Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да звъня от лаптоп на мобилни номера и какво ми трябва?

Featured Replies

Вместо телефон, какво и как да направя за да звъня и пиша съобщения от лаптоп, дори и срещу заплащане, трябва ли ми програма, или нещо друго или сайт? Тоест от лаптоп да звъня на мобилни номера и телефони?

https://www.voipsmash.com/rates/sms-rates

https://www.voipsmash.com/calling_rates

https://www.voipsmash.com/download/sip

https://www.voipsmash.com/download/mobile

Значи можеш да си свалиш софтуера им за десктор или да си купиш един IP SIP телефон и от него също да звъниш, без да пускаш лаптопа.
Може и от смартфон да звъниш, ако ти е безплатно WiFi от някъде.
Аз имам два IP SIP телефона от години и така се обаждам из Европа.

А съобщения SMS-и можеш да ги пишеш от лаптопа или от този софтуер или ако си купиш 4G модем работещ със SIM от някой от GSM операторите и като се логнеш в модема си пишеш там съобщения и плащаш по цената на оператора.
Например при мен при този оператор струва само 1 цент за SMS
https://jimmobile.be/fr/carte-prepayee/

Я, ама то какви магии имало само ...
Разбра ли ги ?

Viber или Skype са ми известни на мен. Сега се загледах при ICQ как е положението, но предполагам че и там са го предвидели.

Успех!

преди 9 часа, Raze написа:

Скайп мисля, че също поддържа такава функция, само трябва да си заредиш кредит.

Viber също.

преди 1 минута, adersa написа:

Не много хора имат viber

Ти така си мислиш.

преди 23 минути, adersa написа:

Не много хора имат viber

Не много хора имат ICQ ... това поне знам със сигурност ... 

преди 51 минути, dioib написа:

Не много хора имат ICQ ... това поне знам със сигурност ... 

И ICQ-то се ползва само, че сега се казва QIPP. Много добре са го пипнали руснаците. Разбира се вече има доста приложения, които поддържат подобна възможност и потребителите си избират според вкусовете. Месинджъра на FB също вече има такава опция.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Разбира се вече има доста приложения, които поддържат подобна възможност и потребителите си избират според вкусовете. Месинджъра на FB също вече има такава опция.

Аз предлагам потребителите да си избират според цената за 1 минута разговор до мобилен телефон в България.
Дал съм ви най-ниската цена на европейския пазар.
Тази сутрин се обадих до зъболекаря ни през IP SIP телефона и качеството е като да съм звънял от стационарен телефон.
Качеството на VoIP сега вече е многооооо по-добро при бърза Интернет връзка от качеството през мобилните телефони, щото там ( при GSM ) е на принципа - > "тука има, а тука нЕма качество"

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Аз предлагам потребителите да си избират според цената за 1 минута разговор до мобилен телефон в България.
Дал съм ви най-ниската цена на европейския пазар.
Тази сутрин се обадих до зъболекаря ни през IP SIP телефона и качеството е като да съм звънял от стационарен телефон.
Качеството на VoIP сега вече е многооооо по-добро при бърза Интернет връзка от качеството през мобилните телефони, щото там ( при GSM ) е на принципа - > "тука има, а тука нЕма качество"

В голяма грешка си. Не е задължително SIP телефонията да е най-евтиният вариант. Освен това за SIP не трябва бърз интернет, а постоянен.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

В голяма грешка си. Не е задължително SIP телефонията да е най-евтиният вариант. Освен това за SIP не трябва бърз интернет, а постоянен.

Виж сега, аз ги ползвам тези VoIP от времето когато вие в родината едвам Скайпан познавахте.
От лаптоп е винаги VoIP телефония, а дали ползват SIP сървър, еми какъв друг да ползват за частта от техния сървър до входната точка към трасето на телефонните гигантски компании.
Та от лаптопа, особено в България където имате такова понятие като скорост към чужбина на Интернета ви, ако не ви е бърза връзката вътре в страната, колкото и да е постоянна, тя най-вероятно ще е пълна скръб до Холандия, където са сървърите на софтуера който съм ви дал.
Ако искаш снифни връзката със SIP сървъра им по време на разговор до български мобилен телефон и ще ти изкочи IP-то на техния сървър, няма къде да се скрие, даже и ще видиш кой кодек ползват.

А иначе, има и Ферари коли, хубаво изглеждат ама много бензин харчат на 100 км пробег.

