 години +.

Има и нови апарати - със „сваляема“ батерия - при които слота на sim-картата е зад батерията.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Аз обаче модел на телефон не виждам, съответно датата му на производство ми бяга също.

Може да се окаже, че в момента самата карта не е поставена добре - щом като изобщо не я отчита като налична.

Може би, но авторката казва - махана е sim-картата, не sd-картата.

преди 3 часа, kemi написа:

Здравейте, вчера ми се наложи да си изкарам 2 пъти SIM картата от телефона, а там съответно е и SD картата.

Това „там“ ме кара да мисля, че става дума за комбиниран слот - за sim-картата и за карта памет. На повечето смарфони.

На по-старите х'апарати (с копчета) - двата слота са на съвсем различни места.

Spoiler
преди 1 час, Kolev71 написа:

Ще си позволя в тази тема да направя едно съобщение.
По големите супермаркети са пуснали много малък и удобен четец за стандартни SD карти на цена 2.30 лева Не е от най бързите, каквото и да означават означенията на опаковката, но е много удобен за ползване. Габаритите са приблизително 35х18х8 мм. Предимно се продават в ********. Прилагам и снимка със и без опаковката. Не е добро качеството, но за инфо става.

Мдаааа - позволявате си и „скрита реклама“!
image.png.82d5a7427216f077185b5cd0def9259a.png  „Пакост или лакомство?“

преди 3 часа, kemi написа:

Много искам да си върна снимките на детенцето 😢. Благодаря предварително.

Нищо не сте казала, за синхронизиране на снимки? Или не ползвате (нямате възможност, не знаете как)?

преди 3 минути, jhoro написа:

Има и нови апарати - със „сваляема“ батерия - при които слота на sim-картата е зад батерията.

Кои? Държа на конкретика!

преди 3 минути, цър-вул написа:

Кои? Държа на конкретика!

Ок!!! Тези например - „MyPhone“!

myPhone 3330 Цени, онлайн оферти за GSM myPhone 3330

преди 2 минути, цър-вул написа:

Е, и? От коя година е моделът? Мреш си да станеш за смях, само и само да не паднеш по гръб..

Как „от коя“ - съвсем съвременни апарати. Я разгледай, какво предлага производителя и пак говори!
Особено - секциите „Телефони за възрастни хора“ и „Класически телефони“!

Авторката да опита да извади картата с памет и да я постави в компютър, ако има някакви дребни проблеми Windows пита дали да сканира за проблеми и да ги поправи, от долу под съобщението да сложи отметка на Сканирай за повредени сектори и опитай възстановяването им.

преди 20 минути, grizly написа:

Авторката да опита да извади картата с памет и да я постави в компютър, ако има някакви дребни проблеми Windows пита дали да сканира за проблеми и да ги поправи, от долу под съобщението да сложи отметка на Сканирай за повредени сектори и опитай възстановяването им.

Да си чувал, че карта-памет се форматира на устройството, с което ще работи? И, че при преместване - често иска преформатиране?

преди 6 минути, jhoro написа:

Да си чувал, че карта-памет се форматира на устройството, с което ще работи? И, че при преместване - често иска преформатиране?

А ти да си прочел случайно че авторката иска да си възстанови загубени снимки а не да я форматира?

След като я форматира възстановяването на каквито и да било файлове едва ли ще бъде лесно.

Чувал съм, предложението ми е в краен случай ако нищо по-горе предложено не разреши проблема и.

