Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компа

Featured Replies

Уина почна да ми прави някакви странни неща от този сорт:

Field Value

Transistors [ TRIAL VERSION ] million

Field Value

Die Size [ TRIAL VERSION ] mm2

Field Value

Physical Memory

Field Value

Physical Memory

Total [ TRIAL VERSION ]

Used [ TRIAL VERSION ]

Free 318 MB

Utilization [ TRIAL VERSION ]

Swap Space

Total 1250 MB

Used 185 MB

Free 1065 MB

Utilization 15 %

Virtual Memory

Total 1762 MB

Used 378 MB

Free 1383 MB

Utilization 21 %

Physical Address Extension (PAE)

Supported by Operating System Yes

Supported by CPU Yes

Active No

Field Value

Operating System Properties

OS Name Microsoft Windows XP Professional

OS Code Name Whistler

OS Language English (United States)

OS Kernel Type Uniprocessor Free

OS Version 5.1.2600 (WinXP Retail)

OS Service Pack [ TRIAL VERSION ]

OS Installation Date 8/23/2006

OS Root C:\WINDOWS

License Information

Registered Owner stefoo

Registered Organization stefoo corporations

Licensed Processors 2

Product ID 55274-640-5115475-23821

Product Key FC8GV- [ TRIAL VERSION ]

Product Activation (WPA) Not Required

Current Session

Computer Name STEFOO

User Name stefoobg

Logon Domain [ TRIAL VERSION ]

UpTime 4140 sec (0 days, 1 hours, 9 min, 0 sec)

Components Version

Common Controls 6.00

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

Internet Explorer Updates [ TRIAL VERSION ]

Outlook Express 6.00.2900.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)

Windows Media Player 9.00.00.3250

Windows Messenger 4.7.3001

MSN Messenger -

Internet Information Services (IIS) [ TRIAL VERSION ]

.NET Framework -

Novell Client -

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

OpenGL 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)

ASPI -

Operating System Features

Debug Version No

DBCS Version No

Domain Controller No

Security Present No

Network Present Yes

Remote Session No

Safe Mode No

Slow Processor No

Terminal Services No

Някои може ли да ми каже какво му е на компа почн ада забива яко и почти не може да се полава ако някои има някакви идеи моля да сподели.Предварително Ви благодаря

Ти си дал какво ти показва Everest, но не си написал кое точно според теб не е наред. Дай и малко повече инфо, от кога е проблема, как се появи (изведнъж или постепенно), кога ти бави-при отваряне на нещо, при стартиране или като цяло всичко е бавно. Дай информацията, за да не гадаем, а да ти помогнем адекватно. :write a letter:

• Автор
Ти си дал какво ти показва Everest, но не си написал кое точно според теб не е наред. Дай и малко повече инфо, от кога е проблема, как се появи (изведнъж или постепенно), кога ти бави-при отваряне на нещо, при стартиране или като цяло всичко е бавно. Дай информацията, за да не гадаем, а да ти помогнем адекватно. :write a letter:

Бави ми след като се стартира и по време на работа работи ми на 100% и почти е невъзможно да се прави нещо друго различно от ровене в Нета и писане.Проблема се появи изведнъж и нз как стана преинсталирах Уина 3 пъти и пак си е същото сканирах за вируси и нищо не откри,нз защо ми пише че паметта ми е триал а също и Уина ,а като го инсталирах ми показа за секунди някакво съобщение,че има нещо от сорта систем хардуер??? ако се е прецакало нето по хардуера как да разбера какво е??

Бави ми след като се стартира и по време на работа работи ми на 100% и почти е невъзможно да се прави нещо друго различно от ровене в Нета и писане.Проблема се появи изведнъж и нз как стана преинсталирах Уина 3 пъти и пак си е същото сканирах за вируси и нищо не откри,нз защо ми пише че паметта ми е триал а също и Уина ,а като го инсталирах ми показа за секунди някакво съобщение,че има нещо от сорта систем хардуер??? ако се е прецакало нето по хардуера как да разбера какво е??

Изписва ти, че Everest ти е Trial. Трябва да го регистрираш и ще се оправи. Отвори си Task Manager и погледни в Processes кой процес ти диша въздуха. Ако не намериш нищо там, рестартирай и с F8 влез под Safe Mode и погледни дали пак работи така.

Явно проблема е хардуерен, щом след преинсталация се запазва. Форматира ли харда или всеки път записваш върху стария Windows ?

• Автор
Явно проблема е хардуерен, щом след преинсталация се запазва. Форматира ли харда или всеки път записваш върху стария Windows ?

Форматирах при 3-тото преинсталиранено само забива

Сега опитах да си пусна да поиграиа малко Will Rock и не мога не ми трагва само сече а тя не иска кои знае каво

Minimum System Requirements

P500MHz

128MB RAM

32MB 3D accelerator

750MB free disk space

Recommended System Requirements

P800MHz

256MB RAM

64MB 3D accelerator

Аз съм

AMD Sempron, 2200+

DRAM 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce FX 5500 128 МВ

Пробвах и Ънрил а тя с е с по слаби изисквания

CPU: Intel Pentium™ 200MHz or AMD K6 200MHz or better processor

Memory: 32MB RAM (64MB recommended)

Available HD Space: 300MB (605 recommended)

играта трагва и после забива и нвма оправия само сече и то доста направо е невъзможно да се играе

А видя ли кой процес ти товари на 100%? Сигурен ли си, че си сложил коректните драйвери?

