Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми принтер

Featured Replies

Здравейте. Досега никога не ми се е налагало да ползвам принтер вкъщи , но малкия попорасна и все по често ми се налага да разпечатвам разни декларации ,документи и тн. Като се замисля е добре да е цветен за да може да печата картинки снимки и разни други детски му ти работи. Пък и на мен ще ми е от полза. Четох тук там ,лазерен или мастилоструен ,мнения много противоречиви и различни . Клоня към мастилоструен защото е с по хубаво качество на цветния печат и е по евтин от лазерен такъв. Макар че после консумативите за мастилоструйния са по скъпи, но пък аз ще печатам примерно по 20-30 страници на месец. Незнам гледох  https://pcshop.bg/printeri/mnogofunktzionalni-ustroistva/mastilostruini-mfu/hp-smart-tank-516-aio-printer или същия с ADF 

https://pcshop.bg/printeri/mnogofunktzionalni-ustroistva/mastilostruini-mfu/canon-pixma-g3460-allinone-black

Ще се радвам на препоръка и насока. 

Единственото, което ще кажа е, че мастилено-струйните принтери, ако не ги ползваш известно време, засъхват и изхвърялш касетата.

Взимаш това: https://www.technopolis.bg/bg/Kombinirani-ofis-ustrojstva/Multifunkcionalno-u-vo-BROTHER-DCP-T220/p/559866

Хем е по- евтино, хем и консумативите после са по-евтини, а качеството е перфектно.

преди 13 минути, lupis написа:

Взимаш това: https://www.technopolis.bg/bg/Kombinirani-ofis-ustrojstva/Multifunkcionalno-u-vo-BROTHER-DCP-T220/p/559866

Хем е по- евтино, хем и консумативите после са по-евтини, а качеството е перфектно.

По икономично идва с тонер касета отколкото с тез мастила малко ли съм си патил от тях.

• Автор

Вижте  икономичността  незнам до колко е омесно да я слагам към основните критерии ,имайки предвид натовареността на принтера ,която ще е нищожна. В описанията се споменава хиляди копия ,които аз ще ги направя след 3 години .

преди 12 минути, tsvetann написа:

Вижте  икономичността  незнам до колко е омесно да я слагам към основните критерии ,имайки предвид натовареността на принтера ,която ще е нищожна. В описанията се споменава хиляди копия ,които аз ще ги направя след 3 години .

jojopara  ти каза, че по принцип трябва периодично да го използваш за да не ти спече касетата. Някой модели имат функция промивка. Но трябва постоянно да го държиш включен.Така ще избегнеш спичането. Може и да греша. Нека по- запознатите, кажат дали е така.

преди 1 час, jojopara написа:

засъхват и изхвърялш

главите

Точно за доашен принтер с печатане от дъжд на вятър изобщо не е препоръчително да се ползва мастиларка, защото или трябва без нужда веднъж седмично да се печата нещо с всички цветове, или се рискува да засъхват дюзи и ...или да се носят на чистене или да се купуват нови глави, което не е никак рентабилно.

Имам от 15 г. два Брадъра, първия го хвърлих след 7-8 г. служба , но не заради спечени глави. Имат периодична самопочистка и главите не се запушват, а печатам от дъжд на вятър, понякога и един път в месеца..

преди 6 минути, lupis написа:

Имат периодична самопочистка и главите не се запушват

Точно това е важно условие. Не знам дали има нови принтери без такава функция, но свят голям техника различна. Важното е да се обърне внимание на тази функция.

Този който си го посочил има такава функция. Ако не ме е излъгал консултанта в магазина, когато разпитвах за принтери миналата година.

Имат самопочистване, ама ако толкова малко печата принтера ще хаби повече мастило за отпушване на главите отколкото за печатане. Да не говорим че отива и време докато го направи, малко тъпо е да отпушваш глави половин час за да отпечаташ няколко листа. Докато лазерния може и повече от месец да не си го ползвал, чъкваш му копчето, десетина секунди докато му загрее печката и може да си разпечаташ листите.

преди 46 минути, ined написа:

, десетина секунди докато му загрее печката и може да си разпечаташ листите.

Ама няма цветно...или поне на тази цена.

преди 1 час, lupis написа:

Ама няма цветно...или поне на тази цена.