Безопасното премахване на sd карта е за да не се повреди самата карта ако се извади по време на работа на самия телефон и винаги когато се изважда карта с памет от телефон той трябва да бъде изключен

преди 4 часа, kemi написа:

Вземи си един четец за карти памет от някоя книжарница или от тези китайските магазинчета, по 2лв са https://www.emag.bg/chetec-za-karti-wireman-hfs-15-in-1-card-reader-usb-2-0-microsd-sd-sdhc-ms-duo-pro-lilav-21015690/pd/D6VXQYMBM/ някои може да се различават от този модел в емаг който ти пращам да видиш. Пъхни картата в четеца и го закачи на лаптоп или настолен каквото ползваш там и виш да ли ще отчете картата като устройство ако я отчете но вътре не открие нищо windows пробвай да си възтановиш информацията с двете програми на които ти оставям линковете. При мен и двте програми са ми помагали много пъти когато съм си форматирал картата https://tshirtslopas.weebly.com/memory-card-recovery-with-click-v-3601012.html

https://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm Успех

• Автор

Здравейте отново. Страхотна дискусия се е заформила докато ме е нямало :)). Първо искам да благодаря на всички, които са отделили от времето си, за да се занимават с моят проблем. Изчетох внимателно всички коментари и започвам от някъде... 

Телефонът ми е Samsung Galaxy A50. SIM и SD картите са заедно и за да изкарам едната, другата автоматично излиза и тя (няма как иначе). Грешката ми явно е, че не изключих телефона (както казаха някои) преди да изкарам картата и.... стигнах до тук. Вкъщи имам четец и както ме посъветвахте след като поставих картата в него, снимките ми се показаха всичките на лаптопа, което ме прави изключително щастлива, тъй като 95% бяха на детенцето и много се натъжих, че може да съм ги изгубила. Можеше да помисля, а не да се паникьосвам и сама да се сетя да използвам четеца, но... винаги когато стане нещо, първо се сещам за вас - всичките, които неуморно спорите и давате съвети, които няма случай да не са ми били полезни и да не сте ми помогнали. Сърдечно ви благодаря, мили хора.

Свалих си снимките на лаптопа и форматирах SD картата. Сега като я поставих в телефона, ми изписа, че картата е поставена, което май значи, че вече телефона я вижда и разпознава. Покорно благодаря отново на всеки един от вас. Страхотни сте както винаги. 

Поздрави и бъдете здрави.

До следващия път :)

преди 17 минути, kemi написа:

Здравейте отново. Страхотна дискусия се е заформила докато ме е нямало :)). Първо искам да благодаря на всички, които са отделили от времето си, за да се занимават с моят проблем. Изчетох внимателно всички коментари и започвам от някъде... 

Телефонът ми е Samsung Galaxy A50. SIM и SD картите са заедно и за да изкарам едната, другата автоматично излиза и тя (няма как иначе). Грешката ми явно е, че не изключих телефона (както казаха някои) преди да изкарам картата и.... стигнах до тук. Вкъщи имам четец и както ме посъветвахте след като поставих картата в него, снимките ми се показаха всичките на лаптопа, което ме прави изключително щастлива, тъй като 95% бяха на детенцето и много се натъжих, че може да съм ги изгубила. Можеше да помисля, а не да се паникьосвам и сама да се сетя да използвам четеца, но... винаги когато стане нещо, първо се сещам за вас - всичките, които неуморно спорите и давате съвети, които няма случай да не са ми били полезни и да не сте ми помогнали. Сърдечно ви благодаря, мили хора.

Свалих си снимките на лаптопа и форматирах SD картата. Сега като я поставих в телефона, ми изписа, че картата е поставена, което май значи, че вече телефона я вижда и разпознава. Покорно благодаря отново на всеки един от вас. Страхотни сте както винаги. 

Поздрави и бъдете здрави.

До следващия път :)

Един наистина доволен човек от написаното. Скоро не бях чел такова мило изказване.

И едно уточнение към Kemi:

Формата на картата се прави от самия телефон с ваша намеса, а не от компютъра.  Има си меню за тази цел. Написано е в по горен пост. Мисля, че беше на Joro

преди 26 минути, kemi написа:

Сега като я поставих в телефона, ми изписа, че картата е поставена, което май значи, че вече телефона я вижда и разпознава.

