Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор на нов телефон

Featured Replies

Здравейте, съфорумци. Скоро се налага да преподписвам с оператора и се чудя дали да не "обновя" смартфона. В момента съм със Сони ХА2 Ultra и "цял живот съм карал на Сони" . Като цяло, ако си вземам ново устройство ще е до 300лв. (нещо бюджетно), като съответно ще го изпозлвам за разговори, снимки (камерата е важна), социални мрежи и тук-таме може някога някоя игрица, ама едва ли нещо тежко и сложно. Батерията е доста важен фактор за мен - Да е от издръжливите. От разгледаните актуални модели съм харесал Huawei P40 lite https://www.vivacom.bg/online/bg/shop/devices/product-category-smart-mobile-phones/huawei-p40-lite---case-glass?offer=epc_foz210831153914940129_so_nyx210831153919058579 и https://www.vivacom.bg/online/bg/shop/devices/product-category-smart-mobile-phones/motorola-g50-5g?offer=epc_foz210831153914940129_so_zqw210831171827393490 . Идеята ми е да е практичен и да върши споменатата работа.  Фен съм на Android системите и досега с друга операционна система не съм работил, единственото което ме спира за Huawei-а e именно различната OS, дали бих свикнал лесно , дали ще притежава приложенията, които ползвам и така. Ще очаквам мнения и съвети. Благодаря.

преди 6 минути, Галин Тенев написа:

единственото което ме спира за Huawei-а e именно различната OS, дали бих свикнал лесно , дали ще притежава приложенията, които ползвам 

:cantbelieve:

Huawei P40 Lite е с Android!  По-нова версия е от твоето Сони, но все пак е същата ОС. Разликата е, че не поддържа гугълски услуги.. Това означава, че имаш друг пазар на приложения, а не Google Play. Нямаш Google Disc, Gmail, и т.н. Което не е голям проблем. Гадното е, че изобщо не можеш да се логнеш в Google акаунта си, както и в свързаните с него акаунти - например в YouTube.

А Motorоla не бих си купил или препоръчал на друг човек.

За тези пари трудно ще намериш с добра камера. Може да пробваш Samsung galaxy A52 https://www.telenor.bg/bg/private/device/view/samsung-a525f-galaxy-a52-128gb-dual.

преди 1 час, The-Walk!nG-Dead написа:

За тези пари трудно ще намериш с добра камера. Може да пробваш Samsung galaxy A52 https://www.telenor.bg/bg/private/device/view/samsung-a525f-galaxy-a52-128gb-dual.

Този е 2 пъти над бюджета: Samsung Galaxy A52 128GB 4GB RAM Dual (A525F) Цени, онлайн оферти за GSM Samsung Galaxy A52 128GB 4GB RAM Dual (A525F) (pazaruvaj.com)

А и тези операторските не ги гледай. Едно, че като е през оператор искат да подпишеш договор и второ е изчерпан.

А за толкова бюджетен телефон - до 300 лева - хем да е нов, хем да имаш претенции за хардуер и камера, няма как да стане. Вземаш каквото и да е и се надяваш да работи. Ако искаш нещо читаво, вдигаш поне 2 пъти бюджета.

преди 30 минути, Raze написа:

Този е 2 пъти над бюджета: Samsung Galaxy A52 128GB 4GB RAM Dual (A525F) Цени, онлайн оферти за GSM Samsung Galaxy A52 128GB 4GB RAM Dual (A525F) (pazaruvaj.com)

А и тези операторските не ги гледай. Едно, че като е през оператор искат да подпишеш договор и второ е изчерпан.

А за толкова бюджетен телефон - до 300 лева - хем да е нов, хем да имаш претенции за хардуер и камера, няма как да стане. Вземаш каквото и да е и се надяваш да работи. Ако искаш нещо читаво, вдигаш поне 2 пъти бюджета.

Май месец исках да взема A52 5G ама 36 на месец и 20 абонамент множко ми дойдоха за 2 години. Та сега го гледам същия телефон Samsung Galaxy A52 5G за 470 лв в Telenor.

