Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със Skoda Octavia II

Featured Replies

Здравейте, имам проблем със Шкода Октавия 2.0 FSI бензин 150 к.с. Колата беше карана в 3 сервиза за компютърна диагностика. Беше диагностицирана и в 3-те сервиза със следната грешка: "P000A Bank 1, too low phase transformer input". Казват, че това е грешка в разпределителният вал и че причините може да са много, от недобре обтегната верига до зъбното колело(ваносното колело) на вала. Единият майстор, който ппц си разбира, каза че има някъв риск при отваряне на тая част сегментите вътре да се счупят и да не може двигателя да потръгне отново. Каза, че риска е малък и се случва рядко, но го има. Исках да го споделя и тук това нещо, за да чуя и вашето мнение по въпроса. Иначе оплакванията по колата са следните: - при запалване на двигателя понякога го има това да дигне обороти високо до 2500-3000 и да "изръмжи" леко, като това е при първото палене само и не веднъж. Някакви като странични шумове докато работи няма поне засега. - Другото, което е понякога при каране и превключване на 2-ра предавка (автоматик е колата) понякога предницата леко вибрира и се усеща някакво придърпване и губене на лека мощност. Може ли да предположите от какво може да е това и дали е наистина сериозен проблемът, защото майстори ми каза да се подготвя психически и ремонта няма да е евтин и не е сигурно дали ще се оправи. Имам предвид, възможно ли е наистина да не може да се направи такъв ремонт и случвало ли ви се е на някой от вас при смяна на Зъбно колело на вала да имате проблеми със сегментите до такава степен, че да не може да се оправи? Готов съм да дам пари за ремонта, стига да се направи качествено и да си заслужава. Ако сте се сблъсквали с подобен тип проблем, ще се радвам да чуя и вашите мнения  Благодаря Ви за вниманието! :) 

Имам Шкода. 

За по специфични ремонти ползвам "сервиза" на Шкода. 

Принципно си водя сервизната книжка. "Първи собственик" съм.

Все пак да Ви насоча и аз към https://www.skoda-bg.com/forum/.

По мнението на един човек хората там споделят проблемите си с въпросната марка и по-вероятно е да ви дадат адекватно решение. 

Запомнете едно от мен: По един автомобил трябва да пипа само един "майстор", а за деликатни работи в оторизирания сервиз. = Там са специалистите!!!

Успех! 

Прочети тук. Има голяма вероятност да е датчик за положението на разпределителния вал.

https://www.obd-codes.com/p000a

преди 54 минути, andreygg написа:

Има голяма вероятност да е датчик за положението на разпределителния вал.

От там се почва проверката.

Аз също имам проблем с един датчик. Установи се, че в зависимост от партидата е различен. 

По номера на двигателя да се види. 

Стъпките са много. Всеки може да направи диагностика, но най-точната е в "оторизирания" сервиз.

Определено "Шкода" си знае проблемите най-добре, но е фирмена тайна. 

Говоря от опит!!! 

• Автор
преди 13 часа, JKirilov написа:

1. Тези сегменти не са сегментите на буталата, но какво може да се счупи не е ясно.

2. Кога за последно е сменяно маслото?

Маслото се сменя на всеки 10000 км. Не харчи масло никакво, ползва се 10w40.  Каза сегментите на ръба на зъбното колело е имало шанс да се счупят при подмяна, защо и как не знам. 

Има ли вероятност да почнем от датчика и да минем на проверка налягане на масло? Кои са първите неща за проверка преди да се мине към сериозен ремонт? 

преди 5 часа, dioib написа:

От там се почва проверката.

Аз също имам проблем с един датчик. Установи се, че в зависимост от партидата е различен. 

По номера на двигателя да се види. 

Стъпките са много. Всеки може да направи диагностика, но най-точната е в "оторизирания" сервиз.

Определено "Шкода" си знае проблемите най-добре, но е фирмена тайна. 

Говоря от опит!!! 

