Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На колко време трябва да се размразява хладилника и каква е ползата от това?

Препоръчан отговор

Понеже скоро ще слагам нов хладилник по-голям в кухнята готин Бошовски и искам да си го кътам с години та основния ми въпрос е на колко време да го размразявам и какви съвети бихте ми дали за дълголетен живот на хладилника. Винаги съм се питал защо аджеба трябва периодично да се размразява хладилника? Сегашния последно го размразявах преди пет години, още си бачка, но вътре е натрупал на едно място сериозно лед, което мисля, че не е нормално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо реши, че 

преди 12 минути, Граф Монте Кристо написа:

трябва периодично да се размразява хладилника

? По-скъпите хладилници си имат 'no frost' система, което не им позволява образуване на лед във фризерната част.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Адски ме впечатлиха LG, тия, които се въртят около 1000 евро. По принцип съм скептично настроен към тия корейци обачее страашни хладилници извадиха. Но вече съм купил Боша от година и половина седи в коридора и все отлагам вкарването му в кухнята и пускането му в експоатация. Когато се сдобия с друго жилище ще си купя от тия елджита.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Граф Монте Кристо написа:

на колко време да го размразявам 

Когато вече в камерата има толкова лед, че не можеш да пъхнеш нищо :cool:  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От време на време и почистване му трябва, по-честичко, не през пет години, ще издебнеш момент когато кебапчетата намалеят в камерата да го размразиш и да му удариш един парцал с препарат и тогава зареждай новата партида кебапи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност причината да го размразя преди пет години е, че се спука бира в стъклена бутилка в камерата и трябваше да се почисти. Ако нещо вътре в хладилника се разлее преди време червено вино в прегражденивто за бутилки директно го разкачвам и го измивам в мивката. А на тия бутони какви настройки да им задам? В сегашния имам едно копче въртящо вътре от 0 до 5 това и съм му задал просто 3. И бачка добре. Хал-хабер си нямам от хладилници.И тая аларма за къв х*й е? Ясно е, че пожар няма как да стане.

041A31F7-1E0A-45ED-93AA-C1601A046519.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

Адски ме впечатлиха LG, тия, които се въртят около 1000 евро. По принцип съм скептично настроен към тия корейци обачее страашни хладилници извадиха. Но вече съм купил Боша от година и половина седи в коридора и все отлагам вкарването му в кухнята и пускането му в експоатация. Когато се сдобия с друго жилище ще си купя от тия елджита.

Този си пост го ский (невидим за хорските очи)! Види ли го Валкирия, ще бъдеш тотално  смазан.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Граф Монте Кристо написа:

И тая аларма за къв х*й е? 

Предупреждава, като идва Валкирия.

Редактирано от VeeeSeLa (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Граф Монте Кристо написа:

Всъщност причината да го размразя преди пет години е, че се спука бира в стъклена бутилка в камерата и трябваше да се почисти. Ако нещо вътре в хладилника се разлее преди време червено вино в прегражденивто за бутилки директно го разкачвам и го измивам в мивката. А на тия бутони какви настройки да им задам? В сегашния имам едно копче въртящо вътре от 0 до 5 това и съм му задал просто 3. И бачка добре. Хал-хабер си нямам от хладилници.И тая аларма за къв х*й е? Ясно е, че пожар няма как да стане.

Затова си има инструкции, които се ЧЕТАТ! Ама наш Ганьо си мисли, че разбира от всичко и после - а, това защо така стана, сега какво ще правим, я да пишем в някой форум!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Граф Монте Кристо написа:

А на тия бутони какви настройки да им задам?

Според етикета на кебапчетата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, VeeeSeLa написа:

Според етикета на кебапчетата.

За теб има едно 16 сантиметрово, то те чака незамразено добре охладено, така, че не се кахъри. Аз съм като Тефал мисля за всичко…..

преди 10 минути, Raze написа:

Затова си има инструкции, които се ЧЕТАТ! Ама наш Ганьо си мисли, че разбира от всичко и после - а, това защо така стана, сега какво ще правим, я да пишем в някой форум!