преди 13 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Май месец исках да взема A52 5G ама

Рано е още да се взима 5г телефон все още няма 100% покритие , то 4г им куца на места в селската област представям си в град като Добрич как ще върви 5г .Аз не бързам да си взимам все още подобен телефон .Днеска по нова нюз споменаха руснаците готвят проект за 6Г .

То и това 5Г се плаща допълнително, май само виваком-а го включват към всички пакети. А и с този ограничения интернет малко се обезсмисля и не знам какво толкова ще се тегли, че да трябва такава скорост...

До 300лв, най доброто според мен е Xiaomi Poco M3. В момента при румънците е 290лв като съм го виждал и на 270.

Има горе-долу прилична камера (за 300лв. няма как да е върха), а с 4GB рам няма да имаш проблем нито с игрите, които казваш че играеш, нито с ровенето в интернет и социалните мрежи. Най-големият му плюс е батерията. От известните марки само още няколко модела са с 6000mAh, но това е максимума няма по-големи на пазара. Не е случайно, че най-големият световен сайт за телефони го класира на пето място по издържливост на батерията от всички модели на които някога са правили тестове с 46 часа време на разговори, 22часа браузване в мрежата или 17 часа гледане на видео:

Battery life test results

преди 8 часа, Raze написа:

То и това 5Г се плаща допълнително, май само виваком-а го включват към всички пакети. А и с този ограничения интернет малко се обезсмисля и не знам какво толкова ще се тегли, че да трябва такава скорост...

Разликата между Samsung Galaxy A52 и Samsung Galaxy A52 5G е около 90 лв в теленор. Около 380 лв е A52 без 5G

преди 12 часа, Raze написа:

не знам какво толкова ще се тегли, че да трябва такава скорост...

Аз вече не тегля почти нищо от  нета само стриймвам , музика , филми .

Даже отдавна съм изтрил торент клиента от компа и от лаптопа.

С магнет линк или с специален андройд плейър прехвърлям филма на телевизора с Smart view.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,
При мен има подобна дилема. Трябва да се сменя телефонът на баба(ще си кажете- еййй тия баби и дядовци с модерни телефони...). Старият и е Motorola, но батерията му вече е ''заминала''. А и телефонът си е за смяна. От мобилния оператор са и предложили- XIAOMI REDMI 9A, споменали са нещо и за нова Моторола, но без конкретен модел. На село, където живее покритието не е добро и трудно се стига до 4g, така че автоматично отпада вариантът за телефон с 5g. Казали са, че батерията трябва е с много голям капацитет, за да има добър обхват самият телефон(аз лично не разбрах каква е връзката, но може би не съм запознат толкова добре, ако има някой дето разбира, да ми каже ). Ползва го за да чете новините, други подобни сайтове, ако пусне някое видео ще е рядкост, Вайбър ползва малко. Бюджет отново до 300лв.
Въпросът е- дали да оставя да преподпише договора с този телефон, който и предлагат? Притеснява ме фактът, че са казали, че ще и сложат много нови приложения, а с тази по-малка памет, не знам какво ще стане- вградена 32 на 2 ram. А и в самия мобилен оператор не представят техническите характеристики достоверно- не може този Xiaomi  да е с 8 ядрен процесор с 2GHz всеки.
Или да търся нещо друго. Гледах и Моторолите и моделите, които са относително добри според мен в този ценови диапазон- MOTOROLA E7 PLUS DS BLUE 6.50 ", 64 GB, RAM 4 GB, 48+2 MP MOTOROLA G10 GRAY 6.50 ", 64 GB, RAM 4 GB, 48+8+2+2 MP.
Ак
о някой е позвал някой от тези телефони, ще се радвам да сподели каквото и да е за тях.
(Ако все още някой следи темата. Не ми се искаше да пускам нова такава, след като има подобна дискусия вече)

преди 26 минути, MW801b написа:

Трябва да се сменя телефонът на баба(ще си кажете- еййй тия баби и дядовци с модерни телефони...). 

