Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за Windows 11

Featured Replies

преди 2 минути, basilisktower написа:

Леко да не свършиш преждевременно. 😂 Иначе шегата настрана, адмирирам желанието ти да вървиш напред. Иначе още щяхме да си пускаме програмите от дискети или да плюнчим и лъскаме дискове, за да тръгнат.

Ха, ха, ха. Много благодаря! Наистина всичко е много интересно.

преди 45 минути, aivanov1 написа:

Е нали само диск ц ще пипам, без д?

HDD

Добре. Щом е преведена, това е направо разкош. А кажете ми тогава за драйверите. Уиндоус Ъпдейт ли да ми ги инсталира, или аз да си сложа сегашните, които си ползвам на Уиндоус 10? Как ще ме посъветвате за по-добре да направя?

Остави това , което имаш на HDD - то и си купи един SSD диск и инсталирай на него. Това за мен е най правилното ти решение за сега.  120 гига е 40-50 лева. Нищо не губиш и тогава отново напиши как ти се струва новата операционна система.

Добавено

Погледни линка:   http://nikem-bg.net/computer-components/Crucial-BX500-480GB-3D-NAND-SATA-2.5-inch-SSD-CT480BX500SSD1/

Цели 480 гигабайта за под 100 лева и от много добра фирма.  Качваш си 11-ката и правиш дял от 100 - 120 гига за нея и софтуера, с който работиш. Другото като втори дял за архив и всичко останало. Не зная как в днешно време с някакви си вършачки на 5400 оборота търпите това. Като ви чета, почти всички работите, което значи че получавате и заплати. Нима не можеш да отделиш едни 100лева и да си седнеш на задника? С тия малките по обем дискове не ви зная каква работа вършите, но вие си решавате. Какво по вече да напиша.

преди 1 минута, Kolev71 написа:

Остави това , което имаш на HDD - то и си купи един SSD диск и инсталирай на него. Това за мен е най правилното ти решение за сега.  120 гига е 40-50 лева. Нищо не губиш и тогава отново напиши как ти се струва новата операционна система.

И също така е по-добре операционната система и програмите да "сецат" някакво евтино SSD, отколкото HDD-то, което съхранява далеч по-важни данни. 👍

преди 34 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко перфектна? Ти на колко компютъра я пробва, с колко различен хардуер? А колко различен софтуер ползва върху нея и за какъв период?

Ти ако искаш си стой и на уин 98, ясен си ми. 

преди 1 час, aivanov1 написа:

Много искам да го изпробвам този Windows 11, гледам разни видеа, то направо красота.

Лаптопът ми е ...

Днес ми пристигна това
Crucial BX500 Internal SSD
Price:  €31.49

https://www.amazon.nl/-/en/dp/B07G3YNLJB/ref=sr_1_13?crid=11DGRQB513O4&dchild=1&keywords=crucial%2Bmx500&qid=1633543443&sprefix=cru%2Caps%2C203&sr=8-13&th=1

Сложих го в компютъра на жена ми и му инсталирах красива операционна система, позволяваща да си я променям на вкус както аз си искам.
Почна да се инсталира и станах от стола и седнах на един фотьойл, да изчакам и ... опаа след 3 минути синчето вика че се е инсталирала вече.
Леле с това SSD колко бързо става, аз на твърд диск по цял час съм чакал да се инсталира Уиндоус от DVD.
Единствените драйвери които трябваше да му инсталирам са за принтерите Канон, всичко друго си намира сама красивата ми ОС.
Та купи си и ти едно SSD и си пробвай на него колкото ти е кеф новият Уиндоус, за който ти плащат да му правиш реклама по форумите.
И аз имам Уиндоуси, и 7 и 10, намират ми се.
Ама след 7-цата другите не ми харесват, вероятно остарявам и ставам капризен.
А ти за какво ги ползваш твоите Уиндоуси ?

преди 2 минути, Белгиеца написа:

позволяваща да си я променям на вкус както аз си искам.

Защо ли ми се струва, че всъщност сте искали да пишете в Linux раздела... 😃

преди 1 час, therock81 написа:

По-добре да тества на чисто, защото с ъпгрейд е много вероятно да има някой бъг и така да си направи грешни изводи. А иначе версията е перфектна, учудващо като за нова. 

Така е, на лаптопа не съм тествал на чисто, не ми се занимава, понеже почти не го ползвам. Някой ден, ако се наложи преинсталация, може и да тествам как ще е. Достатъчно ми е, че на десктопа за момента работи без проблеми. Ако някой ден намеря решение на проблема с таск мениджъра, може да тествам и на лаптопа ъпгрейд.

преди 1 минута, Raze написа:

Така е, на лаптопа не съм тествал на чисто, не ми се занимава, понеже почти не го ползвам. Някой ден, ако се наложи преинсталация, може и да тествам как ще е. Достатъчно ми е, че на десктопа за момента работи без проблеми. Ако някой ден намеря решение на проблема с таск мениджъра, може да тествам и на лаптопа ъпгрейд.

Писахте ли доклад през Feedback приложението? Аз писах за нещо друго и ми го изтриха.

преди 3 минути, Raze написа:

За неподдържан хардуер какво да пиша?

Верно си е, тия цървули, си отрязаха доста солидна база от потребители/тестъри. На 90% съм убеден, че зациклянето на task manager-а не е от хардуера, но едва ли ще убедим тенекиените глави.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Днес ми пристигна това
Crucial BX500 Internal SSD
Price:  €31.49

https://www.amazon.nl/-/en/dp/B07G3YNLJB/ref=sr_1_13?crid=11DGRQB513O4&dchild=1&keywords=crucial%2Bmx500&qid=1633543443&sprefix=cru%2Caps%2C203&sr=8-13&th=1

Сложих го в компютъра на жена ми и му инсталирах красива операционна система, позволяваща да си я променям на вкус както аз си искам.
Почна да се инсталира и станах от стола и седнах на един фотьойл, да изчакам и ... опаа след 3 минути синчето вика че се е инсталирала вече.
Леле с това SSD колко бързо става, аз на твърд диск по цял час съм чакал да се инсталира Уиндоус от DVD.
Единствените драйвери които трябваше да му инсталирам са за принтерите Канон, всичко друго си намира сама красивата ми ОС.
Та купи си и ти едно SSD и си пробвай на него колкото ти е кеф новият Уиндоус, за който ти плащат да му правиш реклама по форумите.
И аз имам Уиндоуси, и 7 и 10, намират ми се.
Ама след 7-цата другите не ми харесват, вероятно остарявам и ставам капризен.
А ти за какво ги ползваш твоите Уиндоуси ?

Евалата бе Белги един коментар свестен да напишеш ей това за футьола ме разби :giggle1:

преди 10 часа, Kolev71 написа:

120 гига е 40-50 лева.

От съвсем пресен опит горещо препоръчвам да се дадат още малко пари и да се купи добър диск (напр. Самсунг). Съвсем скоро на автора ще му хрумне да направи бенчмарк и ще види е това:

67.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.