Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко струва деленето на имот, тока и вода?

Featured Replies

Защо спамя ли?  Спаменето го правиш ти, а не аз. На мен не ми трябва да ровя никъде и зная добре кога и към кого да се обърна. Единственият, който добре отговаря тук на такива въпроси е Joro, Много често, постовете са му със точки от законите. 

"Сам си рови из законите или си плати на юрист"       Ето това трябваше да напишеш на питащият, а не на мен. 

преди 35 минути, Kolev71 написа:

Защо спамя ли?  Спаменето го правиш ти, а не аз. На мен не ми трябва да ровя никъде и зная добре кога и към кого да се обърна. Единственият, който добре отговаря тук на такива въпроси е Joro, Много често, постовете са му със точки от законите. 

"Сам си рови из законите или си плати на юрист"       Ето това трябваше да напишеш на питащият, а не на мен. 

Надявам се да съм полезен на питащия.  Иначе не бих писал ненужно в темата.

преди 3 часа, attj написа:

Съсобствен дял може да се загуби при неползване и неплащане на данъци в 10 поредни години.  Другият ползвател може на това да разчита. 

Ама не си сигурен - дали може!

Ето статия от адвокат - „Придобивна давност между съсобственици“

Цитат

Законът/чл.31 ЗС/ казва:
Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им, т.е. между съсобственици давност не тече, освен ако няма доказателства за противопоставено владение, т.е. ползващият съсобственик да е заявил пред другия, че само той е собственик.

Ето и решение на Върховен касационен съд - ВКС  по този въпрос

Цитат

Когато след възникване на съсобственост, някой съсобственик ползва съсобствената вещ, той е владелец на своята част и държател на идеалната част на другите съсобственици. За да придобие частите на останалите съсобственици е необходимо да демонстрира, че е отблъснал намерението на другите съсобственици и е започнал да свои техните части за себе си. 

преди 12 минути, jhoro написа:

Ама не си сигурен - дали може!

А бе, ти недей да си ползваш собствения имотен дял 10 години, без да плащаш данъци и после се чуди на кои да се сърдиш...  Може и на корумпираната съдебна власт, както сега е модерно.   Умният човек това развитие следва да го предугади и да действа с изпреварващ ход.  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.