Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко книги сте прочели от началото на 2021 г?

Featured Replies

Всеки да си каже колко книги е прочел от началото на годината. Аз 22. (преместих я в този раздел темата).

1. Бог-император на Дюн (Франк Хърбърт)

2. Еретиците на Дюн (Франк Хърбърт)

3. Дюн: Домът на ордена (Франк Хърбърт)

4. Polis: An Introduction to the Ancient Greek City-State (Mogens Herman Hansen)

5. Вещерът 1: Последното желание (Анджей Сапковски)

6. Картаген

7. Вещерът 2: Меч на съдбата (Анджей Сапковски)

8. Вещерът 3: Кръвта на елфите (Анджей Сапковски)

9. Вещерът 4: Време на презрение (Анджей Сапковски)

10. Вещерът 5: Огнено кръщение (Анджей Сапковски)

11. Вещерът 6: Кулата на лястовицата (Анджей Сапковски)

12. Вещерът 7: Господарката на езерото (Анджей Сапковски)

13. Вещерът: Сезонът на бурите (Анджей Сапковски)

14. Между Марс и Меркурий. Англия и Холандия през Златния век (1579 - 1702)           (Борислав Гаврилов)

15. Светът на вещера 

16. Warfare in the Classical World (John Warry)

17. Корабите. Том 1 (Чони Чонев)

18. Метро 2033 (Димитрий Глуховски)

19. Метро 2035 (Димитрий Глуховски)

20. Граничен пост (Димитрий Глуховски)

21. Дипломацията (Хенри Кисинджър)

22. THE BOOK OF NUMBERS: Analyzing the ROI on the Pursuit of Women (Aaron Clarey)

В момента съм на Кулата на Шутовете пак на чичо Сапко :D

• Отговори 103
  • Прегледи 22,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

То въпросът не е в бройката. Важното е дори и една книга да прочетеш, но да ти остане в главата.

• Когато ти започнеш да ми даваш парите, тогава може да ми казваш кога да пия бира. Дотогава...

• Емил Костов
    Емил Костов

Понеже виждам, че четеш книги на такава тематика ти препоръчвам поредицата на Кристофър Паолини (Ерагон, Първородният, Бризингър, Наследството).

Публикувани изображения

• Автор

https://www.amazon.com/Dune-6-book-series/dp/B074CG2XFV?ref=dbs_m_mng_rwt_0000_ext

Отделни книги са си. От издателството в България са комбинирани в едно цяло. Малко по-сериозно моля. Говорите през пръсти и ставате за смях.

преди 8 минути, ncl написа:

2 и 3 са една книга. Иначе 20,30, кой ги брои...

В момента препрочитам Малазанска книга на мъртвите.

Тези на Сапковски фентъзи ли са?

Фентъзи, да. Narenturm (Кулата на Шутовете) се води исторически роман за Хутиските войни, ама пак има малко фентъзи елементи. Много приятни четива, бързо се четат а и чичо Сапко пуска много тънък ама страхотен хумор тук там. Препоръчвам го като автор определено. 

То въпросът не е в бройката. Важното е дори и една книга да прочетеш, но да ти остане в главата.

И защо да ставам за смях като книгите са пред очите ми, защото ги ползвам като подложка за телевизора?! Едната книга е Еретиците на Дюн и Дюн:Домът на ордена, а другата е Децата на Дюн и Бог - Император на Дюн.

• Автор
току-що, ncl написа:

И защо да ставам за смях като книгите са пред очите ми, защото ги ползвам като подложка за телевизора?! Едната книга е Еретиците на Дюн и Дюн:Домът на ордена, а другата е Децата на Дюн и Бог - Император на Дюн.

Начи сложи очилата и клкни на линка дето съм пратил. Можеш ли да се оправиш или да помагам?

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Всеки си има мнение, не съм казал, че е важна бройката. Просто ми е интерсно. И все пак една книга за една година? Не звучи добре, поне за мен де...

А ти какво помниш от горепрочетените книги? Целта е да се прочете дори и една книга, но да се помни или да се прилагат нещата от нея. А това, че си ги минал просто така е без значение.

• Автор

Нека ти светна нещо - Тея книги дето си подпираш телевизора и които не си и отворил а предпочиташ да пиеш бира в 11 на обед, не са само те единственото издание на света. Има и други. И там са отделни. И аз тях четох. На английски в оригинал.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

А ти какво помниш от горепрочетените книги? Целта е да се прочете дори и една книга, но да се помни или да се прилагат нещата от нея. А това, че си ги минал просто така е без значение.

Това е много тъпо извинение, че не искаш да четеш книги. :)

преди 1 минута, Nikolay Kabadiyski написа:

Нека ти светна нещо - Тея книги дето си подпираш телевизора и които не си и отворил а предпочиташ да пиеш бира в 11 на обед, не са само те единственото издание на света. Има и други. И там са отделни. И аз тях четох. На английски в оригинал.

Това е много тъпо извинение, че не искаш да четеш книги. :) Понякога просто чета за развлечение, да си е сетил за това?

току-що, Nikolay Kabadiyski написа:

Това е много тъпо извинение, че не искаш да четеш книги. :)

Хайде сега кажи къде точно написах, че НЕ трябва да се четат книги?

преди 3 минути, Nikolay Kabadiyski написа:

не са само те единственото издание на света. Има и други. И там са отделни. И аз тях четох. На английски в оригинал.

