Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монтиране на HDMI изход на EliteBook 2530p - възможно ли е?

Featured Replies

1397606068_HPEliteBook2530pNotebookPC.jpg.4c8926d0f10eb1277998dcf81a2ccf56.jpg1695823527_HPEliteBook2530pNotebookPC2.jpg.399dfc7f2cb8c75cd72b18a533edfa62.jpg

Ползвам го само за PowerPoint презентации с мултимедия в различни зали.Но в някои зали мултимедията е само с HDMI кабели.Купих си преход VGA към HDMI но нещо не се получи връзката компютър - мултимедия.Затова питам възможен ли е монтаж на HDMI изход на този компютър?

току-що, цър-вул написа:

Не

Ти пък ... веднага „НЕ“! Отговора е - „да, ама няма смисъл“!

преди 4 минути, Marangoza написа:

Но в някои зали мултимедията е само с HDMI кабели.

Каква ли ще е тази мултимедията - само с HDMI комуникация?

преди 4 минути, jhoro написа:

Ти пък ... веднага „НЕ“! Отговора е - „да, ама няма смисъл“!

Кога ще спреш с простащината си? Не ми трябва адвокат, ама, пък ти и за такъв не чиниш...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Кога ще спреш с простащината си? Не ми трябва адвокат, ама, пък ти и за такъв не чиниш...

Менопауза, климактериум или просто - криза на средната възраст?

Не знам какви проблеми имаш, ама си ги решавай сам!!!
И да - прав си - не адвокат, а психотерапевт ти трябва!

преди 2 часа, цър-вул написа:

Нямаш един адекватен отговор в техническите теми!

Фръцкаш се, ама виж си твоя отговор:

Не

Също като оня - дето го питали „Имате ли часовник?“ Той казал „Да!“ и продължил.

Ето по-адекватен

преди 2 часа, neroni написа:

Не си уцелил преходник. Има и работещи.

Принципно, повечето питащи нямат идея какво точно им трябва, даже много - не знаят и как да попитат.

В случая авторът иска „презентацията да се показа на екрана на мултимедията“, а не - да си разваля машинката!
Затова го попитах - „Каква ли ще е тази мултимедията - само с HDMI комуникация?“. Съвременните телевизори имат по една камара вход-изходи.

Спирам, защото няма уточнения.

преди 2 часа, Marangoza написа:

възможен ли е монтаж на HDMI

Не

преди 2 минути, jhoro написа:

виж си твоя отговор

И? Да не би да е грешен? Казах ти - спри си логореята

преди 4 минути, jhoro написа:

Спирам

Най-после нещо разумно от теб!
А най-правилният отговор заедно с "Нее"-то е на @neroni

преди 2 часа, neroni написа:

Не си уцелил преходник. Има и работещи.

преди 3 минути, цър-вул написа:

И? Да не би да е грешен? Казах ти - спри си логореята

Не просто е грешен, неадекватен е!
Защото задачата на темата е друга. Въпреки заглавието „Възможно ли е монтиране на HDMI изход ...?“

преди 3 минути, цър-вул написа:

Най-после нещо разумно от теб!

А сега - направи и ти нещо разумно.
Излез от форума, пий си ... каквото решиш - чай, кафе, бира, хапчета ...
Разходи се малко! Мисли за друго!

Мен ме нямаше 2-3 часа, влязох и писах, а ти веднага отговаряш???
Ставаш като „Фантома на Калдатата“ (вид форумен бот). Че те истинските чат-ботове отговарят по-бавно.

• Автор

Спорещи младежи/или девойки/,колко пъти сте били в учебна зала на предприятие/фабрика,завод,фирма и т.н./?. Нямате си идея какво разнообразие в оборудването  има. Провеждал съм обучение в предприятия произвеждащи хартия,лекарства,стъкло,бутилиращи минерална вода,разсадници за цветя,ролкови лагери даже и акумулатори. Навсякъде оборудването е различно,затова аз си нося проектор и нямам проблеми с показването на картинките на екран. Но веднъж бях на крачка от провал защото не носех моя проектор а в залата проектора висящ на тавана имаше само HDML кабел. Домакините ми услужиха с компютър и всичко беше ОК. Затова искам да си пригодя компютърчето и с такъв изход.

преди 14 минути, Marangoza написа:

Домакините ми услужиха с компютър и всичко беше ОК. Затова искам да си пригодя компютърчето и с такъв изход.