Кеф цена няма, а и лазерното копие е с по-ниска себестойност от мастилото.

Ако автора ще товари принтера доста то решението е лазарен принтер аз моя го почиствам ако ми излезе уведомление за барабана иначе си печата без грешка тонер касета взимам на 3 месеца .

преди 13 минути, adersa написа:

Ако

започнеш и да четеш, ехеее...

преди 8 часа, tsvetann написа:

аз ще печатам примерно по 20-30 страници на месец.

преди 1 час, цър-вул написа:

Кеф цена няма, а и лазерното копие е с по-ниска себестойност от мастилото.

Ами не е много сигурно кое е с по- ниска себестойност. На брадъра му дават на черното средно 7000 копия на цена 17 лв. оригинална бутилка. На лазерния колко му дават? 1000, 2000, 3000, ама оригиналния тонер колко струва? 

Наскоро сменях касета 3000 копия 23лв съвместим консуматив.
А като спече главата/дюзите? А за да не спече колко често почистваш?

Почти не почиствам, принтера го прави автоматично. И с почистването пак не излиза по- скъпо. Ама няма какво да те убеждавам, в офиса имам лазерен, в къщи- мастиларка и всичко е точно по предназначението си.

преди 2 часа, lupis написа:

принтера го прави автоматично

Вероятно ако стои постоянно включен... ;)

Интересно защо не разбрахте, че има два вида дюзи?

преди 6 часа, JKirilov написа:

Вероятно ако стои постоянно включен... ;)

Интересно защо не разбрахте, че има два вида дюзи?

Че кой го изключва? Ти изключваш ли си компютъра от тока постоянно? Или телевизора? 

• Автор

Не ми пречи да стои постоянно включен. Незнаех ,че сами се промиват ако не го ползваш по дълго . Всички ли я имат тази функция. А за двата вида дюзи какво имате предвид ,четох ,че има такива дето може да се сменят (hp което дадох линк към него му се сменят май) има и такива със стационарни. 

преди 4 часа, lupis написа:

Че кой го изключва? Ти изключваш ли си компютъра от тока постоянно? Или телевизора? 

Разбира се!

1. Вероятност за пожар

2. Хвани калкулатора, че няма да можеш наум и сметни консумацията

3. Намираме се в РБ и токът си е таковал пушека...

Цветане, на HP главите са вградени в касетката. Пълниш я 2-3-4-5 пъти примерно, накрая я хвърляш и вече ще има нови дюзи.

Съветът ми е да вземеш най-евтиният струен на НР и след време ако установиш, че печат в черно ти се среща най-често - един допълнителен лазерен втора ръка.

преди 20 минути, JKirilov написа:

Намираме се в РБ и токът си е таковал пушека...

Аз и рутера си изключвам вечер след като всички легнат .

преди 32 минути, JKirilov написа:

Разбира се!

1. Вероятност за пожар

2. Хвани калкулатора, че няма да можеш наум и сметни консумацията

3. Намираме се в РБ и токът си е таковал пушека...

0.5х24х30х12= 4320 W. 1 лев на година!Боже...:lol6:

преди 3 часа, JKirilov написа:

Сега погледнах - 0.9/1.7W. И като добавиш рутера, компа, ТВ, зарядните и т.н. става друго.

Нещо не си погледнал добре- специално за DCP-T220 консумацията в изкл. състояние е 0.2 W. Пък ти като искаш включвай и изключвай по цял ден като нямаш друга работа:lol6:..за няма и един лев годишно на устройство.

• DCP-T220/DCP-T225

Копиране *2: Приблиз. 11 W

Готово *3: Приблиз. 2,5 W

Почивка *3: Приблиз. 0,7 W

Изключено захранване *3 *4: Приблиз. 0,2 W

• DCP-T420W/DCP-T425W

Копиране *2: Приблиз. 11 W

Готово *3: Приблиз. 2,5 W

Почивка *3: Приблиз. 0,7 W

Изключено захранване *3 *4: Приблиз. 0,2 W

4Дори когато устройството е изключено, то автоматично ще се включва периодично за поддръжка на печатащата глава и след това ще се изключва.

ПП. И да не забравиш да изключиш излишните "крушки" от полЮлея, че отидоха ти паричките в мръсните ЕРД-та:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.