Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катоден отводител.

Featured Replies

• Автор
преди 41 минути, lupis написа:

Аз нищо няма да кажа, че утре да няма съобщение за загинал геройски пишман техник...

Защото не знаеш за това само се правите на разбирачи .....

преди 1 час, jhoro написа:

Знаеш какво представлява най-простия катоден отводител - тези, за въздушните далекопроводи 110/220/400 kV?
Два метални пръта! Единия е заземен, а другия - свързан с проводника. Разстоянието между тях така е сметнато, че ток протича само при пренапрежение. Например - от мълния.

ОК мерси за инфото!

преди 5 часа, KRPetrov написа:

Това чак сега го видях, но ... да разгледаме:

1. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-B40/1P 40KA - Номинален ток 40 A, Импулсно напрежение ≤2 (kV) - Това става за етажните табла!
  2. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C20/1P 20KA - Номинален ток 20 A - Това го пропускаме.
  3. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C10/1P 10KA - Номинален ток 10 A - Това също.
  4. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-B40/1PN 40KA - Номинален ток 40 A, Импулсно напрежение≤2 (kV) - Това е като първото предложение.
  5. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C20/1PN 20KA - Номинален ток 20 A - Това го пропускаме.
  6. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C10/1PN 10KA - Номинален ток 10 A - Това също.
  7. Това е само „Основа за арестор Vartec“ - двуполюсна;
  8. Това е само „Основа за арестор Vartec“ - еднополюсна;
  9. А това вече е самия „Варисторен модул Vartec TII, VVM - 255V/20kA“

Първите три са еднополюсни, вторите три - двуполюсни. Нищо впечатляващо.
Не си посочил катоден отводител 63А, марките са малко странни ...
Аз бих си избрал нещо на Шнайдер (Schneider Electric). По-скъпо е, ама е по-качествено!

То още като е теглена инсталацията не е мислено и от после се сещате за заземяване. Е как да стане. Теглите на ново кабели 3-ни и това е . Или нулата се ползва за да предотврати протичане на фаза там където не трябва. Тоя номер съм го правил с мостче от кабел , който от едното гнезно на контакта където свързвам нулата тегля допълнителен проводник и го свързвам към заземяването. Но това при контактите . А бойлера трябва да има фаза , нула и земя ако говорим за качествено изпълнение. Всичко друго е бай Ганйова му работа.

В електро техниката както и в много други занаяти има строги правила , които се спазват! Всяко самонадейно решение и действие е опасно за живота!

Правете му сметката!

• Автор

Това чак сега го видях, но ... да разгледаме:

1. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-B40/1P 40KA - Номинален ток 40 A, Импулсно напрежение ≤2 (kV) - Това става за етажните табла!
  2. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C20/1P 20KA - Номинален ток 20 A - Това го пропускаме.
  3. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C10/1P 10KA - Номинален ток 10 A - Това също.
  4. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-B40/1PN 40KA - Номинален ток 40 A, Импулсно напрежение≤2 (kV) - Това е като първото предложение.
  5. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C20/1PN 20KA - Номинален ток 20 A - Това го пропускаме.
  6. КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ SPD-C10/1PN 10KA - Номинален ток 10 A - Това също.
  7. Това е само „Основа за арестор Vartec“ - двуполюсна;
  8. Това е само „Основа за арестор Vartec“ - еднополюсна;
  9. А това вече е самия „Варисторен модул Vartec TII, VVM - 255V/20kA“

Първите три са еднополюсни, вторите три - двуполюсни. Нищо впечатляващо.
Не си посочил катоден отводител 63А, марките са малко странни ...
Аз бих си избрал нещо на Шнайдер (Schneider Electric). По-скъпо е, ама е по-качествено!

Извинявай ама  това което си написал няма никаква конкретика нищо ново не ми казваш нещо което да не го знам  всичко това си го пише на сайта. "Това го пропускаме" защо ? Май си нямаш и на представа ЗА КАКВО ГОВОРИШ нали така , важното е на пишеме във форума както се вика на всяка манджа мерудия !!!

преди 3 минути, JKirilov написа:

Моля не го приемайте за спам, но се сетих за легендарния виц (от Крокодил! ;) ) - Електротехникът Петров направи най-късото съединение в света! :)

Много остроумно КИРИЛОВ евала ....

• Автор
току-що, JKirilov написа:

Евала на Крокодил, но ти пък не знаеш какво е това...:(

Не ме карай да ти казвам къде да отидеш.

Държането ти е доста високомерно , след като даваш атестации кой за какво има представа, за какво изобщо питаш тук? Ти явно си най- "компетентен" и нямаш нужда от допитване, нещата ти са перфектно "ясни" ...

Държането ти е доста високомерно , след като даваш атестации кой за какво има представа, за какво изобщо питаш тук? Ти явно си най- "компетентен" и нямаш нужда от допитване, нещата ти са перфектно "ясни" ...
Наяла са въшка, че излязла на чело!

Казах, ама дали ме разбра? Когато отиде като клиент - независимо при кой проектант (коя проектантска фирма) - няма да е толкова курназ. Но ще бъде „обръснат на сухо”!
Ама сега - нали е безплатно …
преди 6 часа, KRPetrov написа:

Да ето нещо

мога да ти постна видео на вечен двигател...ще повярваш ли
на тия устройства във видеото, на всички им са премахнати варисторите, за да има голяма гледаемост на видеото
колкото повече се гледа, толкус повече парички в некой джоб
ето ти малко инфо
https://bg.besthomemaster.com/5140888- 

• Автор

Казах, ама дали ме разбра? Когато отиде като клиент - независимо при кой проектант (коя проектантска фирма) - няма да е толкова курназ. Но ще бъде „обръснат на сухо”!

Абе я ...

преди 3 минути, KRPetrov написа:

Абе я ...

Най-краткия виц:

Цитат

- Абе-е-е ...
- А де!
- Е, да де.

• Автор

ООО благодаря че ми даваш безплатни съвети искаш ли да ти платя дай една сметка да ти прехвърля пари инЖИнере големия спец нали те виждам буташ си носа навсякъде аз вече казах какъв си ама съм ти казал и къде да отидеш !

преди 4 минути, KRPetrov написа:

Абе я ...

вярно че Жоро, понякога е хаплив, ама още във вторият пост ти е дал адекватно инфо с цел да ти помогне
в тоя форум, голяма част от авторите, не виждат помоща, а само заяждането
баси неблагодарността

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Ко речи?

Претендираш предполагам че имаш мозък и мислиш то се указа че всички в тоя скапан форум са гениии и експерти по всичко, та сети се сам за радатати става въпрос .....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.