Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кредит от БНБ ПАРИБАС

Featured Replies

Здравейте. Искам да си купя телефон на изплащане от Ardes, хри които само БНБ ПАРИБАС са предложени като опция за кредит. Доколкото знам, БНБ ПАРИБАС не изискват поръчител. Също така,не изискват и постоянен трудов договор, което е добре,защото в момента съм на изпитателен трудов договор, и ще бъда преместен на постоянен трудов договор след 5 месеца. Изпратих запитване към Ardes относно какви са изискванията на БНБ за даване на кредит. Отговориха ми, че точните условия няма как да ми ги кажат. Въпроса ми е, ако не знам какви са точните условия, как тогава да знам дали ще бъда одобрен и да си направя труда да кандидатствам?

Някой от вас вземал ли е кредит от БНБ? Можете ли да ми кажете точните изисквания?

Аз съм на 21 години, почти на 22, работя в нова фирма отскоро, на изпитателен трудов договор съм, и имам възможност да използвам недвижимо имущество като обезпечение.

Какви са ми шансовете да бъда одобрен за кредит от 700лв, който да връщам за 9 месеца?

Ако имате опит с кредити, кажете ми това, което трябва да знам. Също, БНБ искат ли такси за консултация, такси за вноски, такси за теглене на кредит, и др...?

Благодаря.

Седни си на задника и не взимай кредити за глупости. Не си научил и името на институцията,

преди 1 час, Vallak написа:

БНБ искат ли

БНБ не работят с частни лица. Те са централна банка.

Карай си стария си телефон и ако чак толкова е на зор вземи заеми от приятели. Вероятно ще ти искат поръчители - едва ли някой ще се навие. А пък недвижимост да залагаш е най-голямата глупост. Поне за еднодневка като телефон.

преди 5 часа, Vallak написа:

Въпроса ми е, ако не знам какви са точните условия, как тогава да знам дали ще бъда одобрен и да си направя труда да кандидатствам?

Няма как да знаеш точните условия. Първо - те са тайна на банката, и никой няма да ти ги каже. Просто попълваш документите, и след час-два ти казват "да" или "не". И второ - при одобрение има в голяма степен субективен елемент. Зависи ти колко надежден платец ще им се сториш, какви са ти доходите, какво е кредитното ти минало .... Зависи и от конкретния служител - колко много иска да вземе комисионна от теб :) , дали си е изпълнил месечния таргет, в какво настроение е :D , и т.н. 

Аз лично преди време два пъти съм кандидатствал към УниКредит, и ми отказваха, без обяснения. Въпреки че работя на постоянен договор, в стабилна фирма, и даже ми превеждат заплатата по сметка към тях. И двата пъти отивах след това в TBI, и те ме одобряваха. Така че - много е относително.

По принцип цените на Ардес са от най-високите, а условията на "БНП Париба" - от най-неизгодните (това са бившите "Джет кредит") . Така че потърси телефона от някъде другаде, и по-изгоден кредит. А най-добрият вариант е да спестиш парите, и да си го купиш в брой. Защото при стоковите кредити лихвите и таксите повишават цената с поне едно 20-30%.

Ако не си на МРЗ и нямаш големи други кредити, вероятността БНП Париба да те одобрят е голяма. А най-лесно е да звъннеш и да изясниш. Там не ядат хора по телефона. или по viber

преди 5 часа, Vallak написа:

Ако имате опит с кредити, кажете ми това, което трябва да знам.

Най-важното, което трябва да знаеш - не взимай кредити! Особено за неща, които не са ти от първа необходимост. Мисля, че ще преживееш и без нов телефон за 700 лв.

БНП Париба са най-лесно отпускащата банка за стокови кредити. От над 10 години работя с тях (взимам на изплащане от тях). Трябват ти 6 месеца на постоянен трудов договор и поне минимална работна заплата и ще те удобрят. Дали ще те удобрят за 9 месеца или ще ти предложат за по-дълъг период за да те удобрят, не знам, но на 90% съм сигурен, че ще ти отпуснат кредита. За един месец работа и то на изпитателен срок може и да не се получат нещата.

Оставете, лапето трябва да се гъзарее с телефон. 

Да не казвам че няма елементарна култура за ползване на компютър и не пита дори и чичи си Гошо (google) А на сайта си пише условията, както и че минималната сума за кредит е по-голяма. И с ГПР над 30% гъзарията е пълна. https://www.bnpparibas-pf.bg/izberi-predlozhenie.html#offers=p|5|800|6

За два-три месеца като си стиснеш г*за малко парите са спестени. Ако имаш и хубава заплата може и без частта със стискането.

