Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно банков кредит

Препоръчан отговор

Здравейте на всички 1 приятел ме помоли в понеделник да отидем до пощенска банка да тегли кредит условието им било да съм с постоянна работа и да нямам кредити .Така до тук добре обаче той ги попитал аз не съм ли поръчител? Те каза ли не искаме го да имаме контакт с него ако нещо се случи с тебе .Така питах наште дали да ходя казаха а не това е поръчителство , ако спре да плаща после ти плащаш .Сега аз се питам защо от банката не са му обяснили точно как стоят нещата ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освен, ако не те лъже. Давал съм телефонен номер за свръзка с мен при условие, че кредитополучателя не си вдига дълго време телефона - без подписи, без виждане лице в лице с банкера, без лични карти и подобни. Но всичко това при теглене на бърз кредит. При теглене на нормален кредит от нормална банка, такъв филм няма. Ако те карат да подпишеш някъде, това си е чисто поръчителство и 100% ще плащаш ти, ако не плаща той.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

Защото банката има интерес да даде кредита - нечя не я интерсува, кой ще го плаща

Добре а нещо ако стане и спре да плаща няма ли после да ме търсят аз да го плащам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако подпишеш някъде със сигурност ще те търсят ти да плащаш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

plmen88 аз на бързи кредити като е теглил винаги съм се съгласявал за лични контакти обаче тука за банка сложни са нещата да имам постоянна работа , имам банкова сметка , нямам кредити ама не искам да ставам поръчител и да фалирам заради него .

преди 3 минути, plmen88 написа:

Ако подпишеш някъде със сигурност ще те търсят ти да плащаш. 

А ти защо мислиш ме вика с него в банката и виж ги дяволите той ги питал това не е ли поръчителство и те му казали не просто искаме го за контакти :giggle1:демек  и не го лъжат .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами откажи му, приятел ама всичко се случва, утре ако не може да си плаща вноските ти трябва да му ги плащаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ined написа:

Ами откажи му, приятел ама всичко се случва, утре ако не може да си плаща вноските ти трябва да му ги плащаш.

Разбира се. Изпитах го на собствен гръб и то точно заради приятел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя колко иска да тегли? И за какъв срок? Работи ли на постоянен договор с осигуровки и върху какъв размер са? Ако няма доказан доход сигурно няма да му дадат кредит. Затова и търсят поръчители и то поне двама.

Бягай далеч от това обединяване на кредити. Като има няколко явно не може да ги погасява. Отказвай му и нищо не подписвай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не ти пречи да отидеш, но ако те карат да подписваш документи и ти искат лични данни просто не ги давай и не подписвай нищо. Само имена и телефон ако ти искат - ОК, тях и приятеля ти може да им ги даде, но вече щом трябва и да нямаш кредити, най-вероятно те търси за поръчител.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Филипов написа:

Тоя колко иска да тегли? И за какъв срок? Работи ли на постоянен договор с осигуровки и върху какъв размер са? Ако няма доказан доход сигурно няма да му дадат кредит. Затова и търсят поръчители и то поне двама

До 10 бона нещо такова за  5 години плащане по 150 лв вноски на месец.За сега има работа но тя е несигурна там където е много съкращават , а заплатата му е минималната .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правете разлика между "поръчител" и "човек за контакт".

Поръчителят се явява гарант за това, че този, който тегли заема, ще си плаща вноските. А ако спре - банката има право да иска дължимите пари (или остатъка от тях) от поръчителя.

"Човек за контакт" е стандартна част от процедурата при отпускане на кредит. Примерно, ако титулярът пропусне да плати вноска, първото, което прави банката, е да му се обади по телефона, и да напомни. Е, ако човекът си е загубил телефона, или не му е платил сметката?... Тогава банката звъни на "човека за контакт", и му казва нещо в следния смисъл (но учтиво): " А бе пич, я кажи на твоя авер да си плати вноската, че май е забравил, и не може да го вдигне ... телефона :) "  . Това е. Въпросният "човек за контакт" няма задължения да плаща нищо. Най-много да поискат да потвърди, че познава кредитоискателя, преди да му отпуснат заема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Правете разлика между "поръчител" и "човек за контакт".

