Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB флашка защита от изтриване

Featured Replies

Нали по-нагоре го коментирахме това, даже ти се пратиха връзки, гледа ли ги? Забрави го този вариант с флаш-памет.

на 24.06.2021 г. в 0:45, yparushev написа:

Здравейте

Възможно ли е на флашка 4GB да се качи информация ( каталог, таблици и др. ), като тази информация бъде защтена от изтриване, а останалата час от паметта да бъде свободна за потребителите за нормална употреба.  Записаната от мен информация да бъде достъпна без кодове за достъп и др.

Чувал ли си за EPROM?... Това е памет, която, след като бъде записана информация в нея, може да бъде изтрита само със специално устройство. 

Ако намериш някой, който да ти направи флашка, в която единият дял да е EPROM, а другият - нормален, ще постигнеш целта си.

преди 44 минути, Rudy M. написа:

Чувал ли си за EPROM?... Това е памет, която, след като бъде записана информация в нея, може да бъде изтрита само със специално устройство. 

Ако намериш някой, който да ти направи флашка, в която единият дял да е EPROM, а другият - нормален, ще постигнеш целта си.

Eprom - това са специализирани интегрални схеми в два варианта - многократно презаписваеми и еднократно презаписваеми.

При многократно презаписваемите, изтриването на чипа на който има малко прозорче в средата става с ултравиолетова светлина от устройство. Презаписването става с програматор по RS232 протокол, присъединен към компютър.

При еднократно записаните, прозорчето отгоре на чипа липсва и това което вече е записано на него - не може да се трие.

Едва ли има по голям бисер във форума до ден днешен от твоя, който си дал като сравнение.

Не може да има никакъв начин на сравнение или заместване във една флаш памет(флашка)

117_43663_at27c512r-70pu[1].jpg

123_47682_ramka_642[1].jpg

преди 8 часа, Rudy M. написа:

Чувал ли си за EPROM?

преди 8 часа, Kolev71 написа:

Eprom - това са ...

И двамата праскате едни обяснения ...
Освен рибата, избихте 'сичкото воден обитател. С изключение (може би) на планктона.

В същия стил:
Малко по-рано, хората са пишели върху два носителя - „камък R (recordable)“ и „пясък RW (rewritable)“!

преди 5 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Айдеее, и таа тема изплю встрани

Явно, на Жорката му се превижда РОМ а не  EPROM и заради това силно се е развълнувал в навечерието на деня! Човешко е в края на краищата.

преди 21 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Айдеее, и таа тема изплю встрани

Тона се получи, още при първото ти включване!

на 24.06.2021 г. в 11:44, цър-вул написа:

А, де! Иначе постът ти се обезмисля! Коьорфишек. 😎

преди 14 минути, Kolev71 написа:

Явно, на Жорката му се прЕвижда РОМ а не  EPROM и заради това силно се е развълнувал в навечерието на деня! Човешко е в края на краищата.

Бъркаш „prEview - предварителен изглед, визуализация“ с „прИвиждане - халюциниране“!
Разбирам те - с възрастта идват и деменциите!

Иначе - дали ще е ROMPROM (Programmable Read-Only Memory)EPROM (Erasable Programmable Read-Only Memory) или EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) - всичкото е ROM, (Read-Only Memory)!

Пп. На тази, четвъртата - не ѝ трябва UV-ламБа!

преди 3 часа, jhoro написа:

Тона се получи, още при първото ти включване!

Бъркаш „prEview - предварителен изглед, визуализация“ с „прИвиждане - халюциниране“!
Разбирам те - с възрастта идват и деменциите!

Иначе - дали ще е ROMPROM (Programmable Read-Only Memory)EPROM (Erasable Programmable Read-Only Memory) или EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) - всичкото е ROM, (Read-Only Memory)!

Пп. На тази, четвъртата - не ѝ трябва UV-ламБа!

Жоро!

Понеже те уважавам,ще ти дам един полезен съвет безплатно!

Когато си гаврътнал няколко чаши алкохол, избягвай да сядаш пред компютъра или лаптопа. Не ти се получават нещата и пишеш единствено - ГЛУПОСТИ!