Няма да те одобрят със стаж един-два месеца и то на временен договор. Ами ако утре те махнат от фирмата и останеш да висиш със кредит за един смартфон? Има и хубави телефони за по 400-500лв.

пр

преди 7 минути, Филипов написа:

Оставете, лапето трябва да се гъзарее с телефон.

Според калкулатора при минимум 800ле. и девет месеца връщане ще плати накрая 868,14лв.

Като всеки месец около 90лв. ще заминават за гъзарийката.

Както се казва - на гол тумбак чифте пищови. И няма да има пари за сметка и ще седи на предплатена карта колкото да кликне.

Има и още някакъв  https://www.bnpparibas-pf.bg/stokov-kredit.html

Кредит за електроника

Вземи заем и купи желаната стока сега: телевизор, хладилник и всички други уреди за дома и свободното време!

Размер на кредита: от 150 до 12 000 лв.
Срок на изплащане: от 3 до 48 месеца

Съветът  ми е ясен - никакви кредити за гъзареене  и налягане на парцалите в несигурните времена. Да не ти се случва здравен проблем и 1-2 месеца неходене на работа примерно поради болничен престой.

преди 3 часа, Филипов написа:

А на сайта си пише условията, както и че минималната сума за кредит е по-голяма. 

И защо гледаш сайта? Банките имат специални предложения за конкретни търговци. Момчето каза, че иска да купува от Ардес (ако не успеем да го откажем). И ако погледнем там, виждаме, че има промоция - 1% оскъпяване на месец, при разсрочване до 24 месеца. Примерно, за Xiaomi Poco F3, с редовна цена 679.00 лв, на кредит общо ще плати 740.11 лв. Това без допълнителните такси - за преводи, и евентуално откриване и поддръжка на кредитна карта. Същият телефон в други български онлайн магазини струва 604.00 лв. А ако се внесе от чужбина - може да излезе още по-евтино.

Изводът е ясен.

Човече, не се занимавай с тия кожодери (кредиторите) Годишния процент на разходите от сайта на Ардес е 39.83%, което въобще не е добре. Огледай някоя промоция в Техно... магазините, там поне излизат оферти за безлихвени покупки и ГПР 0%, единствено с първа вноска. 

Кредитите за хора със силни доходи - само с една кредитна карта, като те обуят, на която такси, лихви и прочие галимации са в пъти повече от лихвата по самия кредит, и тоя телефон ще ти излезе, като за висок клас лаптоп.

преди 1 час, chasovnik написа:

Човече, не се занимавай с тия кожодери (кредиторите) Годишния процент на разходите от сайта на Ардес е 39.83%, което въобще не е добре. Огледай някоя промоция в Техно... магазините, там поне излизат оферти за безлихвени покупки и ГПР 0%, единствено с първа вноска. 

Хубаво е, като решиш да оплюваш някой търговец, да си точен в информацията, която изнасяш. 

ГПР по стоковите кредити зависи изцяло от този, който го отпуска. А не от магазина. И в Техно-тата има скъпи кредити, и в Ардес е имало промоции на 0% ГПР.

Друг е въпросът, че цените на стоките, които се пускат на безлихвен кредит, са завишени спрямо нормалните. И разликата си я поделят търговецът ии кредитодателят, за да изкарат и те по нещо. Иначе няма да има смисъл да го правят.

на 20.08.2021 г. в 16:48, Rudy M. написа:

Хубаво е, като решиш да оплюваш някой търговец, да си точен в информацията, която изнасяш. 

ГПР по стоковите кредити зависи изцяло от този, който го отпуска. А не от магазина. И в Техно-тата има скъпи кредити, и в Ардес е имало промоции на 0% ГПР.

Друг е въпросът, че цените на стоките, които се пускат на безлихвен кредит, са завишени спрямо нормалните. И разликата си я поделят търговецът ии кредитодателят, за да изкарат и те по нещо. Иначе няма да има смисъл да го правят.

Доколкото се подразбира от темата: кредита е от БНП-Парибас за стока от магазин Ардес. Не вярвам участниците във форумите на калдата.ком да са толкова неинтелигентни, че да не разберат за какво става въпрос.

Към момента БНП предлагат при тези условия, за Техно-тата: сестра ми все още изплаща телефони с 29% ГПР. 

Всеки има право на избор, било то и лош.

Поздрави!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.