Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за ДДС при сключване на договор с мобилен оператор

Featured Replies

Здравейте,

Как се тълкува,как се разбира,когато при сключване на договор цената е с ДДС?Например имаш сключен договор за мобилна услуга за 20лв с ДДС.После,когато получиш месечната фактура цената за плащане е 20лв без ДДС и ти начисляват 20% ДДС и трябва да платиш 24лв.Нали в договора пише,че цената на услугата е 20лв с ДДС?Защо във фактурата тези 20лв. са без ДДС и плащаш 4лв за ДДС.Малко лаишки е този въпрос,но не го разбирам.

преди 7 минути, Miro40 написа:

Здравейте,

Как се тълкува,как се разбира,когато при сключване на договор цената е с ДДС?Например имаш сключен договор за мобилна услуга за 20лв с ДДС.После,когато получиш месечната фактура цената за плащане е 20лв без ДДС и ти начисляват 20% ДДС и трябва да платиш 24лв.Нали в договора пише,че цената на услугата е 20лв с ДДС?Защо във фактурата тези 20лв. са без ДДС и плащаш 4лв за ДДС.Малко лаишки е този въпрос,но не го разбирам.

Здравей!

Аз бих погледнал при мен как е, но поне да сме на един и същ оператор. На Виваком съм.

• Автор
преди 6 минути, Kolev71 написа:

Здравей!

Аз бих погледнал при мен как е, но поне да сме на един и същ оператор. На Виваком съм.

Аз съм към А1,но въпросът е принципен и смятам,че всичките мобилни опратори прилагат по еди и същ начин ДДС-то.

току-що, Miro40 написа:

Аз съм към А1,но въпросът е принципен и смятам,че всичките мобилни опратори прилагат по еди и същ начин ДДС-то.

Миро.

При мен в договора пише каква е цената на плана без ДДС. Ето ти и част от разпечатката, но това е при Виваком. За A1 не мога да кажа.

ScreenShot003.jpg

• Автор
преди 14 минути, Kolev71 написа:

Миро.

При мен в договора пише каква е цената на плана без ДДС. Ето ти и част от разпечатката, но това е при Виваком. За A1 не мога да кажа.

ScreenShot003.jpg

Така е и при мен,но ако ти е под ръка договора виж там тези мобилни услуги за 11.66лв,дали са с ДДС?Ако са с ДДС,тогава защо ти отдържат отново тези 2.33лв?Това не мога да разбера.

преди 1 минута, Miro40 написа:

Така е и при мен,но ако ти е под ръка договора виж там тези мобилни услуги за 11.66лв,дали са с ДДС?Ако са с ДДС,тогава защо ти отдържат отново тези 2.33лв?Това не мога да разбера.

Изрично ти написах какво пише в договора ми. 11.66 е цената по договор, без ДДС. Написано е черно на бяло. Нямам в момента скенер за да ти го копирам и да ми повярваш.

• Автор
преди 6 минути, Kolev71 написа:

Изрично ти написах какво пише в договора ми. 11.66 е цената по договор, без ДДС. Написано е черно на бяло. Нямам в момента скенер за да ти го копирам и да ми повярваш.

Ясно.При мен в договора цената на всичките услуги е с ДДС,а после във фактурата са без ДДС и ми начисляват 20% ДДС.Благодаря ти.Лека нощ.

Мирко!

Малко късно, но се досетих че мога да ти снимам част от договора си на която се вижда, че  цената от 13.99 лева (това с ДДС) е промоционална за целия срок на договора и втората снимка  - че е включено ДДС 20%  Истинската цена на пакета е  15.99 лева за месец.

1.jpg

2.jpg

• Автор
преди 4 часа, JKirilov написа:

Съди ги, лесно дело...

Нали първо трябва да разбера на какво основание е написано така в договора?Питам момчето в офиса където сключих договора,защо е така,отговаря ми,че не знае,той фактури не издава,издават ги в София.Пуснах запитване( имейл)до А1 управлението,не го приема,отхвърли го(абв пощата).Затова споделих тук във форума,може някой да е компетентен по въпроса и дa го изясни.

Звънни на оператор, там трябва да могат да ти обяснят или най-малкото да те свържат с някой, който да може.

Дай снимки на договора и една фактура. Според мен ти нещо не можеш да се ориентираш /без да се обиждаш/.

Стана ми интересно, защото ДДС на ДДС не може да се начислява.

преди 7 часа, 2249 написа:

Дай снимки на договора и една фактура. Според мен ти нещо не можеш да се ориентираш /без да се обиждаш/.

И аз мисля, че неправилно четеш договора.

преди 7 часа, 2249 написа:

правят го и още как, даже платих по цената на новия договор за изминал месец...
договора е сключен на 2-ро число, плащане след 5-то число за изминилия месец  по новата цена и ддс ми надрусаха
и това става пет пъти в рамките на десет години, през другото време всичко си е точно
все забравям, че новия договор трябва да го правя след 5-то число...склероза ве
ама не ми се ще разправия за някакви си пет лева
пп
забравих да спомена че съм към Теленор

преди 19 часа, Miro40 написа:

Как се тълкува,как се разбира,когато при сключване на договор цената е с ДДС

само тва плащане ще си тъй, следващото плащане  ще е нормално

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

И аз скоро преподписах към Свиваком естествено на по-скъп план защото старите по-евтини вече са с други имена и по-високи цени. Уж 22лв/мес, а пък след първия месец сметката беше 26лв някъде. Дали е само за първият месен или ще продължи така две години, ще се разбере след няколко дни. От къде и как се начислява това ДДС върху сума с включено в нея ДДС?

