Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да намаля заделената памет за хардуера (РАМ)

Featured Replies

Реално твоите 2x1GB са на 1333, а 2х4GB на 1600 - обаче конкретно на твоята система всички работят само до 1333 заради ограничения от процесор/дъно.

Така, че от тази гледна точка 4-ките са по-бързи от 2-ките, но реално нямаш загуба на скорост заради това. Следващото е брой модули - има шанс контролера да се справя по-добре само с 2 броя памети - както казах аз бих пробвал (само за спорта) 2х1, 2+4, 2х4, 2х4+2х1, (4+2)х2 и накрая просто бих сложил всичките ако паметта не ми достига :)

• Отговори 66
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Реално твоите 2x1GB са на 1333, а 2х4GB на 1600 - обаче конкретно на твоята система всички работят само до 1333 заради ограничения от процесор/дъно.

Така, че от тази гледна точка 4-ките са по-бързи от 2-ките, но реално нямаш загуба на скорост заради това. Следващото е брой модули - има шанс контролера да се справя по-добре само с 2 броя памети - както казах аз бих пробвал (само за спорта) 2х1, 2+4, 2х4, 2х4+2х1, (4+2)х2 и накрая просто бих сложил всичките ако паметта не ми достига :)

Иначе казано, щом имам ограничения до 1333, е по-добре да сложа всичките 10гб и няма да имам спъване заради по слабата рам?

Нещо не е ок при теб...

Цитат

C:\Windows\system32>wmic memorychip get partnumber
PartNumber
HMT351S6EFR8A-PB
HMT351S6CFR8C-PB

Еднаквите модули през слот ли си ги боднал?
A1-B1 >4GB
A2-B2 >2GB

Snap23.png

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Нещо не е ок при теб...

Еднаквите модули през слот ли си ги боднал?

Snap23.png

Да, тези с по 4гб са през слот боднати.

Добър ден. Снощи не изчаках отговорите.

преди 10 часа, jokerx написа:

spacer.png

Струва ми се, че си избързал със снимката.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

:lol6:Ама и голямо писане е паднало с предложения Еверест, неподдържан от незнамсикога.... :angry: 

Предлагайте актуална Aida64 !

Да виждаш съществена разлика?

преди 12 часа, jokerx написа:

spacer.png

AIDA64

spacer.png

Пп.  Aida64 на "Македонски јазик"!

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Добър ден. Снощи не изчаках отговорите.

Струва ми се, че си избързал със снимката.

Сигорно защото от долу е празно? ами не ми излиза друго, сканирането спира. Ето и снимка от AIDA64

spacer.png

Това CPU CLOCK какво е?

Максималната скорост (рам)  която това дъно може да чете е това? https://www.cnet.com/products/asus-p7h55-m-motherboard-micro-atx-lga1156-socket-h55-series/

• Supported RAM Speed
    1066 MHz, 1333 MHz, 1600 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2200 MHz това ?
преди 36 минути, jhoro написа:

Да виждаш съществена разлика?

Направо никаква - 11 години непознат хардуер за Еверест...

Цитат

In November 2010, the Hungarian software company FinalWire acquired and subsequently discontinued the EVEREST product line in favor of AIDA64, the company's existing product

преди 14 минути, jokerx написа:

Сигорно защото от долу е празно? ами не ми излиза друго, сканирането спира. 

Явно - защото не разпознава другите неща.

преди 14 минути, jokerx написа:

Ето и снимка от AIDA64

spacer.png

Това CPU CLOCK какво е?

Не можа ли, да напишеш в търсачката "CPU CLOCK" и да намериш това - What Is Clock Speed?
Ето що-годе приличен превод

Цитат

Тактовата честота е една от основните спецификации на вашия процесор - но какво всъщност означава това?
Производителността на вашия процесор - „мозъкът“ на вашия компютър - оказва значително влияние върху скоростта, с която се зареждат програмите и колко гладко те работят. Има обаче няколко различни начина за измерване на производителността на процесора. Тактовата честота (също „тактова честота“ или „честота“) е една от най -значимите.

