Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB флашка защита от изтриване

Featured Replies

Здравейте

Възможно ли е на флашка 4GB да се качи информация ( каталог, таблици и др. ), като тази информация бъде защтена от изтриване, а останалата час от паметта да бъде свободна за потребителите за нормална употреба.  Записаната от мен информация да бъде достъпна без кодове за достъп и др.

преди 3 минути, yparushev написа:

Здравейте

Възможно ли е на флашка 4GB да се качи информация ( каталог, таблици и др. ), като тази информация бъде защтена от изтриване, а останалата час от паметта да бъде свободна за потребителите за нормална употреба.  Записаната от мен информация да бъде достъпна без кодове за достъп и др.

Възможно е,да, само че си редактирайте заглавието!

преди 5 минути, yparushev написа:

Здравейте

Не го прави това нещо. Флашката има определен живот. В един момент се поврежда и нещата приключват. Носете си ваша фпашка и си качвайте информацията на облак, като я ползвате от там ако е нужно.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Не го прави това нещо. Флашката има определен живот. В един момент се поврежда и нещата приключват. Носете си ваша фпашка и си качвайте информацията на облак, като я ползвате от там ако е нужно.

Не мисля, че схващаш идеята.

Питащия иска да предостави на 3-ти лица USB памет на която перманентно да има рекламни материали, но същевременно да не е "гадняр" и да остави останалия обем отключен за ползване свободно (в противен случай всеки би търсил начин как да отключи флашката или просто ще събира прах в някой забутан шкаф. А така ако примерно паметта е брандирана външно също, ще се ползва, разнася и рекламира същевременно. Аз бис си поиграл да си направя специална икона (логото на фирмата или нещо друго което да "рекламира") на защитения дал, както и лесно навигационно меню - тук все пак трябва да се подходи спрямо съдържанието и т.н.

• Автор
преди 7 часа, plamen_petrov_80 написа:

Не мисля, че схващаш идеята.

Питащия иска да предостави на 3-ти лица USB памет на която перманентно да има рекламни материали, но същевременно да не е "гадняр" и да остави останалия обем отключен за ползване свободно (в противен случай всеки би търсил начин как да отключи флашката или просто ще събира прах в някой забутан шкаф. А така ако примерно паметта е брандирана външно също, ще се ползва, разнася и рекламира същевременно. Аз бис си поиграл да си направя специална икона (логото на фирмата или нещо друго което да "рекламира") на защитения дал, както и лесно навигационно меню - тук все пак трябва да се подходи спрямо съдържанието и т.н.

Точно това ми бе идеята. Лесно мога да взема по-малки като обем флашки и да ги заключа, но се губи потребителското.

Флашката ще садържа 2-3 файла: каталог, таблица и снимки на продукти. Общо нещата мисля да ги поберем в една папка, която да бъде неизтриваема.

Как може да се осъществи тази идея?

Няма как да стане това. Дори и да ограничиш правата на потребителите или да направиш файловете само за четене, те пак могат да се изтрият на друга машина с администраторски акаунт или цялото USB  да се форматира.

преди 28 минути, Raze написа:

Няма как да стане това. Дори и да ограничиш правата на потребителите или да направиш файловете само за четене, те пак могат да се изтрият на друга машина с администраторски акаунт или цялото USB  да се форматира.

Ся ... що ме караш, да ровя и търся???
Имам точно такива „флаш-памети“ - сравнително малки - 1 - 2 GB, брандирани и разделени по на 2-3 дяла. Единия дял - хардуерно заключен, другия/другите - достъпни.
Отключването предполага физическо разрушаване на дивайса, което обезсмисля упражнението!

преди 10 часа, Емил Костов написа:

Прав си, но не говорете като за „Флашката“ (Светата Флашка).

Точно защото се повреждат - ползвам поне десетина.
Една част са разни инсталационни, буутъбъл и си ги държа само за това.
И много ме е яд, че почти няма нови - под 4 GB.

преди 2 минути, цър-вул написа:

А, де! Иначе постът ти се обезмисля! Коьорфишек. 😎

Имах предвид, да я намеря - физически, да я монтирам и да покажа разделянето на дяловете.

При хардуерно разделени дялове - не можеш да ги обединиш и ще форматираш само достъпния.

преди 29 минути, jhoro написа:

Единия дял - хардуерно заключен

И как се достъпва? Или е хардуерно само за четене? Ако е така как се достъпва за запис на рекламните материали?

преди 5 минути, цър-вул написа:

И как се достъпва? Или е хардуерно само за четене? Ако е така как се достъпва за запис на рекламните материали?

Започваш да се сещаш!

Бил е достъпен при изработката!
Нали не мислиш, че ... всеки си прави рекламни флашки, заедно със сутрешното кафе?

преди 1 минута, jhoro написа:

заедно със сутрешното кафе?

По-скоро след вечерната рикия...

Няма начин да няма начин:
https://www.instructables.com/Create-a-Hidden-Partition-on-USB-Flash-Drive-which/

преди 12 минути, цър-вул написа:

Няма начин да няма начин:

За това говорех - принципно.

