Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на бойлер без инсталация за топла вода

Featured Replies

Разрешен от Proshark

Както и да е. Сложен в този шкаф си е просто катастрофа.

преди 19 минути, Емил Костов написа:

От капанът ще тече вода

Щото ни е шантаво налягането ... :) 

п.п. Аз за това съм на студена бира! :beer:

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Както и да е. Сложен в този шкаф си е просто катастрофа.

Ако не е монтиран от правоспособен водопроводчик. ;) 

Цитат

ВНИМАНИЕ!Монтирането на водонагревателя и свързването му към водопроводната инсталация се извършва само от правоспособни лица в съответствие с изискванията на инструкциите от тази книжка и актуалните местни норми.

преди 2 минути, dioib написа:

Щото ни е шантаво налягането ... :) 

п.п. Аз за това съм на студена бира! :beer:

Ако не е монтиран от правоспособен водопроводчик. ;) 

Задължително тече вода, особено при постоянно включен бойлер. Това е правилният начин на работа на такова устройство. Налягането на водата няма нищо общо.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Задължително тече вода

Не е задължително!!! Моя клапан примерно не тече, щото при загрята вода не достига налягане, което да накара въпросния клапан да се отвори. 

Що тече ли?! Щото е около 8+, а не

Цитат

Номиналното налягане е 4 – 6 атмосфери (0,4 – 0,6 MPa)

от тук

НО, както каза ти: както и да е, щото, то, няма начин да не се намери решение хем да работи, хем да не тече

преди 4 минути, dioib написа:

Не е задължително!!! Моя клапан примерно не тече, щото при загрята вода не достига налягане, което да накара въпросния клапан да се отвори. 

Що тече ли?! Щото е около 8+, а не

от тук

НО, както каза ти: както и да е, щото, то, няма начин да не се намери решение хем да работи, хем да не тече

Не е нормално нищо да тече. Ако налягането във водопровода е по-високо, се слага редуцир вентил.

• Автор

Мисля, че бойлера няма да стане с този смесител, защото няма от къде да взима студена вода! Когато крана е отворен тогава тръгва вода отгоре където ще вържа връзката. Когато е затворен няма вода... Надявам се да сте ме разбрали

1.jpg

преди 4 минути, nik_ov написа:

Мисля, че бойлера няма да стане с този смесител, защото няма от къде да взима студена вода! Когато крана е отворен тогава тръгва вода отгоре където ще вържа връзката. Когато е затворен няма вода... Надявам се да сте ме разбрали

От там откъдето ще захраниш бойлера със студена вода, ще сложиш един тройник и ще захраниш и смесителя.

• Автор

Смесителя се захранва със студена вода от тук (снимка) значи ако захраня бойлера с тройник ще трябва едното гнездо отгоре на смесителя за студената вода да го затапя, защото там в случая ще остане празно...

Snapshot_1.png

преди 2 минути, nik_ov написа:

Смесителя се захранва със студена вода от тук (снимка) значи ако захраня бойлера със тройник ще трябва едното гнездо отгоре на смесителя за студената вода да го затапя, защото там в случая ще остане празно...

Snapshot_1.png

Да, ще затапиш това което е предвидено да снабдява евентуалния проточен бойлер постоянно със студена вода.

Всъщност най-лесно и просто ще стане, ако свържеш студената вода към смесителя отзад и бойлера над него с две меки връзки както се свързва проточния. Така ще отпадне тройника и затапването.

преди 15 часа, nik_ov написа:

Смесителя се захранва със студена вода от тук (снимка) значи ако захраня бойлера с тройник ще трябва едното гнездо отгоре на смесителя за студената вода да го затапя, защото там в случая ще остане празно...

Snapshot_1.png

Една муфа (ако смесителят е на 1/2") (или кран) (или редукция 1/2" към размера на резбата на смесителя) от отвода за студена вода към смесителя, свързваш смесителя и към него меките връзки от бойлера.
Това е!

преди 6 часа, Proshark написа:

Screenshot-1.png  Screenshot.png

:shower2:

Да това е решението, но на този смесител отворът на бх.вода е мн. малък, просто трябва да се разпробие  с поголямо свредло. иначе дрбитът .ще е мн.малък.

• 11 месеца по-късно...
на 17.10.2021 г. в 8:54, Proshark написа:

Screenshot-1.png  Screenshot.png

:shower2:

може ли да знам едно, защо на бойлера на снимките, топлата вода е от ляво, и е свързан с батерията за студената вода, не трябва ли да е червено с червено и така и със синьото

преди 20 часа, divxxx написа:

може ли да знам едно, защо на бойлера на снимките, топлата вода е от ляво, и е свързан с батерията за студената вода, не трябва ли да е червено с червено и така и със синьото

Абсолютно вярно...просто заменяш тапите на смесителя....което е по-лесно...вместо да кръстосваш меките връзки...на кой,както му е удобно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.