Температурите как са?

• Автор
А видя ли кой процес ти товари на 100%? Сигурен ли си, че си сложил коректните драйвери?

Температурите как са?

SystemIdle Process тои товари

Temperatures

Motherboard 47 °C (117 °F)

CPU 52 °C (126 °F)

ExcelStor Technology J880 41 °C (106 °F)

Cooling Fans

CPU 3184 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.63 V

+3.3 V 3.12 V

+5 V 4.92 V

+12 V 12.41 V

+5 V Standby 4.87 V

а междо дригото пуснах си NFSMW и то вървеше?? вече незнам какво ставеа с тази бракма

Не виждам температурата на GPU на видео картата. Най-вероятно имаш проблем с охлаждането й. Другите показания са уж нормални. Като гледам в кутията ти е доста горещичко, требва да сложиш поне 1 вентилатор отзад, да изкарва топлия въздух cool.gif

Ами на дъното температурата е висока. За този процесор не знам как са 52* може и нормално да е. Но и да са високи тези температури едва ли те са фаталните. Обърни внимание на тази на видеото - пипни с пръст платката дали ще се опариш или поне виж дали се върти вентилаторчето.

За да свалиш общата температура отвори кутията, може и да го почистиш ако имаш мерак.

Виж дали ще има подобрения.

Не виждам температурата на GPU на видео картата. Най-вероятно имаш проблем с охлаждането й. Другите показания са уж нормални. Като гледам в кутията ти е доста горещичко, требва да сложиш поне 1 вентилатор отзад, да изкарва топлия въздух cool.gif

Mисля, че видеото му няма сензор и затова няма температурата. Трябва да мери с пръстомера. Мисля обаче, че не е това проблема, защото той казва, че компютъра бави и при стартирането (зареждането на Windows). Освен това казва, че процесора му постоянно е на 100%, което говори, че проблема трябва да се търси или в драйверите на чипсета или в биоса.

Опитай да ъпдейтнеш биоса и си свали най-новите драйвери за чипсета.

Mисля, че видеото му няма сензор и затова няма температурата. Трябва да мери с пръстомера. Мисля обаче, че не е това проблема, защото той казва, че компютъра бави и при стартирането (зареждането на Windows). Освен това казва, че процесора му постоянно е на 100%, което говори, че проблема трябва да се търси или в драйверите на чипсета или в биоса.

Опитай да ъпдейтнеш биоса и си свали най-новите драйвери за чипсета.

Или някоя мрежова карта се е скапала ... :)

Или някоя мрежова карта се е скапала ... :)

Ми да пробва като ги спре, било то през биоса, било то през Device Manager.

пак си погледни процесите, например подръжката на Офисе за източни езици се дънии зареждаше процес който товари здраво и направо ти заспива компа, та ако последно си инсталнал офисе със стандартни неща мойе и това да ти е проблема, но както казах процеса се вижда кой е и че товари на 100%, ако е така просто изключи този процес от първоначално зареждане и готово... при мен това беше проблема дано ти помогне и на теб....

Ми да пробва като ги спре, било то през биоса, било то през Device Manager.

Ако е вградена ,да.Ако е отделна - по-радикално ще го даваме - направо и режем главата ,оп ,сори - направо я измъкваме от слота :)

пак си погледни процесите, например подръжката на Офисе за източни езици се дънии зареждаше процес който товари здраво и направо ти заспива компа, та ако последно си инсталнал офисе със стандартни неща мойе и това да ти е проблема, но както казах процеса се вижда кой е и че товари на 100%, ако е така просто изключи този процес от първоначално зареждане и готово... при мен това беше проблема дано ти помогне и на теб....

Има логика, но той е преинсталирал Windows 3 пъти. И на нова инсталация е същия х_ _. Да опита това, което му казваме с kokomil, ако не се оправи, ще умуваме пак.

пак си погледни процесите, например подръжката на Офисе за източни езици се дънии зареждаше процес който товари здраво и направо ти заспива компа,

Самата истина.Ако си инсталирал като мен азиатски шрифтове от азбуките на Туширо Мифуне или Чан Кайши, джамът започва да се държи като бит партизанин.Запича, все едно ще преминаваш в друго измерение.

Потърпевшият да напише в Run msconfig -> StartUp или направо да го снима, и отчет тук.Ако е с Win 2k да си го изтегли от нета и да го пусне в папка WinNT.Dr.Watson каква диагноза дава?

Здравей! Един приятел имаше същия проблем и се оказа че драйверите на звуковата карта са се скапили! След като дръпна последните и ги инсталира всичко се оправи!И аз те съветвам следното: Изключвай едно по едно устройствата за да видиш в кое е причината! А като го хванеш кой е просто дръпни други драйвери и инсталирай тях! Въпреки че си преинсталирал 3 пъти ако си слагал на въпросното устройство едни и същи "счупени" драйвери това обяснява защо не са се оправили нещата след преинстал! Успех!

• Автор

мислч,че открих проблема изгорял ми е вентилатора на видео картата може ли в това да е проблема???

мислч,че открих проблема изгорял ми е вентилатора на видео картата може ли в това да е проблема???

Да , от прегряване на видеото cool.gif

• Автор
Хехе, значи познах biggrin.gif

Благодарности за всички вас :headphones:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.