Още повече, че въпроса беше ...

преди 11 часа, yparushev написа:

Възможно ли е на флашка 4GB да се качи информация ( каталог, таблици и др. ), като тази информация бъде защитена от изтриване ...

Конкретния начин е подробност.

• Автор

Честно казано не мислех че ще бъде много лесна задача ( в никакъв случай въпрос на 2 клика), но определено не смятах че ще се вдигне такава дискусия - Благодаря за което.

преди 11 минути, jhoro написа:

Конкретния начин е подробност.

Можем ли да поговорим и за конкретният начин в такъв случай?

преди 27 минути, цър-вул написа:

Това ли е всъщност решението на казуса?

Съмнявам се това да ти свърши работа. Без някакъв хардуерен механизъм, няма да стане това, което искаш. От горната връзка на @цър-вул

Цитат

Right click on the file that you want to access and click on export.You should select a location to save your important file.Once the file is exported you can access the file from the location you specified.If you make any changes to your file,then re-import it using the instructions in the previous step.

You cannot directly open files from the Hidden Partition.However you can rename or delete files in the hidden partitions by right clicking on the files in the FbinstTool window.

The Hidden Partition can be accessed from Ubuntu or Linux. Install Fbinst in Ubuntu

The hidden partition may get deleted only if some advanced Formatting tools or Partitioning tools are used.

преди 11 минути, yparushev написа:

Можем ли да поговорим и за конкретният начин в такъв случай?

Може, но не с мен. Обърнете се към производител на флашки или поне рекламна агенция.

И преценете - дали си заслужава.

току-що, цър-вул написа:

ама китайска...

Ти за глобализация - чувал ли си?

преди 8 минути, jhoro написа:

Ти за глобализация - чувал ли си?

И в колко агенции мислиш, че има подходящия хардуер и специалисти да свършат това? Не е като да ти напраска на сито 10000 логотипа по флашките...
И си оправи правописа, моля! 'щот претендираш за ниво...
И да - китайците това правят - заливат глобално с локализирани продукти.

Казах „рекламна агенция” като отправна точка, не като решение. Агенцията ще „прехвърли топката” … където трябва.
А Китай - PRC - вече не е това, което беше. Има и други „тигри и тигърчета”!
Пример - адаптер за телефон.
b3428de1657e8f7434c7e9d098808d4b.jpg
Пише „Made in China", а после „Издялано във Виет Нам”

на 24.06.2021 г. в 13:32, jhoro написа:

Казах „рекламна агенция” като отправна точка, не като решение. Агенцията ще „прехвърли топката” … където трябва.
А Китай - PRC - вече не е това, което беше. Има и други „тигри и тигърчета”!
Пример - адаптер за телефон.
b3428de1657e8f7434c7e9d098808d4b.jpg
Пише „Made in China", а после „Издялано във Виет Нам”

Toва е нискокачествено менте. Минавало ми е през ръцете и вердиктът е един - удар с чук. Издялано във Виет Нам говори, че никога не си бил в Виетнам. Впечатленията ми от 2018г разделят севера на рухнала циганска махала. Мумията на Хо Ши Мин още държат за показно по путинблядски маниер . Първобитното племе "черните хмонги" живее в землянки, но телевизора в средата на землянката е samsung. Южен е по-цивилизован и по-напреднал, заради историческия дефицит на червени комисари.

Samsung построи заводи в Виетнам за производство на акумулатори и зарядни. Нещо повече всичките ми Galaxy: S9+ , S10, S21 на гърба им с малък шрифт пише manufactured in Vietnam. И причината за този ход е Китай. Стандарта им порасна и китайската компартия вдигна тарифата. 

Toва е нискокачествено менте. Минавало ми е през ръцете и вердиктът е един - удар с чук. Издялано във Виет Нам говори, че никога не си бил в Виетнам. Впечатленията ми от 2018г разделят севера на рухнала циганска махала. Мумията на Хо Ши Мин още държат за показно по путинблядски маниер . Първобитното племе "черните хмонги" живее в землянки, но телевизора в средата на землянката е samsung. Южен е по-цивилизован и по-напреднал, заради историческия дефицит на червени комисари.
Samsung построи заводи в Виетнам за производство на акумулатори и зарядни. Нещо повече всичките ми Galaxy: S9+ , S10, S21 на гърба им с малък шрифт пише manufactured in Vietnam. И причината за този ход е Китай. Стандарта им порасна и китайската компартия вдигна тарифата. 
Това … какво общо има с темата?
  • Автор

В крайна сметка, Китайците нещо не се съгласиха да затреждат флашките с информация, въпроса все още остава не решен.

По форумите засякох идей за разделянето на общата памет на флашката на дялове. По този начин има вероятност да се защити единият дял, а другият да остане свободен за ползване.

Правилно ли съм разбрал и ако е така, то как се прави този номер?

Ако се раздели на дялове, то как ще изглежда информацията на флашката след стартиране? - ще бъде като в Windows със "C"и "D"  или нещо от сорта или всичко ще се изсипва на екрана, но без възможност за корекция на дяла с моята информация?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.