Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за офис до 1200лв. Най-доброто към днешна дата 16.12.21

Featured Replies

преди 33 минути, цър-вул написа:

Е, глупости -5GHz (802.11ac), тук-там модели с 802.11ax
2,4GHz - до 430Mbps

Прав си - както почти винаги. Само напомних, че някой устройства (клиенти и рутери) не поддържат 5 GHz.

• Отговори 76
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лан порта е много важен и задължително трябва да го има. Това е най-надеждната връзка към локална мрежа и интернет. Wi-Fi много често може да има проблеми поради ред причини. Когато има опция за

• Имай предвид това при избора на ОС. От М$ твърдят, че 11 е оптимизиран за по-добра съвместимост с бързите NVMe дискове, въпреки че към момента има оплаквания точно към този детайл. За някои проблема е

• цър-вул
    цър-вул

Това е тенденцията на съвременните лаптопи - без DVD и LAN Рисково е добавянето на USB-LAN - много често от там стават пробиви и заминава дъното. Още повече, че wifi свързаността е гигабитова.

Публикувани изображения

• Автор
преди 3 минути, ntm7iv написа:

Лан порта е много важен и задължително трябва да го има. Това е най-надеждната връзка към локална мрежа и интернет. Wi-Fi много често може да има проблеми поради ред причини.

Когато има опция за връзка през лан, задължително трябва това да е приоритет.

Lenovo... моля те не си навличай тази беля на главата. Ако лаптопа не е закупен все още се ориентирай към някоя друга марка. Консултирай се с някой, който наистина разбира. Тук във форума може да бъдеш подведен. 

Също не винаги най-новите топ процесори може да са добър избор. Много по-вероятно е да има проблеми с тях от различно естество.

Ако лаптопа е закупен и има опция за връщане и съответно замяна за друг модел, възползвай се. 

Иначе Леновото може и да си работи безпроблемно, но все пак ти давам и едно по-различно мнение.

Вече е поръчан, но не съм получил обаждане за да потвърдя поръчката...

Защо така с тези Леново-та? От още едно място чух негативно мнение. 

Какви проблеми правят? 

преди 8 минути, ntm7iv написа:

Лан порта е много важен и задължително трябва да го има.

Да, ама не! Масово новите модели се произвеждат без LAN порт!!!

преди 5 минути, trklk0 написа:

Какви проблеми правят? 

След бъг в биоса изхвърлих Леново на 2 години. Стана невъзможно да се инсталира каквото и да било. От проблема бяха засегнати много хора по целия свят.

Леново не държат на качеството колкото други марки. Много хора си изхвърлиха и телефоните Леново

преди 3 минути, trklk0 написа:

Какви проблеми правят? 

Не казваме, че правят проблеми! Просто това са бюджетни машини и основно - за разнасяне.
Най-често ги купуват големи организации и ги раздават - като служебни.

преди 1 минута, ntm7iv написа:

След бъг в биоса изхвърлих Леново на 2 години. Стана невъзможно да се инсталира каквото и да било. От проблема бяха засегнати много хора по целия свят.

Леново не държат на качеството колкото други модели. Много хора си изхвърлиха и телефоните Леново

Недей толкова категорично! Около мен има доста машини - както китайските Леново, така и стари - от времето на IBM.
За толкова пари - толкова качество.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Да, ама не! Масово новите модели се произвеждат без LAN порт!!!

Произвеждат се ама само разни бюджетни модели. Несериозно е без лан порт. 

• Автор
преди 2 минути, jhoro написа:

Не казваме, че правят проблеми! Просто това са бюджетни машини и основно - за разнасяне.
Най-често ги купуват големи организации и ги раздават - като служебни.

Всъщност този ще е точно служебен. Има 2 години гаранция, като гледам горното мнение, май не случайно нещата съвпадат :D

Представям си системен администратор с лаптоп без RJ45... :)

Старото производство на Леново беше доста надеждно и имаше много добри модели но последните 5-6 години не са им силни.

Телефоните леново станаха Moto с идеята да се отърват от лошата слава.

преди 8 минути, ntm7iv написа:

Старото производство на Леново беше доста надеждно и имаше много добри модели но последните 5-6 години не са им силни.

Защо 5-6?

Lenovo Group Limited  купуват бизнеса с персонални компютри на IBM (включително линиите лаптопи и таблети ThinkPad) през 2005 г.

преди 2 минути, jhoro написа:

Защо 5-6?

Lenovo Group Limited  купуват бизнеса с персонални компютри на IBM (включително линиите лаптопи и таблети ThinkPad) през 2005 г.

По мое лично мнение. Ако греша приемам поправка :)

Иначе - старото производство, но на IBM (ThinkPad най-вече) - са много яки! Неслучайно NASA и доста други организации са били оборудвани с такива. Като се започне от цялостната изработка, че до ... каналите за отичане - при случайно заливане с течност.

преди 57 минути, ntm7iv написа:

Произвеждат се ама само разни бюджетни модели. Несериозно е без лан порт. 

Има етернет адаптери на USB , ако е нужен такъв. Все пак говорим за мобилен, а не стационарен компютър! Други мобилни компютри имат и докинг стнции, където има всякакъв тип входове и изходи!