Аз не съм пенсионер нито дядо, ама не ползвам смартфон, ползвам си телефон с бутони на него и изкарва цяла седмица батерията. Марка Панасоник, но купих скоро от магазините Action в Белгия за 10 € и някакъв друг с големи бутони за възрастни хора.
Къде са 10€ къде са 300 лв като напълно излишен харч за дъртите?
Що ги изтезавате старите хора да си избодат очите да се взират в толкова дребен екран бе, ало !?
Вие сте направо садисти, това от мене да го знаете.
Дори и аз вече имам нужда от очила за четене и ви казвам на вас младоците, че сте яко гадни със старите хора. Какво ЛОШО ти е направила горката ти баба, та да я мъчиш така у телефон новини да чете бе неблагодарник такъв?

Преди години бях инсталирал при майка ми и баща ми един SIP IP телефон за разговори през интернет. Цената на разговорите беше абонаментът към интернет. А един братовчед не иска на сложи на неговата майка SIP IP телефон и също и при него в чужбина такъв, защото човекът просто не искаше тя да може да му звъни по всяко време, щото жена му не иска така. И съответно ѝ беше оставил един негов стар лаптоп, да я мъчи да ползва Скайп бабето. Понеже като не си е пуснал неговия Скайп, няма как да му се обади майка му. Пък да му звъни до стационарния телефон не смее, щото е скъпо на минута и оня си пуснал телефонен секретар и гледа номера на звънящия преди да вдигне. Та жена му ако е там няма и да вдигне телефона без нейно разрешение. 

Та и твоето отношение към баба ти е същото сега, вместо да ѝ купиш телефон с бутони и един 10 инчов таблет със СИМ карта в него, за четене на сайтове, ти я насилваш да си боде очите у телефон да чете. А ако си човек, ще ѝ дадеш един стар лаптоп на баба ти за интернет, да видиш тогава как ще си гледа на видео с него и новинарските сайтове.
В лаптопа се забучва един USB адаптер в който се слага СИМ карта и пак има интернет по същия начин както е със смартфона.
Та така, таблетът и лаптопът проблем с времетраене на батерията нямат, щото може да си работят включени към трансформатора им с които се зереждат.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Аз не съм пенсионер нито дядо, ама не ползвам смартфон, ползвам си телефон с бутони на него и изкарва цяла седмица батерията. Марка Панасоник, но купих скоро от магазините Action в Белгия за 10 € и някакъв друг с големи бутони за възрастни хора.
Къде са 10€ къде са 300 лв като напълно излишен харч за дъртите?
Що ги изтезавате старите хора да си избодат очите да се взират в толкова дребен екран бе, ало !?
Вие сте направо садисти, това от мене да го знаете.
Дори и аз вече имам нужда от очила за четене и ви казвам на вас младоците, че сте яко гадни със старите хора. Какво ЛОШО ти е направила горката ти баба, та да я мъчиш така у телефон новини да чете бе неблагодарник такъв?

Преди години бях инсталирал при майка ми и баща ми един SIP IP телефон за разговори през интернет. Цената на разговорите беше абонаментът към интернет. А един братовчед не иска на сложи на неговата майка SIP IP телефон и също и при него в чужбина такъв, защото човекът просто не искаше тя да може да му звъни по всяко време, щото жена му не иска така. И съответно ѝ беше оставил един негов стар лаптоп, да я мъчи да ползва Скайп бабето. Понеже като не си е пуснал неговия Скайп, няма как да му се обади майка му. Пък да му звъни до стационарния телефон не смее, щото е скъпо на минута и оня си пуснал телефонен секретар и гледа номера на звънящия преди да вдигне. Та жена му ако е там няма и да вдигне телефона без нейно разрешение. 

