Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цифрова ефирна телевизия все още има ли , тоест , без специален приемник с телевизор произведен 2016 година - може ли да се хване и гледа българска телевизия ?

Featured Replies

Здравейте , 
нямам телевизор от 2010 година и не гледам ТВ 
Цифрова ефирна телевизия все още има ли , тоест , без специален приемник с телевизор произведен 2016 година - може ли да се хване и гледа българска телевизия ? 
Имам един lcd телевизор hd и там още хиляда лепенки и функции - с него мога ли да хвана и гледам Канал 1 , бтв , Нова и тн без да купувам допълнителен декодер 
каквито по едно време продаваха за 30-40 лв , преди 7-8 години ? 

преди 38 минути, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 
Имам един lcd телевизор hd и там още хиляда лепенки и функции - с него мога ли да хвана и гледам Канал 1 , бтв , Нова и тн без да купувам допълнителен декодер 

Има, да. Между 4 и 6 програми. Тези,които си споменал ги има. Друг е въпросът дали има  на телевизора ти цифров тунер или не. Не си му написал точния модел а и без него сам може да се увериш дали приема или не, като му включиш една външна антена и го пуснеш да сканира автоматично. При положение че тунера ги приема, ще ти изписва за всеки канал автоматичната му настройка +нивото на сигнала.

преди 4 часа, Dalaidido Lama написа:

телевизор произведен 2016 година

Да и да. Ако си в град може да ползваш стайна антена, но ако си на село, то по-добре да е външна. 

Успех!

п.п. Принципно вече има много от този тип: Българска национална телевизия (bnt.bg)

Казано по друг начин, повечето телевизори от 2016 са умни и може да ги свържеш с интернет и си ти. :) 

преди 4 часа, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 

Ами пробваш - 50/50 или ще хващаш или няма да хващаш. Как очакваш някой да ти каже дали телевизора ти с лепенките има подходящ тунер за това, поне да си беше направил труда да напишеш марката и модела на телевизора.

Само ефирна ползвам. Ако ми трябва нещо друго има Интернет. Имам си и DVB-T usb донгълче с антенка и си гледам на лаптопа телевизия , ако няма случайно хубав нет, където ходя !

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Имам си и DVB-T usb донгълче с антенка и си гледам на лаптопа телевизия , ако няма случайно хубав нет, където ходя !

При нас в Плевен е обратното. Вероятно за повечето хора е точо братно! Ако няма добър сигнал ползват ХУБАВ НЕТ, който е 100% гарантиран. В града направиха някаква промяна преди 1-2 години и жена ми повече не може да гледа със стайната антенка! Навремето обещаваха телевизия, много канали и лъгаха целия български народ, само и само да преминат на цифрови приемници. Всички вдигаха шум и скандали, както в нета така и по телевизията тръбяха и с право, защото останаха излъгани, но след като са си купили декодери забравят бързо за минавката. Вместо обещаното увеличаване на каналите, те ги редуцираха. За капак влошиха и сигналите за да пестят. Това си е поголовно престъпление срещу човечеството. Така се прави, че телевизия да се гледа само срещу заплащане и през интернет.

Реално: ЦИФРОВА ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ - НЯМА!

преди 7 минути, B-boy/StyLе/ написа:

При нас в Плевен е обратното. Вероятно за повечето хора е точо братно! Ако няма добър сигнал ползват ХУБАВ НЕТ, който е 100% гарантиран. В града направиха някаква промяна преди 1-2 години и жена ми повече не може да гледа със стайната антенка! Навремето обещаваха телевизия, много канали и лъгаха целия български народ, само и само да преминат на цифрови приемници. Останаха излъгани. За капак влошиха и сигналите за да пестят. Това си е поголовно престъпление срещу човечеството. Така се прави, че телевизия да се гледа само срещу заплащане и през интернет.

Пииш ли си апчетата ?

Прав е, щеше да е голямата работа, BNT имаха няколко канала във FullHD и когато минаха 3 години от проекта за които е имало пари, са преместили излъчването по обходни канали при SD качество ... появяваха се и изчезваха програми, ето има значение в кой край на България си - това може ли да е проект с национален характер, като всичко е от ден до пладне и е сегиз тогиз, зависи от кое село си ... хубава работа ама Българска.