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Виж сега, аз ги ползвам тези VoIP от времето когато вие в родината едвам Скайпан познавахте.
От лаптоп е винаги VoIP телефония, а дали ползват SIP сървър, еми какъв друг да ползват за частта от техния сървър до входната точка към трасето на телефонните гигантски компании.
Та от лаптопа, особено в България където имате такова понятие като скорост към чужбина на Интернета ви, ако не ви е бърза връзката вътре в страната, колкото и да е постоянна, тя най-вероятно ще е пълна скръб до Холандия, където са сървърите на софтуера който съм ви дал.
Ако искаш снифни връзката със SIP сървъра им по време на разговор до български мобилен телефон и ще ти изкочи IP-то на техния сървър, няма къде да се скрие, даже и ще видиш кой кодек ползват.

А иначе, има и Ферари коли, хубаво изглеждат ама много бензин харчат на 100 км пробег.

Хайде сега да не се разсмиваме моля ти се. И стига с това снифене. Ще го напиша пак, а който иска да се съгласява, който иска не! Негово право е разбира се.

1. За SIP телефония трябва постоянен, а не бърз интернет. Интернет свързаността минава през доста оператори, така че проблемът може да не е в дадената страна, а извън нея.

2. За SIP не се използва публична мрежа, та не знам какво ще снифиш. А ако пък сървърът е качен в някой облак съвсем забрави да гледаш IP адреси.

3. Зависи към коя страна се обаждаш, какви договорни взаимоотношения имат операторите и съответно ти на какъв пакет си или потребителят на който звъниш.

Има и други особености, но тези са най-важнтеи.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

2. За SIP не се използва публична мрежа, та не знам какво ще снифиш.

Е няма да ни кажа, пробвай си и сам ...
При мен работи и съм дал най-ниската цена, всеки да си избира цена според желанията му.
Повечето хора си обичат да си платят по-скъпо, по сладко им е така.

А като прибавим и приложенията за смартфоните които блокират обаждания от нежелани номера и става весело. Има Ставри тел номер, ама не иска да вдига на досадници.

Та, читателите които ще се "прекарат" да ползват моето предложение, да не забравят да си попълнят телефонния им номер, който ще се появява при ползване на софтуера или IP SIP телефона. Телефонния номер трябва да е от мобилен телефон за предпочитане, за да не вземат да се изхитрят и при вас да отхвърлят обаждането ако виждат стационарен телефон звънящ през Интернет.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

При мен работи

При мен работи само едно: Служебното е безплатно!!! :) Анализирай това!!!!

п.п. Не съм го питал моя най-малък наследник дали покрай безплатния хардуер са му дали и безплатна постоянно връзка с нета. :) И всичко това свързано с неговата работа он лайн ... :) 

Много приложения (програми) вече дават възможност да има връзка между много хора в  реално време.

За да е по-сгодно с комуникациите посредством интер-нет и мобилни оператори, то определено трябва да си част от оператор на гласови и/или текстови съобщения, иначе ползуваш наготово, но до колко е сигурна връзката и някой не те "слуша" в даден "облак"?!  

преди 23 минути, Белгиеца написа:

Е няма да ни кажа, пробвай си и сам ...
При мен работи и съм дал най-ниската цена, всеки да си избира цена според желанията му.
Повечето хора си обичат да си платят по-скъпо, по сладко им е така.

А като прибавим и приложенията за смартфоните които блокират обаждания от нежелани номера и става весело. Има Ставри тел номер, ама не иска да вдига на досадници.

Та, читателите които ще се "прекарат" да ползват моето предложение, да не забравят да си попълнят телефонния им номер, който ще се появява при ползване на софтуера или IP SIP телефона. Телефонния номер трябва да е от мобилен телефон за предпочитане, за да не вземат да се изхитрят и при вас да отхвърлят обаждането ако виждат стационарен телефон звънящ през Интернет.

Не си спомням някъде да съм твърдял, че това което си предложил е невярно. Просто казах, че може и да не е най-евтино. Така че спри се малко.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Просто казах, че може и да не е най-евтино. 

Аз съм го избрал от един дълъг списък с тарифи на различни софтуери, ама на вас не ви го показвам този списък.  Хей така нарочно не ви отварям очите, защото знам че огромното мнозинство от читателите си обичат да си платят по-скъпо и да са доволни.
И белгийците тука при мене са същите, плащат си хората по-скъпо и са доволни така.

Нека си плащат цените на Скайп и Вайбър, не ми пречат на мен по никакъв начин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.