Ако се чудите как да проверите часовника си, щракнете върху менюто "Старт" (или щракнете върху клавиша Windows*) и въведете "Системна информация". Името на модела на вашия процесор и тактовата честота ще бъдат посочени в „Процесор“.

преди 19 минути, jokerx написа:

Максималната бързина на рам е

• Supported RAM Speed - 1066 MHz, 1333 MHz, 1600 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2200 MHz това ?

Това са различните видове поддържани скорости на RAM - от дъното.

• Автор
преди 6 минути, jhoro написа:

Не можа ли, да напишеш в търсачката "CPU CLOCK" и да намериш това - What Is Clock Speed?

Ами поради факта, че в програмата ми пише 3302 mhz като cpu clock, а аз съм в момента на 2,8 ghz и за това питам. Тоест мога да я вдигна до 3,3 ghz ? В биос имам опция, турбо клок ( незнам точно как беше, мисля, че това беше да използвам цялята сила на cpu, и при мене е пусната, но пак съм си на 2,8 гхз.

преди 10 минути, jhoro написа:

Това са различните видове поддържани скорости на RAM - от дъното.

Значи дъното ми подържа рам памет с скорост до 2200 MHz нали така? защото по горе се беше споменали, че нещо ме ограничава до 1333 гхз.

преди 20 минути, jokerx написа:
  1. Ами поради факта, че в програмата ми пише 3302 mhz като cpu clock, а аз съм в момента на 2,8 ghz и за това питам. Тоест мога да я вдигна до 3,3 ghz ? В биос имам опция, турбо клок ( незнам точно как беше, мисля, че това беше да използвам цялята сила на cpu, и при мене е пусната, но пак съм си на 2,8 гхз.
  2. Значи дъното ми подържа рам памет с скорост до 2200 MHz нали така? защото по горе се беше споменали, че нещо ме ограничава до 1333 гхз.

Това е от теста на програмата.

1. там пише "3302 MHz", но после има и "overclock 17%". Тоест - процесора вече е ускорен със 17% - от 2800 на 3300 MHz.
  2. според производителя - в линка, за дънната платка, който си цитирал. Дали ще стане на живо ..
    Не виждам нещо,което да ограничава.
  • Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Това е от теста на програмата.

1. там пише "3302 MHz", но после има и "overclock 17%". Тоест - процесора вече е ускорен със 17% - от 2800 на 3300 MHz.
  2. според производителя - в линка, за дънната платка, който си цитирал. Дали ще стане на живо ..
    Не виждам нещо,което да ограничава.

1. До сега винаги е бил на 2.8 spacer.png

преди 11 минути, jokerx написа:

1. До сега винаги е бил на 2.8        spacer.png

Тук са показани оригиналните характеристики на процесора, не текущите - работни настройки!

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Тук са показани оригиналните характеристики на процесора, не текущите - работни настройки!

Значи в момента съм с 3300 MHz ? щом програмата ми го показа?

Инасталирай CPU-Z. Инсталирай си или спожи портативна версия на 7-zip. Пусни тест на хардуера като избираш от 1,2 и повече нишки (на сайта на Intal имаш спецификация на процесора си - там е дадена максималната честота при едно или две натоварени ядра само, ако се натоварят всички честотите ще са по-ниски, може би в cpu world има по-подробна информация за това) от там и гледай в CPU-Z до какви стойности достигаш.

Алтернативи са CPUID HWMonitor и WinRAR.

Идеата - инструмент за моментно следене на честотата и програма която натоварва максимално процесора за 1, 2 и повече нишки.

преди 8 минути, jokerx написа:

Значи в момента съм с 3300 MHz ? щом програмата ми го показа?

:cantbelieve: Или - ДА, или - НЕ!   :speak:

Отивам да сваря кафе.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.