Поръчителят се явява гарант за това, че този, който тегли заема, ще си плаща вноските. А ако спре - банката има право да иска дължимите пари (или остатъка от тях) от поръчителя.

"Човек за контакт" е стандартна част от процедурата при отпускане на кредит. Примерно, ако титулярът пропусне да плати вноска, първото, което прави банката, е да му се обади по телефона, и да напомни. Е, ако човекът си е загубил телефона, или не му е платил сметката?... Тогава банката звъни на "човека за контакт", и му казва нещо в следния смисъл (но учтиво): " А бе пич, я кажи на твоя авер да си плати вноската, че май е забравил, и не може да го вдигне ... телефона :) "  . Това е. Въпросният "човек за контакт" няма задължения да плаща нищо. Най-много да поискат да потвърди, че познава кредитоискателя, преди да му отпуснат заема.

И затова да искат да няма кредити? Нещо е съмнително това....

преди 2 минути, adersa написа:

До 10 бона нещо такова за  5 години плащане по 150 лв вноски на месец.За сега има работа но тя е несигурна там където е много съкращават , а заплатата му е минималната .

Този не е наред. С минимална заплата и да тегли кредит? То с тази заплата не го знам как ще живее, че и ако дава 150 лева на месец за кредита, той съвсем ще умре от глад. Освен ако няма страничен доход или мама и тати да му дават пари/да го хранят, не го виждам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Човек за контакт"

При човека за контакт се иска само телефонният му номер и имената. Банките това не го използват. Този способ го ползват само бързите кредити.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Raze написа:

И затова да искат да няма кредити? Нещо е съмнително това....

Да, съмнително е. Ама аз никъде не съм писал мнение дали adersa го искат за поръчител, или само за контакт. Просто писах как стоят нещата по принцип.

Като отиде в понеделник в банката, да внимава какво подписва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

При човека за контакт се иска само телефонният му номер и имената. Банките това не го използват. Този способ го ползват само бързите кредити.

Аз съм се съгласявал обаче банката искат заедно да отидем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

Банките това не го използват. Този способ го ползват само бързите кредити.

Да бе, ти ще ми кажеш :biggrin: Сякаш не съм теглил кредити, и не знам ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като отиде в неделя в банката, да внимава какво подписва

Обадих му се да забрави като разбрах за кво стаа въпрос .

Но пуснах темата да внимават другите преди да направят крачката .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз казах. Нищо да не подписва. И въобще да не ходи. Тоя тия над 10000 за какво ги е профукал? Все си мисля че е за глупости (потребителски харчове) Телефончета, игри, гъзарийки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, adersa написа:

Аз съм се съгласявал обаче банката искат заедно да отидем.

Ей, не се научихте да ползвате Google-то ... Виж тук какво пише:

Банката може да изиска допълнителни документи и/или поръчител в зависимост от индивидуалната оценка на кредитоспособността на клиента.

Тоест - викат си те за поръчител :) . Обясни на твоя човек, че приятелството си е приятелство, ама не ти се плащат чужди дългове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ice_lion__01 написа:

Ако е само за контакт, защо тогава искат изобщо да подписва нещо? Нещо мирише цялата, че и кредити да няма.

И да съм на постоянна работа .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Банката може да изиска допълнителни документи и/или поръчител в зависимост от индивидуалната оценка на кредитоспособността на клиента.

Цитат

Така до тук добре обаче той ги попитал аз не съм ли поръчител? Те каза ли не искаме го да имаме контакт с него ако нещо се случи с тебе.

Никога не се доверявайте на банки. Само на буркан банк. Може и на матрак банк. Там лихви няма и поръчители не се искат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...