Колата беше в Еуратек. Един от сервизите беше това. Хванаха я на диагностика, казаха че проблемът е един, причините 5. Така, говореха все едно не им се занимаваше. Директно казаха скромната сума от 1400 лева за подмяна на ангренажен комплект. Защо ангренаж не ми стана ясно.. Възможно ли е проблемът да идва от несмяна на ангрежаж? Защото той не е сменян. Двигателят не знам дали е с верига или ремък. Или и с двете. Имаше и проблем с крушка, постоянно свети на арматурното табло, че някоя крушка не бачка и 6плюс казаха, че трябва да се отиде в Еуратек, щото там са имали този модул, който може да го оправи този проблем. Е, отидох в Еуратек, така провериха, че казаха "Ееми трябва да се провери всяка една крушка на колата, може някоя да е недобре сложена". Така го спомена, че все едно въобще не им се играеше с крушките. Човек и да си плаща, пак не им се работи на тия хора. Сервиза е в Надежда. Така, че дали си знаят проблемите съм много скептично настроен. И да ги знаят, явно не им се занимава. Нито ти обясняват адекватно, нито имаш желание да проверят и 5-6 крушки.

преди 15 часа, andreygg написа:

https://www.skoda-bg.com/forum/

Тук попита ли? Има и официален сервиз на марката. Виж там какво ще кажат.

Писал съм и там. Все още няма отговор. Моето лично мнение за Еуратек не е добро. Нито обясняват правилно, нито си дават зор. Само парите прибират. Поне в моят случай така изглеждаше като говорех с представител от "оторизираният" сервиз.

От обяснеснието Ви, не става ясно какъв точно проблем имате.Цитирам Ви :"при запалване на двигателя понякога го има това да дигне обороти високо до 2500-3000 и да "изръмжи" леко, като това е при първото палене само и не веднъж."

Какво значи "при първото палене само и не веднъж"?Чувате шум само веднъж при палене или не?

• Автор
преди 2 минути, fitterman написа:

От обяснеснието Ви, не става ясно какъв точно проблем имате.Цитирам Ви :"при запалване на двигателя понякога го има това да дигне обороти високо до 2500-3000 и да "изръмжи" леко, като това е при първото палене само и не веднъж."

Какво значи "при първото палене само и не веднъж"?Чувате шум само веднъж при палене или не?

Чува се като "изръмжаване" на двигателя. Демек дига високи обороти за части от секундата веднага след паленето. Не го прави винаги. Друг страничен шум при работа на двигателя няма. Само и единствено при запалване веднага след като завърти алтернатора и запали двигателя и стрелката на оборомера се дига до 2500-3000 оборота и изръмжава двигагеля. Иначе при нормално палене не се чува това ръмжене и оборотите си вървят нормално. 

Кода за грешка дава насока за проблема, това което са Ви казали(че може да има 5 други причини) е съвсем вярно.Тази грешка води към Camshaft Adjustment Valve  (N205), което от своя страна ще рече, че липсва синхронизация на разпределителният вал.На тези километри веригата (цялата ангренажна група), най-вероятно е за смяна.В оторизираните сервизи много добре знаят какви проблеми имат колите им по простата причина,че получават информация какво и кога се чупи.Пак ще Ви цитирам:Единият майстор, който ппц си разбира, каза че има някъв риск при отваряне на тая част сегментите вътре да се счупят и да не може двигателя да потръгне отново."Тая "част" по-добре да не я "рециклира" майстора.Ангренажната група е най-добре да бъде сменена с такава, която препоръчва производителя, иначе рискувате да влезете в омагьосаният кръг да сменявате части до безкрай и да не се случва нищо.

• Автор
преди 23 минути, fitterman написа:

Кода за грешка дава насока за проблема, това което са Ви казали(че може да има 5 други причини) е съвсем вярно.Тази грешка води към Camshaft Adjustment Valve  (N205), което от своя страна ще рече, че липсва синхронизация на разпределителният вал.На тези километри веригата (цялата ангренажна група), най-вероятно е за смяна.В оторизираните сервизи много добре знаят какви проблеми имат колите им по простата причина,че получават информация какво и кога се чупи.Пак ще Ви цитирам:Единият майстор, който ппц си разбира, каза че има някъв риск при отваряне на тая част сегментите вътре да се счупят и да не може двигателя да потръгне отново."Тая "част" по-добре да не я "рециклира" майстора.Ангренажната група е най-добре да бъде сменена с такава, която препоръчва производителя, иначе рискувате да влезете в омагьосаният кръг да сменявате части до безкрай и да не се случва нищо.