Ганчо, ако си напрегнат отвори си бира и си викни ескорт. В краен случей и една злобарка върши работа. Калдата не е най-добрия вариянт да изпускаш комина…….

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Граф Монте Кристо написа:

За теб има едно 16 сантиметрово, то те чака незамразено добре охладено, така, че не се кахъри. Аз съм като Тефал мисля за всичко…..

Ганчо, ако си напрегнат отвори си бира и си викни ескорт. В краен случей и една злобарка върши работа. Калдата не е най-добрия вариянт да изпускаш комина…….

Това, че ти не знаеш как да си ползваш уреда, си е твой проблем, аз подобни проблеми нямам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

041A31F7-1E0A-45ED-93AA-C1601A046519.jpeg

Имам два Бош и Беко. И двата са настроени на минус 22 /за фризера/ и 3 градуса /за хладилника/. Бачкат лете и зиме без проблеми и храните в хладилника не замръзват. Алармата се включва, когато оставиш вратата на хладилната част по-дълго време отворена и температурата спадне значително. Един вид те предупреждава да затвориш вратата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

По-скъпите хладилници си имат „no frost“ или „low frost“ система, което не им позволява образуване на лед във фризерната част.

в хладилната част!
Фризер без лед - само ако изобщо не го отваряш!

Как ще се „саморазмрази“ на „-18°“?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, jhoro написа:

в хладилната част!

А бе на теб не ти ли омръзна да пишеш глупости?... :angry:  Кой ти каза, че "no-frost"/"low-frost" означава "саморазмразяване"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Rudy M. написа:

А бе на теб не ти ли омръзна да пишеш глупости?... :angry:  Кой ти каза, че "no-frost"/"low-frost" означава "саморазмразяване"?

Was ist LowFrost, NoFrost, StopFrost und SmartFrost?

Цитат

Was ist NoFrost?

Bei der NoFrost-Technologie wird der Inhalt des Kühlgeräts mit gekühlter Umluft mithilfe eines Lüfters eingefroren und die Luftfeuchtigkeit nach außen geleitet. Durch die Reduzierung der Feuchtigkeit im  Gefrierschrank , kann kein Eis und Reif an den Innenwänden entstehen. Das funktioniert auf die Weise, dass der Lüfter kalte Luft ins Geräteinnere bläst und diese wieder zurück zum Verdampfer leitet. Dem Gefrierraum wird so die Feuchtigkeit entzogen. Die Feuchtigkeit schlägt sich nun als Reif auf den außerhalb des Gefrierraums befindlichen Kühllamellen nieder. Die Lamellen werden in regelmäßigen Abständen erwärmt, so dass die Tauflüssigkeit in einem Auffangbehälter landen kann. Über eine Rinne wird das Tauwasser nun aus dem Gefrierschrank und in einen Behälter für die Verdunstung abgeleitet.

Was ist LowFrost?

Die LowFrost-Technologie funktioniert ähnlich wie die NoFrost-Methode, nur ohne eingebauten Lüfter. Durch diese Technik wird die Eis- und Reifbildung um bis zu 80 % reduziert. Der Verdampfer ist dabei außerhalb des Gefrierraums platziert und im Inneren des Geräts nicht zu sehen. Die glatten Wände lassen das Schmelzwasser zum Abfluss laufen, wo es aufgefangen wird und entleert werden muss.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Граф Монте Кристо написа:

За теб има едно 16 сантиметрово

На тая възраст и с тоя окюфтачен холестерол вече даже 14 няма... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, jhoro написа:

Бавно,но сигурно и най-препоръчително в големите жеги.Но още по-добре става,ако се зададе ECO,където охлаждането е зададено да работи на най-слабо изстудяване.Нужно е обаче няколко деня,докото се стопят бавно ледовете.После само се променя температурата да охлажда повече и друго не се прави.Така е мързеливия вариант,без да вадиш продуктите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, JKirilov написа:
На тая възраст и с тоя окюфтачен холестерол вече даже 14 няма...