преди 55 минути, ntm7iv написа:

Представям си системен администратор с лаптоп без RJ45... :)

Като мен , който цъка с Асусче без лан/eternet/ и без ком/rs232/, но за сметка на това ги имам на USB !

• Автор
Spoiler

Отказах го Леново-то. Преди малко научих, че там където ще се ползва лаптопа няма Wi-Fi. Не, че е невъзможно да се оправи този проблем, но става прекалено сложно (както казах, не е за мен лаптопа а и е служебен). 

Продължавам да търся нещо с подобни характеристики и задължително с RJ45. 

П.С. Наплашихте ме с това Lenovo... :D Сега като марка какво да търся? 

преди 4 минути, trklk0 написа:
  Покажи скритото съдържание

Отказах го Леново-то. Преди малко научих, че там където ще се ползва лаптопа няма Wi-Fi. Не, че е невъзможно да се оправи този проблем, но става прекалено сложно (както казах, не е за мен лаптопа а и е служебен). 

Как да разкарам това прозорче със скрито съдържание, без да искам го натиснах и не мога да го махна сега 

преди 4 минути, trklk0 написа:
  Затвори скритото съдържание

Hp, Asus

Давай линкове към моделите и ще коментираме :)

• Автор
преди 5 минути, ntm7iv написа:

Hp, Asus

Давай линкове към моделите и ще коментираме :)

Тези HP-та от едно време още ми са гнусни. Сещам се, че бяха големи печки. Лично аз си напарих кашлицата с едно. Взех го втора ръка, но се оказа, че е било пред умиране. Изкара две седмици и умря. Предполагам видеото, понеже не изгряваше и на външен монитор. 

Та оправиха ли си ги вече..?

преди 2 минути, trklk0 написа:

Тези HP-та от едно време още ми са гнусни. Сещам се, че бяха големи печки. Лично аз си напарих кашлицата с едно. Взех го втора ръка, но се оказа, че е било пред умиране. Изкара две седмици и умря. Предполагам видеото, понеже не изгряваше и на външен монитор. 

Та оправиха ли си ги вече..?

Да оправиха ги но по-важното е, че трябва да има TPM2.0, процесор 10-то поколение и минимум 8 рам, за да няма проблем с Windows 11 диска желателно SSD за офис видеото не е от значение.

преди 1 час, ntm7iv написа:

Много хора си изхвърлиха и телефоните Леново

аз преди имах леново телефон бях доволен но стана изведнъж един бъг в андройда му занесах го на сервиз и там нищо не направиха и го хвърлих .

а и той ми беше подарък ползвах го 1 година .

преди 4 минути, Raze написа:

А и C са стари вече, по-новото е N, най-новото е AX.

Нещо не сванах имах предвид ac стандарта с скорости 500 600 mbps по wi fi с 5ghz рутер

И защо точно интел? По-слаби, неикономични и горещи процесори... И защо се сравняват лаптопи като марки от преди години, като сега нищо общо няма това? Един ryzen 5 поколение е най-доброто решение, а windows 11 е толкова зле, че не може повече.  Имаше доста бъгове и работеше бавно. Преди около месец го мъчих месец и половина и пак се върнах на windows 10, а хардуера ми въобще не е слаб, даже е доста над средното за десктоп машина. Не знам защо толкова се държи на LAN порт.

Лаптоп HP 255 G8 - 3V5K4EA_16GB ⋙ на цена от 1199.00 — Ardes.bg

Лаптоп LENOVO IdeaPad 3 15ALC6 82KU0052BM 15.6 ", AMD RYZEN 3 5300U, RAM 8 GB, SSD 512 GB, AMD RADEON GRAPHICS, WINDOWS 10, СИН (technopolis.bg)

Ето това е машината :)  Лаптоп ASUS ExpertBook B1 B1500CEAE-BQ2393 - 90NX0441-M005C0 ⋙ на цена от 1169.00 — Ardes.bg

преди 13 минути, Raze написа:

И защо точно интел? По-слаби, неикономични и горещи процесори... И защо се сравняват лаптопи като марки от преди години, като сега нищо общо няма това? Един ryzen 5 поколение е най-доброто решение, а windows 11 е толкова зле, че не може повече.  Имаше доста бъгове и работеше бавно. Преди около месец го мъчих месец и половина и пак се върнах на windows 10, а хардуера ми въобще не е слаб, даже е доста над средното за десктоп машина. Не знам защо толкова се държи на LAN порт.

Лаптоп HP 255 G8 - 3V5K4EA_16GB ⋙ на цена от 1199.00 — Ardes.bg

Лаптоп LENOVO IdeaPad 3 15ALC6 82KU0052BM 15.6 ", AMD RYZEN 3 5300U, RAM 8 GB, SSD 512 GB, AMD RADEON GRAPHICS, WINDOWS 10, СИН (technopolis.bg)

Да HP-то е наистина добро!  По-добра производителност и повече рам. Ама за офис машина няма нужда чак от толкова мощ иначе разликата в цената е малка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.