Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за стрийминг/гейминг

Featured Replies

Здравейте,

Нуждая се от помощ при избор на компютър за гейминг/стрийминг. Като под компютър имам предвид всичко - монитори, кутия, процесор, видео карта, охлаждане и т.н. и т.н.

Ще се играе и стриймват следните игри -> CS:GO, Fortnite, League of Legends, Overwatch, Minecraft, CoD и други подобни. Здрави игрици общо взето. Имам нужда от мощна машина!

Искам да имам 2 монитора (144hz), висока резолюция, фпс. Искам машината да е здрава и да не мисля да я сменям след година-две. Какво ще ме посъветвате?

Не съм мислил за бюджет, понеже не знам, на какво точно трябва да се обърне специално внимание при избор на такъв тип машина, но да кажем, че нямам проблем с цената. Ще се радвам на различни предложения, за да можем да стигнем до най-доброто решение.

Благодаря!

Поздрави.

Значи търсиш high-end компоненти. Щом искаш да не сменяш скоро и да имаш високи кадри при игрите на висока резолюция, търсиш 3080 TI/3090, ето какви са им цените в момента:

MSI GeForce RTX 3080 Ti Ventus 3X 12G OC V389-059R от Vario.bg - за подобна видеоката стартираш от около 3410 ЛВ.

За RTX 3090 стартираме с около 5000 лв: PNY - VGA GeForce RTX 3090 XLR8 Gaming REVEL EPIC-X 24 GB - Графични карти (plesio.bg)

Разликата в производителността между двете не е голяма, като изключим размера на видеопаметта.

За процесор - някой 8-10-12 ядрен Ryzen, с подходящо дъно и достатъчно RAM памет. Стартираш с 1000 лв. за процесора:

AMD CPU Ryzen 9 5900X 4.8GHz 70MB Tray AM4 - цена. (nikem-bg.net)

Вече подходящо дъно около и над 300 лв, захранване търсиш качествено със сертификат поне 800+ вата и като сложиш RAM памет, подходящ охладител, кутия и дискове, отиват още към 1000+ лв.

За монитор може да вземеш и един широкоекранен с висока резолюция, каква е идеята да са 2 броя?

Монитор 49" Samsung LC49G95TSSRXEN - LC49G95TSSRXEN LC49G95TSSRXEN - на топ цена — Ardes.bg

Все пак нека да има някакъв приблизителен бюджет, защото иначе може да се стигне спокойно до 5 цифрена сума с двата монитора и конфигурацията.

• Автор

@Raze, много благодаря за отделеното време, наистина разгледах нещата, които ми предложихте. Мисля, че наистина са много добри, но не знаех, че са толкова сериозни цифри. По-долу съм написал бюджет, ако може да ми предложите нещо според него. БЛАГОДАРЯ!

Относно идеята да е с 2 монитора... не знам, просто мисля, че ще е по-голямо удобство. Примерно 2 монитора по 24 или 27 инча.

Да @Gaming_Solutions съгласен съм, просто не знаех, как да подходя. Бюджет: 5-6к лв, не повече.

Предлагам нещо подобно, конкретно тази конфигурация струва 4417лв. като може да се добави двойно повече рам памет и останалото остава за монитор/и

https://factorbravo.com/product/ryzen-5-5600x-mpk

https://factorbravo.com/product/msi-mag-b550-tomahawk

https://factorbravo.com/product/asrock-rx-6800-xt-phantom-gaming-16g-oc

https://factorbravo.com/product/patriot-viper-4-blackout-16gb-28-3600mhz

https://factorbravo.com/product/gigabyte-m2-nvme-pcie-ssd-1tb

https://factorbravo.com/product/msi-mpg-a850gf-850w-80-plus-gold

https://factorbravo.com/product/be-quiet-pure-base-500dx-black

https://factorbravo.com/product/arctic-freezer-34-esports-red

Какви са ти предпочитанията за монитор/и като изисквания освен 144Hz и последно два или един ?

По-голямо удобство в какво?

Резолюция на която ще играеш?

преди 2 часа, zilent написа:

CS:GO, Fortnite, League of Legends, Overwatch, Minecraft, CoD

Аз много не ги играя тез игри ама се говори, че CS:GO, Fortnite, League of Legends - тръгват на всичко ...Minecraft - това изобщо не го разбирам какво му харесвате, но там ти си знаеш ... и то останаха две игри Overwatch и CoD - дали няма да тръгнат на RADEON RX 6600XT и съответно да не хвърляш сега една торба с пари за видео. След две години ще смениш видеото за много по-добро с оставащите над 1,5K лв. разлика в цените ...

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

По-голямо удобство в какво?

Резолюция на която ще играеш?

Аз много не ги играя тез игри ама се говори, че CS:GO, Fortnite, League of Legends - тръгват на всичко ...Minecraft - това изобщо не го разбирам какво му харесвате, но там ти си знаеш ... и то останаха две игри Overwatch и CoD - дали няма да тръгнат на RADEON RX 6600XT и съответно да не хвърляш сега една торба с пари за видео. След две години ще смениш видеото за много по-добро с оставащите над 1,5K лв. разлика в цените ...

Имаш право, в момента 6600XT е най-добрата карта по съотношение цена/производителност за FullHD гейминг, не че не става и за 2К, но там ще трябва да се направят малко компромиси или с детайлите, или с FPS-a (зависи от играта де), а автора е писал високи резолюции, което за мен изключва FullHD

• Автор

Да, бих искал да играя и по-сериозни игри (като изискващи ресурси) от изброените. 