При тоята възраст, деменциите се наблюдават  в застрашителна степен. Представям си като минеш 70, какво ще е!

преди 10 минути, Kolev71 написа:

Жоро! Понеже те уважавам,ще ти дам един полезен съвет безплатно!

Когато си гаврътнал няколко чаши алкохол, избягвай да сядаш пред компютъра или лаптопа. Не ти се получават нещата и пишеш единствено - ГЛУПОСТИ!

При тоята възраст, деменциите се наблюдават  в застрашителна степен. Представям си като минеш 70, какво ще е!

Бат'Стефчо - до момента (от снощи) съм пил само 2 кафета! Вече сядам и не мога да дода до ВТ. Пък и нямам транспорт!

А кажи - кое от написаното от мен - е глупост?
Ако си аргументиран - ще си посипя главата с ... ще намеря нещо! 

преди 17 минути, jhoro написа:

Бат'Стефчо - до момента (от снощи) съм пил само 2 кафета! Вече сядам и не мога да дода до ВТ. Пък и нямам транспорт!

А кажи - кое от написаното от мен - е глупост?
Ако си аргументиран - ще си посипя главата с ... ще намеря нещо! 

С кое не си съгласен в коментара ми? И най важното: Виждал ли си на живо такива интегрални схеми?  И ако да, работил ли си стях? Ето ми поста:

"Eprom - това са специализирани интегрални схеми в два варианта - многократно презаписваеми и еднократно презаписваеми.

При многократно презаписваемите, изтриването на чипа на който има малко прозорче в средата става с ултравиолетова светлина от устройство. Презаписването става с програматор по RS232 протокол, присъединен към компютър.

При еднократно записаните, прозорчето отгоре на чипа липсва и това което вече е записано на него - не може да се трие."

Допълнено!

Но не се смей, а напиши нещо по питането ми. да те разбера наистина, че ги познаваш като IS

Бат'Стефчо - тя, темата е тръгнала „по каналния ред“ - та, да те уважа!

Къде съм казал, че не съм съгласен с поста ти? Истина е.
Обаче - „Истината, само истината, но ... не цялата истина!“

Както е истина, че - при EPROM има „прозорче“ (даже им слагахме „пердета“ - лепенки). Но визуално - разлика между PROM и EEPROM - труднно ще намериш. Ако не пише - кое какво е. Там няма „прозорчета“!

За другите въпроси просто ще замълча! Дали съм виждал, дали съм работил ...
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!

преди 1 минута, jhoro написа:

Бат'Стефчо - тя, темата е тръгнала „по каналния ред“ - та, да те уважа!

Къде съм казал, че не съм съгласен с поста ти? Истина е.
Обаче - „Истината, само истината, но ... не цялата истина!“

Както е истина, че - при EPROM има „прозорче“ (даже им слагахме „пердета“ - лепенки). Но визуално - разлика между PROM и EEPROM - труднно ще намериш. Ако не пише - кое какво е. Там няма „прозорчета“!

За другите въпроси просто ще замълча! Дали съм виждал, дали съм работил ...
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!

"Пердета" наистина може да си им слагал, но само до там. Забележи - никъде не говоря за   PROM.

преди 12 минути, Kolev71 написа:

Забележи - никъде не говоря за   PROM.

Забележи .. ми окото! Корабчета .. виждаш ли???

Това - кой го написа?

преди 13 часа, Kolev71 написа:

При еднократно записаните, прозорчето отгоре на чипа липсва и това което вече е записано на него - не може да се трие

Пп. Сега гледам, че новите EEPROM са с блиндирани врати - на Тунадор!

току-що, jhoro написа:

Забележи .. ми окото! Корабчета .. виждащ ли???

Това - кой го написа?

Пп. Сега гледам, че новите EEPROM са с блиндирани врати - на Тунадор!

Жорка! Не ги разбираш тези техники. Определено, не са ти ясни. дори съм написал това. С него съм започнал: "това са специализирани интегрални схеми в два варианта - многократно презаписваеми и еднократно презаписваеми." Сега забележи какво ти пиша. 

И двата типа представляват  EPROM. А сега какво гледаш - не е важно.

С радиоточката съм спрял да споря, много преди да закрият Радиовъзела!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.