Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WiFi камера - проблем с отдалечен достъп

Featured Replies

Не мога да се свързвам с камерите през телефона от друг WiFi различен от домашния .  С домашната мрежа WiFi никакъв проблем ,но отида ли някъде например заведение или при комшии и през техния WiFi не мога да се свържа с камерите и да погледна какво се случва в къщи. Сега съм с CamHi pro  но и на CamHi  проблема ми го има. Имам и други камери на 3 различни производителя и с 3 различни приложения от Google Play изтеглени ,но с тях нямам никакъв проблем. С мобилната мрежа от телефона също се свързвам с камерите когато е добра връзката. Всички камери съм ги купувал от алиекспрес и съм доволен от тях. Надявам се някой да помогне. Тел./Вайбър ми е 0988892521 - по всяко време може да звъннете или пишете за съвет. Ако някой има желание бихме се свързали с моя лаптоп през TeamViewer за да може да влезе в настройките им ,а те не са малко. Имам приложението във вариант за уиндоус качено и на лаптопа за наблюдение на камерите. 

Без име.png

Без име2.png

Първо уточни въпроса,защото от заглавието се разбира, че камерата не се свързва с друго wifi,а в темата питаш,че устройствата с които се наблюдава,не се свързват с нея.

Добре,вече промени заглавието,от което се разбра,че камерата си работи,а самите устройства не могат да се свържат с нея от друго wifi.Проблема повече клони да е от възможностите на самото WiFi ,към което опитваш да се свържеш или от слаб сигнал към него.В заведенията,рутерите ги настройват с разни  ограничения.

преди 2 минути, цър-вул написа:

А рутърът настроен ли е да "пуска" камерите навън? 

Ако имаше такова ограничение,нямаше да може да се свързва от мобилната мрежа с телефона си.

• Автор
преди 22 минути, цър-вул написа:

Зад рутър няма проблем. Не видях да пише, че се свързва от мобилна мрежа!!!

С мобилната мрежа от телефона се свързвам при добър обхват. Не е стабилно, но върши работа. Но от друг ВИФИ никакъв шанс. И пак подчертавам с други камери от други производители с различни приложения няма такъв проблем.

преди 4 часа, dp777 написа:

С мобилната мрежа от телефона се свързвам при добър обхват. Не е стабилно, но върши работа. Но от друг ВИФИ никакъв шанс. И пак подчертавам с други камери от други производители с различни приложения няма такъв проблем.

Гледам че камерата поддържа ONVIF..... Защо не пробваш с друго приложение, работещо с този протокол

преди 5 часа, dp777 написа:

Но от друг ВИФИ никакъв шанс.

Ами нормално е - за да достъпиш камерата по phone-wifi-wan-internet-wan-wifi-camera трябва да имаш настройка и на двата рутъра за пропускане на съответните портове/протоколи.
Щом при мобилните данни няма проблем, значи твоят рутър е настроен. Следва, че за да достъпваш камерата отвън, в рутъра, към който закачаш телефона, трябва да има настройки за целта.

• Автор
преди 20 минути, цър-вул написа:

Следва, че за да достъпваш камерата отвън, в рутъра, към който закачаш телефона, трябва да има настройки за целта.

А защо с другите три различни камери с приложения Tuya , iCSee Pro , V380 Pro нямам проблем с достъп от всякакви Wifi ? 

преди 2 минути, dp777 написа:

приложения Tuya , iCSee Pro , V380 Pro

Това отговаря ли на въпроса ти?
Други приложения!

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Защо не пробваш с друго приложение, работещо с този протокол

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Това отговаря ли на въпроса ти?
Други приложения!

Не тръгва камерата с други приложения. Първо това пробвах. Иска си само това. То и на мен ще е по-удобно да работя с едно приложение.

преди 1 минута, dp777 написа:

Не тръгва камерата с други приложения. Първо това пробвах. Иска си само това. То и на мен ще е по-удобно да работя с едно приложение.

Не знам какво си пробвал, но ONVIF е стандартизиран протокол и няма начин, ип камера, сертифицирана да работи с него, да не тръгне - естествено с коректни настройки. С Onvifer съм подкарвал всякакви китайски извращения.

• Автор
преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Не знам какво си пробвал, но ONVIF е стандартизиран протокол и няма начин, ип камера, сертифицирана да работи с него, да не тръгне - естествено с коректни настройки. С Onvifer съм подкарвал всякакви китайски извращения.