Браво на теб. Значи като прочетеш Библията ще си прочел 66 или 77 книги.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Хайде сега кажи къде точно написах, че НЕ трябва да се четат книги?

Ти колко си прочел от януари месец?

Защо да си затормозявам мозъка, при положение, че има доволно филми по книги?! 

И след като си любител на книгите, то вземи прочети, а не се хвали с четените книги тези томове:

Фондация - том І (Айзък Азимов) и Фондация - том ІІ (Айзък Азимов) от тук, че никой не се навива да ги филмира, а иначе има римейк на Дюн, защо ли?!

Чета поредиците за Конан и фантастични разкази тип сборници на Азимов, Лем. Някое и друго криминале. Наскоро препрочетох всички списания "ДЪГА". Не ги броя. Чета ги или ги препрочитам просто за кеф. Но ако се наложи да четеш книга на дадена научна тематика и да се обучаваш чрез нея, тогава не се чете на бройка. Това имам в предвид.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 минути, Nikolay Kabadiyski написа:

предпочиташ да пиеш бира в 11 на обед

Когато ти започнеш да ми даваш парите, тогава може да ми казваш кога да пия бира. Дотогава...

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Чета поредиците за Конан и фантастични разкази тип сборници на Азимов, Лем. Някое и друго криминале. Наскоро препрочетох всички списания "ДЪГА". Не ги броя. Чета ги или ги препрочитам просто за кеф. Но ако се наложи да четеш книга на дадена научна тематика и да се обучаваш чрез нея, тогава не се чете на бройка. Това имам в предвид.

Еми супер. То ако трябва да си броя книгите и статиите за дипломната ми тази година, ще отидат над 100 бройката

1999г. прочетох една книга-"Как да задържим,циците на една жена,за цял живот."Вече 22 години,успешно я прилагам.Мога да ти я дам...

• Автор
преди 4 минути, dioib написа:

Защо да си затормозявам мозъка, при положение, че има доволно филми по книги?! 

И след като си любител на книгите, то вземи прочети, а не се хвали с четените книги тези томове:

Фондация - том І (Айзък Азимов) и Фондация - том ІІ (Айзък Азимов) от тук, че никой не се навива да ги филмира, а иначе има римейк на Дюн, защо ли?!

Дюн много го хвалеха и реших да видя за какво става въпрос. Най-четения фанатастичен роман, не знам си какво, филми по него... Тези книги, които съм написал бяха с цел развлечение главно. Това е, не знам какво ви става тук и откъде този антагонизъм?

току-що, adobeaa написа:

1999г. прочетох една книга-"Как да задържим,циците на една жена,за цял живот."Вече 22 години,успешно я прилагам.Мога да ти я дам...

Е това е!! Нищо друго не ти трябва!

преди 7 минути, Nikolay Kabadiyski написа:

Тези книги, които съм написал бяха с цел развлечение главно.

И аз като бях студент се развличах с четене на литература главно. И?! НО, оригинала на Дюн съм го гледал може би преди да се родиш...

http://i.dir.bg/kino/films/1467/dune-1984-1080p-bluray-dts-x264-149.jpg

Ето ти още едни томове, че и тях няма да филмират: 

Замъкът на лорд Валънтайн, книга 1 и 2, Робърт Силвърбърг, 1987 в  Художествена литература в гр. София - ID27789482 — Bazar.bg

• Автор
току-що, dioib написа:

И аз като бях студент се развличах с четене на литература главно. И?! НО, оригинала на Дюн съм го гледал може би преди да се родиш...

http://i.dir.bg/kino/films/1467/dune-1984-1080p-bluray-dts-x264-149.jpg

Ето ти още едни томове, че и тях няма да филмират: 

Замъкът на лорд Валънтайн, книга 1 и 2, Робърт Силвърбърг, 1987 в  Художествена литература в гр. София - ID27789482 — Bazar.bg

Ще ги имам предвид.

преди 12 минути, Nikolay Kabadiyski написа:

Еми супер. То ако трябва да си броя книгите и статиите за дипломната ми тази година, ще отидат над 100 бройката

Понеже виждам, че четеш книги на такава тематика ти препоръчвам поредицата на Кристофър Паолини (Ерагон, Първородният, Бризингър, Наследството).

преди 3 минути, Nikolay Kabadiyski написа:

Ще ги имам предвид.

Навремето "Библиотека Галактика" ме вдъхнови да чета художествена литература, но като студент се запознах и друг вид литература. 

Вземи прочети и "Пилето", "Цар плъх", "Улица консервна" и ред друг не до там развлекателна художествена литература, НО не забравяй и "Малкия принц". Тя поне на един дъх се чете, а толкова "зипната' символика има в нея. ;) 

Та помисли си за твоя "роза". :) Остави  антагонизъмЪТ и пиенето на нас. ;) 

• Автор
току-що, dioib написа:

Навремето "Библиотека Галактика" ме вдъхнови да чета художествена литература, но като студент се запознах и друг вид литература. 

Вземи прочети и "Пилето", "Цар плъх", "Улица консервна" и ред друг не до там развлекателна художествена литература, НО не забравяй и "Малкия принц". Тя поне на един дъх се чете, а толкова "зипната' символика има в нея. ;) 

Та помисли си за твоя "роза". :) Остави  антагонизъмЪТ и пиенето на нас. ;) 

Наблезал съм си 1984 и Фермата на животните.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Мерси, ще ги имам предвид.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.