Спокойно, бе пич! Вече ги има - като резервна част!

преди 2 часа, Димитър 59 написа:
Бавно,но сигурно и най-препоръчително в големите жеги.Но още по-добре става,ако се зададе ECO,където охлаждането е зададено да работи на най-слабо изстудяване.Нужно е обаче няколко деня,докото се стопят бавно ледовете.После само се променя температурата да охлажда повече и друго не се прави.Така е мързеливия вариант,без да вадиш продуктите.

Без да ги вадиш, ама накрая - все пак ги вадиш. Продуктите. И ги изхвърляш. Щото и те са се размразили!
Най-добрия начин за размразяване на фризер, с натрупан лед е … втори фризер. Местиш всички продукти там, а първия изключваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, jhoro написа:

в хладилната част!

Which is the difference between a No Frost and a static refrigerator? | Ask Candy for advice, information and curiosities | Candy

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Raze написа:

По-скъпите хладилници си имат 'no frost' система, което не им позволява образуване на лед във фризерната част.

Ква система има бе, приятел? С вентилация ли е? Сигурно има и система за вентилаторите да филтрират мъглата! :giggle1: Или викаш като е "No Frost" намаля силата си и започва фаза на размразяване за да омекнат продуктите. По какъв начин обаче това ще предотврати образуването на лед, физика не си ли учил? Топло и студено води до конденз! Този конденз няма да ти се изпари. Даже напротив, камерата ще замрази и него. И за капак, да напомня на всички - нищо от казаното не зависи от вас!!!! Нито от техниката! Като ти спре тока, скрежта става плътна и по-течна. Като ви го пуснат отново вече имаш готов лед за разбиване! Този лед не мисля, че е полезен при работата на хладилника. Ето защо си наблюдавайте хладилника и системно почиствайте камерата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Raze написа:

Много филми гледаш и много вярваш на рекламите!

1. Говорят за ХЛАДИЛНИК!
  2. Няма миризми, защото всяко нещо се опакова индивидуално - иначе изсъхва.
  3. Не се натрупва лед - ако не се отваря често. Иначе влиза въздух с „нормална влажност“!
  4. Този „статичен вентилатор“ (static-fan) - да би да е „изгорял“?

Явно много хора не познават целия диапазон „охладителни“ уреди. И нормално - повечето не са за битови нужди.

• високо температурен хладилник. Температурата вътре е „+12°C - +15°C“. Приложение - хладилни витрини за колбаси, сирена и подобни;
  • ниско температурен хладилник. Температурата вътре е „+3°C - +7°C“. Приложение - хладилни витрини за мляко, масло и прочие;
  • високо температурен фризер. Камера към хладилник. Температурата вътре е до  -10°C. Приложение - краткосрочно съхранение. Продуктите са леко замръзнали;
  • ниско температурен фризер. Температурата вътре е „-16°C - -20°C“. Приложение - за дълбоко замразени продукти;
  • камера за „шоково замразяване“. Температурата вътре е под -40°C.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, jhoro написа:

Без да ги вадиш, ама накрая - все пак ги вадиш. Продуктите. И ги изхвърляш. Щото и те са се размразили!

Голям всезнайко се извъди,голям хвърляч на продукти няма що.При този вариант в хладилника пак има достатъчно ниска температура,която да не развали продуктите.А това се прави,когато те са най-малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Димитър 59 написа:

Голям всезнайко се извъди, голям хвърляч на продукти няма що. При този вариант в хладилника пак има достатъчно ниска температура, която да не развали продуктите. А това се прави, когато те са най-малко.

Това си го правиш вкъщи!

18 години съм се занимавал с „търговия с хранителни продукти“. Използваните едновременно охладителните съоръжения (витрини, хладилници и фризери) са стигали до 20! Няма такъв момент „когато са най-малко“!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...