Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с USB Hub

Featured Replies

Здравейте имам следния проблем взех си USB Hub понеже ми трябва за лаптопа и когато се опитам да включа втора или трета флаша ми дава грешка "Usb hub not recognized" . Ако някой би помогнал ще съм много благодарен.

Да, паралено свързани портове за 1 левче и маркирано като USB Hub.

преди 15 минути, raver написа:

Здравейте имам следния проблем взех си USB Hub понеже ми трябва за лаптопа и когато се опитам да включа втора или трета флаша ми дава грешка "Usb hub not recognized" . Ако някой би помогнал ще съм много благодарен.

А сигурен ли си че са само флаш памети, а не комбинация от други устройства? USB3 или на USB2 е ?

• Автор
преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А сигурен ли си че са само флаш памети, а не комбинация от други устройства? USB3 или на USB2 е ?

Само флаш памети са 

преди 51 минути, raver написа:

Този hub има ли собствено захранване или не?

• Автор
преди 26 минути, Емил Костов написа:

Този hub има ли собствено захранване или не?

Не

преди 3 минути, raver написа:

Не

Отива на боклука. Купуваш си задължително HUB със собствено захранване, иначе никакъв шанс.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Отива на боклука. Купуваш си задължително HUB със собствено захранване, иначе никакъв шанс.

Чак пък толкова...Има и хъбове без захранване, които позволяват включване на няколко устройства. Може и USB порта му да е повреден или да ползва някой бюджетен лаптоп с калпаво захранване на USB-тата. Все още не знаем марка и модел на въпросния хъб. Аз ползвам този и нямам проблеми като включа мишка, клавиатура и USB памети към него в USB 3.0 порта, без отделно захранване е: USB хъб Hama 1:4 12325 - ниска цена от JAR Computers

преди 12 минути, Raze написа:

Чак пък толкова...Има и хъбове без захранване, които позволяват включване на няколко устройства. Може и USB порта му да е повреден или да ползва някой бюджетен лаптоп с калпаво захранване на USB-тата. Все още не знаем марка и модел на въпросния хъб. Аз ползвам този и нямам проблеми като включа мишка, клавиатура и USB памети към него в USB 3.0 порта, без отделно захранване е: USB хъб Hama 1:4 12325 - ниска цена от JAR Computers

И са боклуци и не работят. Няколко пъти вече съм имал подобни ядове. Колкото до марката ХАМА това и да ми го подаряват няма да го взема. Задължително HUB със собствено захранване. Това е моят съвет и няма да отстъпя от него. Все пак никой не е длъжен да се съобразява с него.

При мен този си работи вече половин година поне, вързал съм безжичните мишка и клавиатура към него и го ползвам по-лесно да ги прехвърлям от личния десктоп към служебния лаптоп. Понякога ги прехвърлям по над 10 пъти на ден. Нямам никакви проблеми, работи перфектно. Ти си ползвай каквото искаш.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Да се включа и аз някой може ли да каже или предложи откъде мога да взема usb адаптор на pc слот не на експрес с 3.0 

Цената сигурно няма да ти хареса:

Amazon.com: StarTech.com 4 Port PCI SuperSpeed USB 3.0 Adapter Card with SATA/SP4 Power - Quad Port PCI USB 3 Controller Card (PCIUSB3S4),Red : Everything Else

Иначе, на USB 2.0 има по-евтино: Контролер PCI 4x USB2.0 df17453 - ниска цена от JAR Computers

Толкова ли е стара машината, че няма малки PCI-E слотове? Ако е чак толкова стара, изобщо има ли смисъл да търсиш USB 3.0?

преди 8 минути, Raze написа:

При мен този си работи вече половин година поне, вързал съм безжичните мишка и клавиатура към него и го ползвам по-лесно да ги прехвърлям от личния десктоп към служебния лаптоп. Понякога ги прехвърлям по над 10 пъти на ден. Нямам никакви проблеми, работи перфектно. Ти си ползвай каквото искаш.

Явно си късметлия. Имал съм постоянни проблеми с такива хъбове. Спират да работят, излиза грешка за неразпознато устройство, даже един път изгоря USB порт на самата машина. Последният път, когато изтърпях такъв боклук беше когато ме извикаха да проверя защо едно мулти функционално устройство печата, но не иска да сканира. Тръгнах аз проверявам драйвери, хардуер и каквото там още се сетиш, докато в един момент и мишката взе да ми засича. Гледам аз мишката и устройството включени в един такъв хъб. След като го махнах всичко си дойде на мястото.

