Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Huawei ax3 dual core и оптичен Интернет Vivacom.

Препоръчан отговор

Здравейте. Днес си взех Huawei AX3 Dual-Core (WS7100-20), на оптичен Интернет FTTH Vivacom, Iptv - Vivacom, като ONT NOKIA G-140W-C. Но ми писна от Wi-Fi на Nokia и затова си взех Huawei, който свързах с Nokia - та Lan - Wan порт, като на Huawei, оставих всичко на автоматично - получаване на Ip адрес и тн. Та въпроса ми е(няколко са де), да махна ли Nokia - та изцяло, като ще ми монтират пасивно ONT Alkatel, сложно ли ще бъде настройването тъй като Vivacom ми доставят нет достъп чрез Pooe и дали някой ако има време/желание би ми помогнал ако срещна трудност с настройките? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По въпросите: попитай ISP доставчика.

Защото в повечето случай твоят рутер се"закача" след тяхното устройство. Като, си конфигурираш само новия рутер.

Още повече , че ONT NOKIA G-140W-C, преобразува оптика в LAN . То тогава задължително е използването на последното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Mr. ?? написа:

По въпросите: попитай ISP доставчика.

Защото в повечето случай твоят рутер се"закача" след тяхното устройство. Като, си конфигурираш само новия рутер.

Още повече , че ONT NOKIA G-140W-C, преобразува оптика в LAN . То тогава задължително е използването на последното.

Благодаря за отделеното време. ISP, ме посъветва да махна Nokia ако искам да си ползвам мое оборудване, но пък също така ме посъветва и да си оставя Nokia, ако искам да ми е лесно, просто закачам моя рутер след Nokia, като му настройвам само WiFi, останалото на автоматични настройки, телевизията да си остане свързана за Nokia. Тоест, хем ми казват да я махна, хем ми казват да не я махам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vanci написа:

Благодаря за отделеното време. ISP, ме посъветва да махна Nokia ако искам да си ползвам мое оборудване, но пък също така ме посъветва и да си оставя Nokia, ако искам да ми е лесно, просто закачам моя рутер след Nokia, като му настройвам само WiFi, останалото на автоматични настройки, телевизията да си остане свързана за Nokia. Тоест, хем ми казват да я махна, хем ми казват да не я махам. 

Можеш да махнеш нокията и да си сложиш чисто ОНТ. След него ти дават суич ( TP-Link). 1 порт на суич е вързан към ОНТ-то, 2 порт към твоя рутер, а от 3 порт нататък се включват ТВ приемниците.

Друият вариант е да забраниш Wi-Fi на нокията и да си ползваш твоя рутер.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Можеш да махнеш нокията и да си сложиш чисто ОНТ. След него ти дават суич ( TP-Link). 1 порт на суич е вързан към ОНТ-то, 2 порт към твоя рутер, а от 3 порт нататък се включват ТВ приемниците.

Друият вариант е да забраниш Wi-Fi на нокията и да си ползваш твоя рутер.

Принципно искам всичко да си ми минава през моя рутер, просто много устройства, много кабели, едно ONT, един рутер и това да е. Трудното е че имам и Iptv, но гледам че в настройките на рутер има опция за настройване на Iptv. От 123 ми казаха че суич който няма да е гигабитов,което ще рече че няма как да си достигна скоростта на пакета Интернет който плащам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, vanci написа:

Принципно искам всичко да си ми минава през моя рутер, просто много устройства, много кабели, едно ONT, един рутер и това да е. Трудното е че имам и Iptv, но гледам че в настройките на рутер има опция за настройване на Iptv. От 123 ми казаха че суич който няма да е гигабитов,което ще рече че няма как да си достигна скоростта на пакета Интернет който плащам. 

Няма смисъл от гигабитов суич. Иначе през твоя рутер може да минава телевизията ако има опцията Vlan/IPTV.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Няма смисъл от гигабитов суич. Иначе през твоя рутер може да минава телевизията ако има опцията Vlan/IPTV.

Има Vlan Iptv, даже има готови настройки за някои оператори - Малайзия, Германия и тн. А иначе има смисъл от гигабитов суич, защото съм на план с 300 mbps. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, vanci написа:

Има Vlan Iptv, даже има готови настройки за някои оператори - Малайзия, Германия и тн. А иначе има смисъл от гигабитов суич, защото съм на план с 300 mbps. 

Ами вземаш си ти такъв суич и така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...