Ами ... направи го! Но не чрез „имплантиране“!

Колкото до това ...

преди 14 минути, Marangoza написа:

Спорещи младежи/или девойки/,колко пъти сте били в учебна зала на предприятие/фабрика,завод,фирма и т.н./?. Нямате си идея какво разнообразие в оборудването  има. Провеждал съм обучение в предприятия произвеждащи хартия,лекарства,стъкло,бутилиращи минерална вода,разсадници за цветя,ролкови лагери даже и акумулатори. Навсякъде оборудването е различно,затова аз си нося проектор и нямам проблеми с показването на картинките на екран. Но веднъж бях на крачка от провал защото не носех моя проектор...

оправи си първо поведението! Хем питаш, хем си ербап!

За твое сведение - младеж съм бил, когато ти си ходил „прав под масата“!
В някой моменти подобна дейност ми беше половината работа.
Къде какво произвеждат ... няма нищо общо със комуникационните стандарти и оборудването!

А това „не носех моя проектор“ си е само твой минус! Ако трябва - и генератор ще носиш - на полето примерно!

Пп. Един съвет - ако тази дейност ти носи поне 1/3 от доходите - купи си по-съвременна машинка.
С тези - Intel Core 2 Duo и памет 800 MHz DDR2 SDRAM ... несериозно е.

Теоретично можеш да монтираш всичко. Най-малкото - можеш да пробиеш дупка в корпуса, и да навреш в нея един HDMI куплунг :) . Обаче каква ти е файдата, след като няма кой да подаде цифров сигнал до него?... Нямаш съответните чаркове в лаптопа, които да изфабрикуват такъв сигнал.

Неправилното решение е да търсиш преходник VGA ---> HDMI. И тъй като едното пренася аналогов сигнал, а другото - цифров, трябва ти не просто преходник, а преобразувател. Който, ако е евтин, ще е некачествен и ще прави проблеми, ако е хубав - ще е скъп.

Правилното решение - смени си лаптопа с такъв с фабричен HDMI.

• Автор
преди 6 минути, Rudy M. написа:

Теоретично можеш да монтираш всичко. Най-малкото - можеш да пробиеш дупка в корпуса, и да навреш в нея един HDMI куплунг :) . Обаче каква ти е файдата, след като няма кой да подаде цифров сигнал до него?... Нямаш съответните чаркове в лаптопа, които да изфабрикуват такъв сигнал.

Неправилното решение е да търсиш преходник VGA ---> HDMI. И тъй като едното пренася аналогов сигнал, а другото - цифров, трябва ти не просто преходник, а преобразувател. Който, ако е евтин, ще е некачествен и ще прави проблеми, ако е хубав - ще е скъп.

Правилното решение - смени си лаптопа с такъв с фабричен HDMI.

Имам такъв,но той пък няма VGA изход! Омръзна ми да мъкна 2 компа...

преди 21 минути, jhoro написа:

Ами ... направи го! Но не чрез „имплантиране“!

Колкото до това ...

оправи си първо поведението! Хем питаш, хем си ербап!

За твое сведение - младеж съм бил, когато ти си ходил „прав под масата“!
В някой моменти подобна дейност ми беше половината работа.
Къде какво произвеждат ... няма нищо общо със комуникационните стандарти и оборудването!

А това „не носех моя проектор“ си е само твой минус! Ако трябва - и генератор ще носиш - на полето примерно!

Пп. Един съвет - ако тази дейност ти носи поне 1/3 от доходите - купи си по-съвременна машинка.
С тези - Intel Core 2 Duo и памет 800 MHz DDR2 SDRAM ... несериозно е.

Ако си член на клуб "70" може и да пием по една бира!

преди 7 минути, Marangoza написа:

:beer:

преди 8 часа, Marangoza написа:

За това ли говориш?

https://www.facebook.com/Клуб-70-804937829621496/

• Автор
на 29.06.2021 г. в 6:06, jhoro написа:

За това ли говориш?

https://www.facebook.com/Клуб-70-804937829621496/

Не! В този житейски клуб приемат без да те питат искаш или не,само при определени условия,свързани с ЕГН -то!

преди 21 минути, Marangoza написа:

Не! В този житейски клуб приемат без да те питат искаш или не,само при определени условия,свързани с ЕГН -то!

Този вариант беше първия, но факта - че си роден преди *** години - е само статистика!

Добре, че не гледат и IQ-то!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.