Колкото до марката ХАМА, тя е равносилна на боклук. Каквото е купувано с тази марка нищо не работи.

преди 2 минути, Raze написа:

Цената сигурно няма да ти хареса:

Amazon.com: StarTech.com 4 Port PCI SuperSpeed USB 3.0 Adapter Card with SATA/SP4 Power - Quad Port PCI USB 3 Controller Card (PCIUSB3S4),Red : Everything Else

Иначе, на USB 2.0 има по-евтино: Контролер PCI 4x USB2.0 df17453 - ниска цена от JAR Computers

Толкова ли е стара машината, че няма малки PCI-E слотове? Ако е чак толкова стара, изобщо има ли смисъл да търсиш USB 3.0?

Този в амазон съм го виждал. Търсих по бг сайтовете но имат само за експрес слот, звънях на няколко онлайн магазина да питам да неби аз да не съм видял. Но казват че такъв за pc слот само нямат и не са чували. На 2.0 имам адаптор но не ми върши работа. А дъното ми е ето това https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352 и няма експрес слот проблема е такъв че ползвам антена за усилване на сигнала и като я пусна не я захапва на 2.0 зададено в usb настройките на биос и не ми дава да кача драйвера на антената. А като го оставя само на 1.1 антената си захапва и няма проблеми но като пъхна флашката и искам да прехвърлям нещо е голяма мъка. Онзи ден прехвърлях 30гб информация от харда ми на друг хард който бях свързал с външна кутия и се прехвърлиха над 10 часа. Та затова искам да взема адаптор на pc слот който ще си взима ток директно от дъното и към адаптора ще свързвам антената и в биос ще си дам настройките на usb да бъдат на 2.0 за да си бачкат и останалите портове нормално

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Колкото до марката ХАМА, тя е равносилна на боклук. Каквото е купувано с тази марка нищо не работи.

Да, съгласен съм... може би чат - пат или пък изцяло USB кабелите са им читави... преди години бях взел един hama с позлатени конектори... но го дадох на една и я досрамя да ми го върне ;)

Иначе и чанти правят например... хубави са, имам такава.

преди 19 минути, Freem@n написа:

Да, съгласен съм... може би чат - пат или пък изцяло USB кабелите са им читави... преди години бях взел един hama с позлатени конектори... но го дадох на една и я досрамя да ми го върне ;)

Иначе и чанти правят например... хубави са, имам такава.

Лично аз съм купувал кабел с преходник и едва не изгорих телевизор. Тази марка трябва да се забрани със закон. Аз лично задължително я подминавам.

преди 1 час, цър-вул написа:

От години ползвам 4-портов USB 2.0 hub, че и с подгряване на чаша към него. Няма забележки! Всичко си работи както е предвидено.

Само не казвай че е ХАМА, иначе съм съгласен със теб, но ми стана интересно на коя фирма е хъбчето, ако не е тайна де?

Пробвай го и на друга машина, дори и на SMART телевизор с USB може да го пробваш. Ако пак е така, а устройствата, които включваш, работят поотделно, значи проблема е в хъба.

преди 13 часа, цър-вул написа:

От години ползвам 4-портов USB 2.0 hub, че и с подгряване на чаша към него. Няма забележки! Всичко си работи както е предвидено.

Никога не няма да се доверя на устройства без собствено захранване. Разбира се, това е мое мнение. Всеки сам да си преценява.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Никога не няма да се доверя на устройства без собствено захранване.

По-голям инженер от производителите на хъбове ще дойдеш... Покажи маркови модели с външно 5V захранване. Масово са БЕЗ! Да не говорим какъв нож с две остриета е външното захранване - да пуснат по-високо напрежение през хъба към хоста и към прикачените устройства (дяволът и Мърфи си нямат работа).
Така дали е по-сигурно?

преди 1 минута, цър-вул написа:

По-голям инженер от производителите на хъбове ще дойдеш... Покажи маркови модели с външно 5V захранване. Масово са БЕЗ! Да не говорим какъв нож с две остриета е външното захранване - да пуснат п-високо напрежение през хъба към хоста и към прикачените устройства.
Така дали е по-сигурно?

Не е нужно да съм инжинер. Както и хъбът без захранване може да направи беля така и този с външно. Само, че проблем с вторите нямам, докато при първите имам над 10 случая с проблеми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.