Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bluetooth 4.2 speakers с постоянно захранване

Featured Replies

От темата се подразбира - търся колони за компютър през Bluetooth 4.2 с постоянно захранване и без батерия. Искам да ги свържа с компютъра без да се налага да ги зареждам и да си работи постоянно. Пазарът е залят с модели, но проблемът е, че са неизползваеми докато се зареждат. Не държа да е без батерия, но искам да работят постоянно. Имам две колонки и слувалки на Bluetooth, които работят докато са заредени. Ако свържа USB към тях - спират да свирят и започват да зареждат батериите, което е адски дразнещо. В допълнение, предлагайте само модели, аз ще си ги издирвам по магазините.

Примерно тези поддържат блутут връзка:

Тонколони Edifier 2.1 S350DB, 150W, Bluetooth, Дистанционно управление, Кафяви - eMAG.bg

Може и някой саундбар да си вземеш, те също са с блутут повечето (ако не и всички).

• Автор

Май е важно да спомена, не съм маняк на тема звук, даже не различавам "качествен" от "некачествен" звук. Комът ще го ползвам само за видео в Тубата, клипчета и музика (свалени от Тубата) през VLC и Clementine. По принцип знам, че звукът през Bluetooth е пълен т***к и при игри може да има разминаване, но не играя игри. Машината има звук само през Bluetooth и заради това търса колонки (какви ще да са), колкото да не е без хич. Ако и микрофон поддържат - супер. Макар че, ако някога седна да правя видео, най-вероятно ще е със скрийнрекордер и/или камерата и звукът ще го записвам през телефона с микрофона от слушалките. После ще го "напсана" по видеото. Но, може би, да ми се наложи да го ползвам за войс чат (малко съмнително, но не се знае знае ли се)..

• Автор

@Raze, понеже гледам си активен, и, както разбра, имам комп без вход/изход за звук с 3.5мм. Да попитам, само Bluetooth ли е вариянт? Става въпрос за iMac с линукс, направо къртии, но няма звук. Има само един 3.5мм интерфейс и в него нищо не работи (нито само слушалки за десктоп, нито само микрофон, нито и двете - слушалки с микрофон за iPhone, Samusng). Разцъквам из Амазон, има някакви и на USB. Отделно имам и ненужен монитор с HDMI, който има вградени говорители и микрофон. Ама дали ще станат нещата с нещо такова ? В смисъл - нищо не пише по спецификациите за звук, a HDMI поддържа звук. На теория - би трябвало. На практика - не се знае.

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Там не знам как стои въпроса с драйверите, най-вероятно ти липсва нещо.

Със сигурност, но всичко друго работи - графика, GPS, камера, USB-та, Bluetooth, WiFi, RJ 45 NIC . Сега слушам през слушалките на Bluetooth. 2 дена си играх да подкарам какъв да е звук на говорителите или на 3.5мм изхода - греда. И ми писна. HDM не знам дали изобщо ще работи, дръгелът няма такъв порт. Има два тъндърболт на USB-C. И заради това питам за устройството по-горе.

• Автор

27" 2017

Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz

Radon Pro RX 570 (или 470, така ми я ползва в линукс-а, ама май трябва е 570)

• 3 години по-късно...

Напоследък се опитвам да модернизирам разни стари усилватели, портативни аудио системи като им добавям Bluetooth модули приемници receiver M18 - готови от Алиекспрес(не съм на ти с електрониката), те искат 5 волта захранване - тоест, ако намеря някъде в уреда да има готово напрежение  5 волта го ползвам, ако няма ще използвам стабилизатор 7805, след като имам вече 5 волта добавям и изолатор B0505S-1W 5V to 5V, уж така да се изолират гадните паразитни шумове, но ПРОБЛЕМЪТ си остава - щом захраня от един и същ захранващ траф или импулсен адаптор Blutooth платката и крайното стъпало усилвател - се получава едно гадно хриптене и паразитни шумове, особено силни на пауза, когато няма друг звук/музика.

Имам и готови китайски усилватели с добавен Bluetooth модул с общо захранване и няма паразитни шумове, a там виждам само стабилизатор 7805 и някакви smd кондензаторчета за Bluetooth.

https://www.youtube.com/watch?v=FvkguPsveGU

Тук обяснява точно за проблема - решението били мн. къси кабели, може би екранирани, с оплетка, ширмовка или изолатор B0505S, който слагам, но не помага за премахване на паразитните шумове.

преди 16 часа, morandis написа:

...

Изолаторът е излишен. Изолатор - неговата задача е галваническо разделение, а в него има два преобразувателя на висока честота.
7805 е достатъчно ефикасен срещу пулсации по линии на захранването.

Така наречените "Bluetooth модули" толкова си могат. За толкова пари такива калеври.
Относно готовия модул. Не е важно какво са налепели, а да напишеш маркировката на модулите. От тук PDF и конкретика, защо се проявяват по-добре.

Не, нищо им няма на китайските модули като за левче, нищо че не са Qualcomm - като се захранят от отделно захранване или отделна батерия са абсолютно безшумни. Намерих още клипове с указания за свързването и обезшумяването им, които ще изпробвам - явно за конкретното място на свързване се пробват различни методи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.