преди 7 минути, ice_lion__01 написа:

Дали е само за първият месен или ще продължи така две години

само първият месец е така, после всичко си идва на място
според мен не е редно, ама  никой не му се ще разправия за тия 5-6 лева допълнително към сметката

• Автор
преди 25 минути, JKirilov написа:

И аз мисля, че неправилно четеш договора.

Възможно е и така да е.Но как да го чета?Ето например за услугата интернет плюс телевизия в договора пише така:-

Цени в лв.С ДДС

Месечна абонаментна такса(МАТ) на основния тарифен план-Стандартна -23.99лв.

След това във фактурата към тази сума е добавено цената на спортните канали MAX SPORT(те се плащат отделно),добавена е и цената за ползването на втори телевизор,и общата сума във фактурата за тези услуги става-30.72лв-без ДДС.Това е записано във фактурата,и съответно ми начислява 20% ДДС върху тази сума-6.34лв. и в крайна сметка аз плащам-37.06лв.Как може това да се разчете по друг начин.Точно това и аз питам?

Не мога да снимам договора и фактурата.Нямам такава възможност.

преди 38 минути, Miro40 написа:

Възможно е и така да е.Но как да го чета?Ето например за услугата интернет плюс телевизия в договора пише така:-

Цени в лв.С ДДС

Месечна абонаментна такса(МАТ) на основния тарифен план-Стандартна -23.99лв.

След това във фактурата към тази сума е добавено цената на спортните канали MAX SPORT(те се плащат отделно),добавена е и цената за ползването на втори телевизор,и общата сума във фактурата за тези услуги става-30.72лв-без ДДС.Това е записано във фактурата,и съответно ми начислява 20% ДДС върху тази сума-6.34лв. и в крайна сметка аз плащам-37.06лв.Как може това да се разчете по друг начин.Точно това и аз питам?

Не мога да снимам договора и фактурата.Нямам такава възможност.

Миро!

Договорът е пред теб и беше прав че искаше да се увериш, като го написа 2 пъти. Затова ти пратих тези две снимки. Ние тук отношение по твоя въпрос не можем да вземем по простата причина, че не си ни представил абсолютно нищо нагледно, за да разсъждаваме. Ясно е че нямаш такава възможност. Затова с договора и в офиса за обяснение. Може и ти нещо да си пропуснал. Ако има някой абонат на А1 и не му е проблем, нека сподели поне заради теб.

• Автор
преди 1 час, дръндю написа:

само първият месец е така, после всичко си идва на място

Дано да е така.Предстои да видим,ако е живот и здраве.

преди 3 минути, Miro40 написа:

Дано да е така.Предстои да видим,ако е живот и здраве.

зависи от договора и дали си с ежемесечни фактури, а не само с касова бележка 
получавам фактура само за първият месец,  от двугодишния договор, където върху договореният план ми турят допълнително ДДС

преди 12 часа, Miro40 написа:

Нали първо трябва да разбера на какво основание е написано така в договора?Питам момчето в офиса където сключих договора,защо е така,отговаря ми,че не знае,той фактури не издава,издават ги в София.Пуснах запитване( имейл)до А1 управлението,не го приема,отхвърли го(абв пощата).

Не се занимавай с мейли. А1 имат "онлайн чат с наш сътрудник". Пиши им там.

https://www.a1.bg/pomosht-svarzhi-se-s-nas

• Автор
преди 10 минути, ivottoshev написа:

Не се занимавай с мейли. А1 имат "онлайн чат с наш сътрудник". Пиши им там.

https://www.a1.bg/pomosht-svarzhi-se-s-nas

Знам го този контакт.Чатих и с тях.Не могат да видят фактурата и нищо не могат да кажат.Остава само да се обадя на телефонният им номер да видя,какво ще кажат.

Не знам как е при теб, но аз съм с договор за 16.99, а на мен фактурата ми е за 14.16лв без ДДС и с добавянето на ДДС става точно колкото пише в договора - 16.99.

Сигурен ли си, че и при теб не е така - да са написали сума за плащане която се получава като от тази по договор е махнато ДДС-то, а после да го прибавят към крайната сума? Това си е стандартна практика за улеснение на фирмените фактури и се прави с цел да ти покажат колко ти е точната сметка, защото ти ДДС то после можеш да си го връщаш от държавата. 

Без име.png

преди 1 час, Miro40 написа:

Знам го този контакт.Чатих и с тях.Не могат да видят фактурата и нищо не могат да кажат.Остава само да се обадя на телефонният им номер да видя,какво ще кажат.

"Не могат да видят фактурата и нищо не могат да кажат" 

Те ли ти казаха това, дето си написал? Няма такова нещо, да не могат да ти кажат. Всичко им е на сървара.

А на теб пращат ли ти фактури по имеил или и това - поне имаш ли някакъв касов бон, който би им показал? Трябва да имаш някакъв документ

• Автор
преди 45 минути, Kolev71 написа:

А на теб пращат ли ти фактури по имеил или и това - поне имаш ли някакъв касов бон, който би им показал? Трябва да имаш някакъв документ

Имам профил(регистрация) в Моят А1 там излизат всички фактури и може да се види всичко в прложение А и приложение Б към фактурата.От там гледам и сравнявам,но сега след като видях приложението от фактурата на ivottoshev мисля,че нещата ми се изясниха,защото и при мен е точно така.Имам договор за повече услуги(мобилен телефон,домашен телефон.интернет,телевизия) повече цифри и за това се бърках.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.