Та и твоето отношение към баба ти е същото сега, вместо да ѝ купиш телефон с бутони и един 10 инчов таблет със СИМ карта в него, за четене на сайтове, ти я насилваш да си боде очите у телефон да чете. А ако си човек, ще ѝ дадеш един стар лаптоп на баба ти за интернет, да видиш тогава как ще си гледа на видео с него и новинарските сайтове.
В лаптопа се забучва един USB адаптер в който се слага СИМ карта и пак има интернет по същия начин както е със смартфона.
Та така, таблетът и лаптопът проблем с времетраене на батерията нямат, щото може да си работят включени към трансформатора им с които се зереждат.

Може ли малко по-леко с обидните квалификации, господине!?
Първо- старият и телефон е с 5 инчов дисплей, тя сама си го купи, въпреки неодобрението ми, това искаше. Изобщо не съм и предлагал нищо от рода на смартфоните, дори таблетът не и харесваше, както и сега не иска такъв. Второ- има много голяма разлика в това да се взираш по цял ден в телефона, както сме според вас младите и нейното четене. Ако бях неблагодарник, нямаше да питам за нов телефон и мнения на потребителите. Разбирам неодобрението ви, но то е неоснователно в този случай. Вариантът с лаптопа също  не е рентабилен, защото не иска толкова сложна технология, с която не може да се оправя- проверил съм го, в населено място, където покритието на интернета е лошо. По-добре ли е да я оставя да отиде в магазина и да и пробутат каквото и да е, само защото виждат желанието и да купува? Или аз да го купя този телефон. Пак подчертавам- жената сама си е решила и иска това. Колкото и  да я убеждавам и да предлагам друго, не мога да и надвия.

преди 47 минути, MW801b написа:

Първо- старият ѝ телефон е с 5 инчов дисплей, тя сама си го купи, въпреки неодобрението ми, това искаше. 

Eто, 5 инчов дисплей = ужас направо.

Тя иска малък телефон, ама ти не ѝ намираш телефон GSM с бутони щото те мързи да ѝ поръчаш един от Интернет. Също както те мързи да се научиш да пишеш и с ударение , те това - ѝ Ѝ.
Повече от ясно е, че този 5 инчов дисплей не го ползва за нищо от интернет, тя не може да види ситните буквички. 
Горката бабка, няма кой да ѝ каже че има телефони с бутони.
А то има даже и Aligator T100 GSM

https://www.amazon.nl/-/en/dp/B07DNFDGY9/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=gsm+fix+aligator+t100&qid=1633172932&sr=8-1

аз имам такъв вкъщи, но моят е бял.
Една предплатена СИМ карта в него и получава разговори, вдигнеш си слушалката с мръсните мазни ръце от печеното пиле веднага, а не си миеш 5 минути ръцете за да не изцапаш смартфончето с мазнина.

Кажи ѝ на баба ти, че не е длъжна да вярва на продавачите на абонаменти и има право да ползва телефон с бутони.

И ѝ кажи че е 1000 пъти по лесно да ползва лаптоп, отколкото да ползва смартфон.
На братовчета майка му ( беше си бабка ) имаше и смартфон накрая, ама го пускаше само ако лаптопа не работи.

А силно покритие по WiFi става с моя 4G LTE рутер TP-Link TL-MR6400 сложен горе на тавана и има сигнал в цялата къща, 3 етажа по-надолу. Ама то си трябва и желание да има интернет.
https://www.tp-link.com/nl-be/home-networking/3g-4g-router/tl-mr6400/

Най-лесното е да си намериш оправдание защо нещо не било могло да става.

Ето го и преносимия телефон с бутони
https://www.panasonic.com/fr/consumer/telephonie/telephones-portables/kx-tu150.html

преди 1 час, Rudy M. написа:

HUAWEI P SMART 2021 .

Голям дисплей, много издръжлива батерия, 128/4 GB памет, и най-хубавото - без договор с оператор :) .

Благодаря!
Ще го имам предвид. И да, търся този вариант- да не е през мобилния оператор.