Точно тази не съм пробвал и сега я дърпам и ще видим. Надявах се с оригиналната някой да даде съвет как да я подкарам... То най-вероятно е нещо дребно както винаги ама...

Сетих се нещо.... Почти сигурно ползваш р2р. При инсталацията на апп-а, прие ли всички разрешения, вкл. и това за gps data? Като се свързваш през чужда wifi мрежа с камерата, gps на телефона включен ли е?

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Сетих се нещо.... Почти сигурно ползваш р2р. При инсталацията на апп-а, прие ли всички разрешения, вкл. и това за gps data? Като се свързваш през чужда wifi мрежа с камерата, gps на телефона включен ли е?

да, приемам го и се включва gps , но после винаги ми е изключен. Много рядко го включвам.

да, приемам го и се включва gps

Той се включва, но аз питам дали е включен gps в момента, в който се опитваш да направиш връзка през външна мрежа....

• Автор
преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Той се включва, но аз питам дали е включен gps в момента, в който се опитваш да направиш връзка през външна мрежа....

Не. Тогава е изключен. 

Не. Тогава е изключен. 

Пробвай при включен гпс....не ми се обяснява защо :) А и друго - имаш 4 камери...защо не си вземеш един нискобюджетен NVR и да си гледаш камерите като бял човек

• Автор
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Пробвай при включен гпс..

Е това не се бях сещал - ще пробвам сега.

преди 2 часа, dp777 написа:

Не знам какво си пробвал, но ONVIF

Сега се връщам от комшиите и с техния нет през ONVIF- греда. Инъче в къщи перфектно работят камерите с ONVIF,  но е дооооста орязано приложение в сравнение с оригиналаното CamHipro. Всичко за да работи както трябва иска да се плаща. Дори и да тръгне е само за спасяване на положението.

преди 5 минути, dp777 написа:

Е това не се бях сещал - ще пробвам сега.

Пробвай...

преди 6 минути, dp777 написа:

Сега се връщам от комшиите и с техния нет през ONVIF- греда. Инъче в къщи перфектно работят камерите с ONVIF,  но е дооооста орязано приложение в сравнение с оригиналаното CamHipro. Всичко за да работи както трябва иска да се плаща. Дори и да тръгне е само за спасяване на положението.

Решението:

1. перманентно публично ip от isp

2. Nvr

3. Достъпваш си камерите (нвр-а) по ip

• Автор
преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Пробвай при включен гпс...

И това не даде ефект. Благодаря на всички отзовалисе. Още се надявам да го подкараме това CamHipro. Едновременно и с китайците продавачи на тея камери BOAVISION водя коренспонденция чрез чата на алиекспрес ,но и те за сега на никъде и греда.  Ей ги тея камери ако някой го интересува :    https://aliexpress.ru/item/1005001315559287.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2a572f57fCubPF&algo_pvid=f05d288a-fa65-4b8d-a86b-2187a85a7458&algo_expid=f05d288a-fa65-4b8d-a86b-2187a85a7458-25&btsid=0b8b035916223123906747568ea7c2&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

преди 13 минути, dp777 написа:

Едновременно и с китайците продавачи на тея камери BOAVISION водя коренспонденция чрез чата на алиекспрес ,но и те за сега на никъде и греда. 

Ама ти сигурен ли си, че камерата е на boavizion? Тези пръчки нямат собствен облак и по по принцип работят с ispy и blue iris... и в двата случая са проблемни

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Ама ти сигурен ли си, че камерата е на boavizion?

Сигурен съм. От линка директно съм ги поръчвал , а този магазин е официалния им продавач. Имат логото навсякъде изписано по камерите и вътре на инструкцията.

Сигурен съм. От линка директно съм ги поръчвал , а този магазин е официалния им продавач. Имат логото навсякъде изписано по камерите и вътре на инструкцията.

Я дай точния модел на камерата, както и МАС адреса/ите на мрежовите интерфейси....има нещо гнило тук

И все пак:

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

имаш 4 камери...защо не си вземеш един нискобюджетен NVR и да си гледаш камерите като бял човек

• Автор
преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Я дай точния модел на камерата, както и МАС адреса/ите на мрежовите интерфейси..

Това е на едната камера. Инъче и 4те модела е BOAVISION    model:  HD22H502M

Без име.png 3.png

Едната от предната снимка е вързана с кабел към рутера за всеки случай. А тези двете са на ВИФИ.

Без име.png 4.png

Без име.png 5.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.