Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как протича дело за подялба на имот?

Featured Replies

Здравейте. Може ли някой, който има опит, да ми обясни как протича дело за подялба на имот? Става въпрос за съдебен процес, тъй като човекът, с който ще деля, е такъв човек, че ме мрази и ще прави всичко на инат... може и да обещае, че ще делим доброволно, но като дойде време за делба, тогава в последния момент ще спре да си вдига телефона, или ще каже, че не иска да дели - и така, ще отложи и протака работата, защото знае, че така ме дразни, което му доставя удоволствие.

Имота не е обозначен, затова в нотариалния акт не е описано кой какви проценти има. Искам да знам какво да направя, за да се раздели този имот, че да мога да продам моите части?

1. Може ли да ми обясните на каква база се взема решение кой кои части ще получи? Гарантирано ли е, че ще получа точно тези части, които искам?

2. Колко струва цялата работа?

3. Колко време продължава подялбата?

4. Нужен ли ми е адвокат? Ако ми е нужен адвокат, защо ми е нужен? Каква роля ще играе адвоката на такова дело? То, не е ли просто да отидем в съда и съдията да каже кой кои части получава? Какво друго има де се прави, че ми е нужен адвокат?

Благодаря.

преди 19 минути, vallakvallak написа:

4. Нужен ли ми е адвокат? Ако ми е нужен адвокат, защо ми е нужен?

Разбира се, че ти е нужен! За да ти отговаря на всички тези въпроси, които задаваш! И естествено - срещу заплащане!

Кой имот ще делиш - онзи, за който твърдеше, че не те интересува ли?

Не мога да ви разбера вече сериозно ли се пускат такива теми или просто хората са спрели да мислят. В твоята ситуация задължително ти трябва опитен адвокат, да не говорим че трябва документално всичко да е изрядно. И как се очаква някой от форума пък бил и той адвокат или познаващ законите да даде съвет без да има и грам информация по този казус.

Както се казваше в един виц за адвокати:

Един отива при адвокат да пита колко ще му струват услугите му.

- 500 лева за три въпроса.

- Не е ли много?

- Не, какъв ви е третия въпрос?

преди 3 часа, vallakvallak написа:

Нужен ли ми е адвокат? Ако ми е нужен адвокат, защо ми е нужен?

Ти си му нужен на адвоката за да ти вземе многооооо пари.

• 10 месеца по-късно...

Делбата може да бъде доброволна и съдебна, разбира се много бързо и изгодно е да изберете доброволната делба, но когато това не е въжможно трябва да се премине към процедура по съдебна делба. Наметих тази статия, която може да ти е полезна. Желая успех ! https://stoyanovlegalpractice.com/сфери-на-дейност/адвокат-делба/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.