Ето специално за бабето и лаптоп работещ под Андроид, има си клавиатура и мишка и клика жената и си гледа всичко каквото ѝ душа иска.
Щом като била могла да работи със смартфон ( което не го вярвам), значи ще може да работи и с лаптоп. На екрана вижда абсолютно същите андроидови приложения които била познавала.
Клика на браузъра и гледа ли гледа.
А има и Вайбър на лаптопа и си гледа внучетата жената на по-голям екран.
На всичкото отгоре Андроида работи и с 4G рутера даже и по кабел, освен по WiFi.
Това старите хора имат артроза ( болят ги ставичките на пръстите ) и им е много неудобно да се опитват да влачат по екранчето на смартфона това онова. А с мишката си е рахат работа.
И таблетът на сина ми и той си има и мишка и клавиатура. 
Ама НЕ, целта е да бъдат тормозени старите хора, не могло да им е лесно!

spacer.png

и с рутера

spacer.png

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Ето специално за бабето и лаптоп работещ под Андроид,

и с рутера

и като прибавим и телефон с копчета... Ако ми ги намериш всичките на обща цена 300лв, колкото казва че иска да отдели питащият - и аз бих си взел :D

преди 19 часа, MW801b написа:

Здравейте,
При мен има подобна дилема. Трябва да се сменя телефонът на баба...

Аз за майка ми взех REALMI 7I, който тогава струваше около 210лв. Сега гледам че е вдигнал цената си, което за мен е необяснимо, но пак си остава практичен избор на цена под 250лв. Ето тук съм писал за него:

https://www.kaldata.com/forums/topic/302753-избор-на-телефон-до-250лв/?do=findComment&comment=4904819

Предложението, което съм дал по-горе в настоящата тема е с една идея по-добро, но то вече наистина е на границата на определените от теб 300лв.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

и като прибавим и телефон с копчета... Ако ми ги намериш всичките на обща цена 300лв, колкото казва че иска да отдели питащият - и аз бих си взел :D

Може пък някой четящ темата да обича баба си или майка си и да им купи такива благинки.
Така и така продавачите на абонаменти вече са си свършили успешно работата по зарибяването на жените, че им бил трябвал смартфон и че Андроида в него бил лесен за ползване, та покрай тази "леснотия" сега остава да им бъдат купени и други играчки работещи под Андроид.
А моят 14 годишен син няма смартфон, май е единственото дете в класа му, което си ползва един много дребен GSM с бутончета за да ми се обажда, ако ще закъснее например.
А липсата на играчка за играене на игрички с нея, му позволява да си говори с другите деца, вместо да е забил нос у някакво малко екранче.
И аз нямам смартфон, няма как да го изтърпя подобно нещо да го зареждам всеки ден, та ако ще и турско робство да е.

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Ето специално за бабето и лаптоп работещ под Андроид, има си клавиатура и мишка и клика жената и си гледа всичко каквото ѝ душа иска.
Щом като била могла да работи със смартфон ( което не го вярвам), значи ще може да работи и с лаптоп. На екрана вижда абсолютно същите андроидови приложения които била познавала.

С това изказване си заслужи :

facepalm-crowd.gif

😁

преди 2 часа, Белгиеца написа:

А моят 14 годишен син няма смартфон, май е единственото дете в класа му, което си ползва един много дребен GSM с бутончета 

Ако някой ден се чудиш защо нямаш внуци - спомни си това :cool:  .

На мен,монитора ми е интересен.

преди 16 часа, Белгиеца написа:

Клика на браузъра и гледа ли гледа.
А има и Вайбър на лаптопа и си гледа внучетата жената на по-голям екран.
На всичкото отгоре Андроида работи и с 4G рутера даже и по кабел, освен по WiFi.
Това старите хора имат артроза ( болят ги ставичките на пръстите ) и им е много неудобно да се опитват да влачат по екранчето на смартфона това онова. А с мишката си е рахат работа.
И таблетът на сина ми и той си има и мишка и клавиатура. 
Ама НЕ, целта е да бъдат тормозени старите хора, не могло да им е лесно!

spacer.png

и с рутера

spacer.png

Това ли е хола,с 50" плазма?

преди 48 минути, adobeaa написа:

На мен,монитора ми е интересен.