А сега - понеже апарата е с Android - си влезте в „Google Снимки“ (ако имате профил) или си създайте такъв, и задайте синхронизиране на снимките. Така всички снимки ще ги има и там - photos.google.com

• Автор
преди 44 минути, Kolev71 написа:

Един наистина доволен човек от написаното. Скоро не бях чел такова мило изказване.

И едно уточнение към Kemi:

Формата на картата се прави от самия телефон с ваша намеса, а не от компютъра.  Има си меню за тази цел. Написано е в по горен пост. Мисля, че беше на Joro

Благодаря, сега ще го направя и от телефона :)

преди 41 минути, jhoro написа:

А сега - понеже апарата е с Android - си влезте в „Google Снимки“ (ако имате профил) или си създайте такъв, и задайте синхронизиране на снимките. Така всички снимки ще ги има и там - photos.google.com

Ама това е чудесно :D Човек се учи, докато е жив. Благодаря за съвета :)

преди 1 минута, kemi написа:

Принципно можеше да пробвате след свалянето на снимките да върнете картата в телефона - щом без проблеми е заработила на друга система - проблема може да е бил чисто физическото поставяне на картата.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Принципно можеше да пробвате след свалянето на снимките да върнете картата в телефона - щом без проблеми е заработила на друга система - проблема може да е бил чисто физическото поставяне на картата.

Вече е в телефона и ми изписа, че картата е поставена. Всичко е наред вече според мен. Благодаря :)

преди 7 минути, kemi написа:

Кеми!

Винаги се прави формат на SD картата от този телефон, на който я ползваш. За предложението на Жоро. Идеята е много добра, защото дори няма да ти трябва твоя намеса за качване на снимките когато си ги направила, а те сами след някое време автоматично ще се качат на foto Google.  С това си разрешаваш проблема за тяхното изчезване от телефона. Отваряш приложението и те ще са на място определено за тях. В процес на работа при качване на последните без твоя намеса, мисля че ще получиш и съобщение , че процесът по качването е привършил и може да си разгледаш веднага всичко, което се е качило. Разбира се, за всичко това мобилните ти данни на телефона трябва да са...ВКЛЮЧЕНИ. 

• Автор
преди 10 минути, Kolev71 написа:

Кеми!

Винаги се прави формат на SD картата от този телефон, на който я ползваш. За предложението на Жоро. Идеята е много добра, защото дори няма да ти трябва твоя намеса за качване на снимките когато си ги направила, а те сами след някое време автоматично ще се качат на foto Google.  С това си разрешаваш проблема за тяхното изчезване от телефона. Отваряш приложението и те ще са на място определено за тях. В процес на работа при качване на последните без твоя намеса, мисля че ще получиш и съобщение , че процесът по качването е привършил и може да си разгледаш веднага всичко, което се е качило. Разбира се, за всичко това мобилните ти данни на телефона трябва да са...ВКЛЮЧЕНИ. 

Значи... влизам в Google снимки и там виждам в горният десен ъгъл профилната си снимка. Това значи, че съм си в профила, нали? Или друг профил се прави? Извинявайте ако въпроса ми е излишен..

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Хубаво е също така да си прави резервни копия и на други носители

От време на време ги свалям на лаптопа и после любимите снимки отиват на хартиен носител. Там поне знам, че няма да изчезнат :) Ако съм разбрала правилно съвета :)

преди 1 минута, kemi написа:

Значи... влизам в Google снимки и там виждам в горният десен ъгъл профилната си снимка. Това значи, че съм си в профила, нали? Или друг профил се прави? Извинявайте ако въпроса ми е излишен..

Щом ти показва снимката значи си логната в акаунта си направи синхронизиране на устройствата както те посъветваха преди малко

преди 3 минути, kemi написа:

От време на време ги свалям на лаптопа и после любимите снимки отиват на хартиен носител. Там поне знам, че няма да изчезнат :) Ако съм разбрала правилно съвета :)

Хартиеният носител е хубав но пък с течение на времето се къса ако не се пази добре за това външните носители и облачните услуги са по добрия вариант

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.