Аз проблем с ефирната цифрова телевизия не съм имал. Ползвам я от когато беше експерементална и я имаше само в няколко града. То аз толкова и гледам де, просто ми е интересно кой и как представя новините и каналите , като брой и вид са достатъчни. Понякога съм командировка, където  няма добър мобилен нет и единствено с донгъла мога да погледам онлай нещо!

Има над 10 теми по въпроса. Почва се с населеното място. Навсякъде или поне в над 97% има покритие от един мултиплекс - 6 програми, а в голямото село има още един. За всеки окръжен град има предавател, който осигурява покритие със стайна антена, а и в някои малки като Белоградчик има.

За да приема телевизора трябва да поддържа MPEG4. Ако не - ще има чер екран само със звук. И евентуален надпис от типа unsupported video.

преди 2 часа, B-boy/StyLе/ написа:

В града направиха някаква промяна преди 1-2 години и жена ми повече не може да гледа със стайната антенка!

Да бе, пълни сте неграмотници да си пренастроите приемането от 57 на 41 канал. Освободиха обхвата 700MHz за мобилните. Дори и на хотела са сложили допълнителен предавател 100W. Плюс 1KW на кулата.

http://www.predavatel.com/bg/8/pleven

И не си пиши глупостите с червено! Има си всичко.

преди 8 часа, Филипов написа:

Да бе, пълни сте неграмотници да си пренастроите приемането от 57 на 41 канал. Освободиха обхвата 700MHz за мобилните. Дори и на хотела са сложили допълнителен предавател 100W. Плюс 1KW на кулата.

http://www.predavatel.com/bg/8/pleven

И не си пиши глупостите с червено! Има си всичко.

Не говоря празни приказки! Портативното телевизорче е с автоматично сканиране и е пренастройвано многократно. Нужните програми са намерени. Но вече няма тази възможност да се гледа от техния апартамент, както беше преди това! Дали е възможно някоя антена на GSM оператор от покривите, половината блокове са пълни с такива, да върши някаква щуротия да губим сигнала? Нещата не са добре от блоковете срещу ЛИДЛ на Сторгозия.

Глупости на търкалета!  Намаляването на честотата със стотина MHz само подобрява нещата.

Само честотата е променена, предавателите си стоят на място, и двата са ти на пряка видимост. Купи си антена и не засирай чуждата тема.

преди 4 минути, Филипов написа:

Глупости на търкалета!  Намаляването на честотата със стотина MHz само подобрява нещата.

Само честотата е променена, предавателите си стоят на място, и двата са ти на пряка видимост. Купи си антена

Я пак помисли. Пак! Преди се е гледало с антената, сега не се гледа. От събота съм разкрепостен човек и ще взема една друга антена същия модел да проверя да не е от антената. Да не стане, че защитаваш престъпниците? Ще пиша пак в Събота, ако не ме е баннал някой админ. ;)

преди 12 часа, B-boy/StyLе/ написа:

ПВ града направиха някаква промяна преди 1-2 години и жена ми повече не може да гледа със стайната антенка!

Телевизор - средно хубав, средно нов (2018), средно голям, смарт. С цифров тунер!

Понеже кулата е на около 2 км - пряка видимост - приема само с кабел,у без антена!!!

Програмите са - bTV, Нова, БНТ1, БНТ2, БНТ4 и чат-пат - България ON AIR.
Също чат-пат - променят честотите и се налага сканиране.

преди 1 час, B-boy/StyLе/ написа:

Дали е възможно някоя антена на GSM оператор от покривите, половината блокове са пълни с такива, да върши някаква щуротия да губим сигнала?

Теоретично е възможно, заради освободената лента за мобилните. Но това не е антена :) А и безплаъното ....мали знаеш... Закона е спазен - тук във Варна си имаме 2 мултиплекса, но...идеално качество, ноооо само к1. От Галата има още няколко... абе, аз с караваната, няма проблем с булста за 25 кинта

Далайлай Ламата пак е нямал работа, но защо му се вързвате? Можеше 100 пъти да мушне една жичка и да пробва...

А че пет канала на кръст и нито един HD си е нямане - ами нямане си е!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.