Добре, мерси за насоката, колега! Ще се консултирам с майстора кое е най-добре да се направи и така. 

Естествено, надявам се,че разбирате, че моето мнение е субективно на база на това, което сте споделил откъм проблем.В крайна сметка трябва да се доверите на човека, който ще ви поправя колата.Успех!

При тези километри трябва задължително да се смени ангренажа! Иначе попитах

преди 15 часа, JKirilov написа:

Кога за последно е сменяно маслото?

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

При тези километри трябва задължително да се смени ангренажа! Иначе попитах

Това ми е ясно. Аз просто питам дали е възможно тази грешка във разпределителният вал да се появява от несменен ангренаж и какви са останалите причини, ако не е това. Не случайно питах за мнение тук, дали някой се е сблъсквал с подобен проблем. Иначе, че ангренажът ще се смени.

преди 1 час, fitterman написа:

Смяната на маслото.

Мен ми казаха, че при проблеми с налягането на маслото може да се появи тази грешка във вала. 

Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще.

Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй.

Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде. :)

Слагайте фуниите, ще ви наливам:

Една от причините е запушване на тръбичките, по които маслото върви нагоре.

1. Cam position sensor replacement.
  2. N205 valve replacement.
  3. Clearing of the oil pump pickup tube filter and other oil passages.
  4. Wiring/connector replacement to or from the camshaft adjustment valve.
  5. Oil pump replacement.
  6. VCT phaser replacement.
  7. Retiming of the engine.

Написах го, понеже е най-лесно за разрешаване, евентуално. Пък и модела масло не ми харесва...

преди 2 минути, JKirilov написа:

5. Oil pump replacement.

Сигурно е от това, щото имате Шкода и знаете.

• Автор
преди 4 минути, JKirilov написа:

5. Oil pump replacement.

Написах го, понеже е най-лесно за разрешаване, евентуално. Пък и модела масло не ми харесва...

Какво му е на модела? С какво масло трябва да се кара този двигател? В 6плюс казаха, че 10w40 е маслото препоръчано от производител. Ако не харчи масло, значи няма проблем маслото или? Това с Пенчо беше малко обидно, ама ще се преживее :D Иначе мерси за отговора! Ще питам майстори да провери тръбичките.

преди 4 минути, fitterman написа:

Сигурно е от това, щото имате Шкода и знаете.

То това е, че различните коли правят различни проблеми. Няма как да се знае с точност. И това, че някои двигатели хвърлят верига на 70 000 км примерно, при други не е така. Някои харчат масло, други не. Може би си зависи и от това как е карана преди. Не може да се каже с точност, че точно този модел прави проблеми с верига, дюзи, помпи и др. Защото винаги ще има противоположността. Не сме застраховани от нищо. 

• Автор
преди 21 минути, fitterman написа:

Ако проблемите се решаваха с писане във форуми нямаше да има сервизи, за пореден път съжалявам,че изобщо изказах мнение.

Защо трябва да съжалявате? Никъде не съм се заял с Вас. Не разбирам защо си поставяте такова заключение. Аз точно заради това писах във форума. Никой никому не мисли зло и всяко едно мнение и изказване е от значение според мен, защото така се помага по един или друг начин. Нали това е целта на форумите, хората да споделят за даден проблем и други хора да помогнат АКО имат възможност и да изкажат мнение, без значение дали е добро или лошо мнението. Всеки ще го възприеме по различен начин.

преди 4 часа, fitterman написа:

преди 3 часа, fitterman написа:

Естествено, надявам се,че разбирате, че моето мнение е субективно на база на това, което сте споделил откъм проблем.В крайна сметка трябва да се доверите на човека, който ще ви поправя колата.Успех!

Тези две ваши мнения ми повлияха положително! Ето тук мисля, че не трябва да съжалявате, че споделихте мнение, защото ми помогнахте по някакъв начин! :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.