А относно видео-то, няма ли по-скъпото да ме издържи поне 2 години и да не са налага да го сменям? 

Относно мониторите, какво бихте ме посъветвали? Да инвестирам в 1 или 2? Идеята ми първоначално за 2бр. монитори е , че никога не съм цъкал на 1 голям с опция за разделяне на 2-3 примерно. Предпочитания за марка нямам. Не знам дали ще ми удобно да свикна, но вече като, че ли... харесва ми идеята да е и 1 по-голям.

преди 15 минути, zilent написа:

А относно видео-то, няма ли по-скъпото да ме издържи поне 2 години и да не са налага да го сменям? 

определено ще те издържи, съвет..насочи се към 20та серия на geforce (ако нямаш много парички и флагшипите на 10-та ще ти свършат работа) всичко там е по-добро за streaming  и игри!

преди 1 час, zilent написа:

Да, бих искал да играя и по-сериозни игри (като изискващи ресурси) от изброените. 

Относно мониторите, какво бихте ме посъветвали? Да инвестирам в 1 или 2? Идеята ми първоначално за 2бр. монитори е , че никога не съм цъкал на 1 голям с опция за разделяне на 2-3 примерно. Предпочитания за марка нямам. Не знам дали ще ми удобно да свикна, но вече като, че ли... харесва ми идеята да е и 1 по-голям.

Трудно можем да те посъветваме кое на теб ще ти е по-удобно.

Каква е първоначалната идея на двата монитора? Да играеш едновременно на двата или да играеш на единия, докато на другия върви нещо друго? Аз лично за гейминг бих предпочел един голям монитор, освен ако не се играят рейсинг игри или flight simulator, но там пък е по-удобно с 3 монитора, един централен и два от страни под ъгъл за да се създаде усещане за пространственост. Това при шутърите за мен лично не е удобно.

От резолюцията на монитора (не толкова от големината му) зависи и каква видео карта ще трябва да се вземе без да се прави компромис с FPS и детайлите. RX 6800XT видео картата е идеална за 2к резолюция и достатъчна дори за 4к. RX 6600XT пък е доста по-евтина и напълно достатъчна за FullHD (1080p). Личното ми мнение е, че FullHD е достатъчна резолюция за монитори до 24", вече 27" е малко на ръба и там според мен трябва да се търси 2К

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Специално за streaming е добре да се вземе процесор с повече ядра, за да може да се обработва и видеото, докато се играе, за да не се товари допълнително видеокартата с това. Поне нещо с 10-12 ядра, бюджета го позволява. Един монитор 2К и втори, на който евентуално да се вижда какво става - той може и да е по-обикновен и 1080p.

преди 47 минути, Raze написа:

Специално за streaming е добре да се вземе процесор с повече ядра, за да може да се обработва и видеото, докато се играе, за да не се товари допълнително видеокартата с това. Поне нещо с 10-12 ядра, бюджета го позволява. Един монитор 2К и втори, на който евентуално да се вижда какво става - той може и да е по-обикновен и 1080p.

Прав си, за стрийминг един 5800Х или 5900Х ще са по-подходящи от 5600Х

Към автора ето един добър 27" (2560 x 1440) монитор на 165Hz с 1ms време за реакция, VA матрица и е извит, на доста добра цена

https://factorbravo.com/product/msi-optix-g27cq4p-27-va-165hz-1ms-wqhd-2560x1440

• Автор

A, какъв монитор за 1080p ще ми предложите? Също така, видео картата, която ще е ОК за FullHD стрийминг е тази -> 

https://factorbravo.com/product/powercolor-fighter-rx-6600xt-8gb-gddr6 ? Нали така? Че в нета ми излизат и на Saphir от този модел и цената е повече.
  • 5 месеца по-късно...
на 18.08.2021 г. в 21:05, Gaming_Solutions написа:

Трудно можем да те посъветваме кое на теб ще ти е по-удобно.

Каква е първоначалната идея на двата монитора? Да играеш едновременно на двата или да играеш на единия, докато на другия върви нещо друго? Аз лично за гейминг бих предпочел един голям монитор, освен ако не се играят рейсинг игри или flight simulator, но там пък е по-удобно с 3 монитора, един централен и два от страни под ъгъл за да се създаде усещане за пространственост. Това при шутърите за мен лично не е удобно.

От резолюцията на монитора (не толкова от големината му) зависи и каква видео карта ще трябва да се вземе без да се прави компромис с FPS и детайлите. RX 6800XT видео картата е идеална за 2к резолюция и достатъчна дори за 4к. RX 6600XT пък е доста по-евтина и напълно достатъчна за FullHD (1080p). Личното ми мнение е, че FullHD е достатъчна резолюция за монитори до 24", вече 27" е малко на ръба и там според мен трябва да се търси 2К

Здравейте,имам проблем с настройката на джоистика, спрях да стрелям. Може ли помощ?

преди 1 час, Npaleva написа:

Здравейте,имам проблем с настройката на джоистика, спрях да стрелям. Може ли помощ?

Пусни нова тема. Както и повече информация около геймпада/джоистика, компютър/конзола ли е, как се  случило, на една игра ли се случва и т.н.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.