Това ли е хола,с 50" плазма?

Този монитор е на тавана сега, има на негово място 24 инчов.
А лаптопчето е в гардероба и го замества успешно нов сглобен от мен компютър.
Това се случва в стая на втория етаж.
А на първия етаж има цели два по 50".

преди 2 часа, Rudy M. написа:

С това изказване си заслужи :

Синът ми има сглобен от мен компютър още от 10 годишен с Линукс.
По онова време ползваше горния 17" монитор, после му сложих 24".
А децата на неговата възраст имаха само таблети или смартфони.
После през 2020г като дойде ковида и почнаха да имат и други масово компютри заради дистанционното обучение.
Още преди ковида съм му купил един 7" таблет и той каза че това не е трябвало никога да съществува, колкото е смотано и тъпо и нищо не можеш да променяш в него.
Свалих му тогава учебник за андроида на английски, майка му направо купи и голяма книга за 25€ как се работи с тази тъпотия. И преходник му купих да си свързва мишка към таблета, после и безжична клавиатура му купих и пак не го ползва. Паркирал го е в едно чекмедже и връстниците му ги е дресирал да ползват Скайп вместо Вайбър и Уатсап и Месенджер.
Таблета го взима само ако иска да им показва снимки на мацките по ресторантите ( на самообслужване). Носят го с майка му и по хотелите където има безплатен WiFi сигнал в стаите.
Та за какво викаш му е изтрябвал смартфон?
И защо да е смартфон, а да не е 10" таблет със СИМ карта в него?
А отделно Панасоник GSM с бутони.
Ние тука у Белгия да не сме бедняци случайно, та да ползваме смартфони само?
Сега освен английския имат и часове по немски, та уж заради немския съм му поръчал за 100€ от холадския амазон и комбиниран приемник за DVS2 & DVB-T2 от който да си стриймва всичко до компютъра му в неговата стая. Понеже началничката не дава телевизор в стаята му, така е възпитана тя, лошо било.

преди 22 минути, Белгиеца написа:

Та за какво викаш му е изтрябвал смартфон?
И защо да е смартфон, а да не е 10" таблет със СИМ карта в него?
А отделно Панасоник GSM с бутони.

И като изведе някоя млада белгийка на разходка, и тя се облегне на едно дърво и му каже "Я да ми напрайш ено селфи, сивупле", и той кое ще извади от джоба си, да я снима? Таблета, или Panasonic-а с бутоните? :D Или ще каже "Кифло, снимай се с твоя телефон, на мен тати не ми дава такъв!" И на другия ден ще гледа как мадамата е на разходка с Клод, който я щрака с iPhone 13-ката ...

Белжо, уж си тарикат, аз ли трябва да ти обяснявам нещата от живота?... 

Я, така и така си лафим - кажи с какво снимаш сега. Че нещо хич те няма във фотографския раздел, и гледам само на сем. Capnemo-ви шидьоврите  :lock:

Той разполага с безогледален фотоапарат Сани алфа 5000 със APS-C матричен сензор, няма да се излага с дребни сензорчета да я снима я.
Това лято се върна от почивка със 700 снимки със Сонито.
Синът ми знае, че снимки се правят с фотоапарат с голям сензор, за да са качествени. Не е заблуден като другите млади хора мислещи си че се снима със смартфон.

https://www.sony.lu/fr/electronics/appareils-photo-a-objectifs-interchangeables/ilce-5000-kit

Синът ми знае също че селфита не се правят, щото се издължава лицето и се оголемява носът и притискат към черепа ушите и ... става друг човек.
Човек се снима от 2 метра разстояние с подходящ обектив.

Eто го сайта обясняващ как ви изглеждат лицата снимани отблизо.
http://www.stepheneastwood.com/tutorials/lensdistortion/strippage.htm

spacer.png

Вдясно имате истинското ѝ лице отговарящо на 350 мм обектив снимана отдалече, а примерите с 35 и 24 мм ви показват как изглеждат селфитата правени със смартфоните.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.