Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на нови части / последно или предпоследно поколение .

Виж решението Разрешен от KnoX,

Препоръчан отговор

Има ли шанс нa Deep Cool Matrexx 55v3 ще мога ли да сложа от горната страна водно 280 . В някои сайтове пише че може , в други не . ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Идвам за наема написа:

Има ли шанс нa Deep Cool Matrexx 55v3 ще мога ли да сложа от горната страна водно 280 . В някои сайтове пише че може , в други не . ?

Хвърляш се на по - скъпи продукти, а не там е истината. Спирам да пиша в тема, тъй като няма смисъл вече, а и се изтърка, но се замисли малко, че като вземеш един процесор който е 600-800 лева, не ти оправя проблема. По - добре по скромна машинка и да си е ъпдейтваш през годините, отколкото да се хвърлиш на скъпото и накрая пак ще е същото. Не забравяй, че и видеокартата ти е на 5-6 години, макар че не е никак лоша карта. Ако не се лъжа 2016 май е излезнала... Ти буташ нови компоненти, а няма смисъл от тях...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е друга гледна точка, че конфигурацията си я бива още и няма достатъчен резон за нейната подмяна т.е. карай още някоя и друга година и когато излезе поколене техника , което ще е доста по-производително от сегашната ти машина може да преминеш резонно към по-новото поколение !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това е друга гледна точка, че конфигурацията си я бива още и няма достатъчен резон за нейната подмяна т.е. карай още някоя и друга година и когато излезе поколене техника , което ще е доста по-производително от сегашната ти машина може да преминеш резонно към по-новото поколение !

Ако според теб части на близо 5 години ще му бъдат полезни.... И за да не говорим без факти : 

Процесор : Intel i5-8600K - October, 2017

Дъно :  MSI Z370 Tomahowk - November, 2017

Видеокарта : GeForce GTX 1080 - Маy, 2016

Тези части автора ги е продал, което е направил добре, но не му е необходимо части който са излезна преди година -  две ще му вършат работа за поне за три - четири години отгоре. Само може да сменя видеокарта, защото толкото знам той е запазил. Той се хвърля на скъпи части, а пък с тази видеокарта след време и най - хубав процесор и дъно и всичко останало да има, видеокартата му ще стане на 6-7 години и бих казал : ЯЗЪК че е сменил всички части нови, а един от най - важните компоненти му е най - стар. Няма смисъл, логика и всичко останало. Не е необходимо процесор да е 700-800 лека, като може да вземе някой до 500 лева, който ще му е отполза и ще може да играе спокойно игри, каквито си поиска. Да си вземе дъно до 250-300 лева. И другото да се вложи примерно в още малко РАМ и някоя мазало от към видеокарта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, KnoX написа:

Ако според теб части на близо 5 години ще му бъдат полезни.... И за да не говорим без факти : 

Процесор : Intel i5-8600K - October, 2017

Дъно :  MSI Z370 Tomahowk - November, 2017

Видеокарта : GeForce GTX 1080 - Маy, 2016

Тези части автора ги е продал, което е направил добре, но не му е необходимо части който са излезна преди година -  две ще му вършат работа за поне за три - четири години отгоре. Само може да сменя видеокарта, защото толкото знам той е запазил. Той се хвърля на скъпи части, а пък с тази видеокарта след време и най - хубав процесор и дъно и всичко останало да има, видеокартата му ще стане на 6-7 години и бих казал : ЯЗЪК че е сменил всички части нови, а един от най - важните компоненти му е най - стар. Няма смисъл, логика и всичко останало. Не е необходимо процесор да е 700-800 лека, като може да вземе някой до 500 лева, който ще му е отполза и ще може да играе спокойно игри, каквито си поиска. Да си вземе дъно до 250-300 лева. И другото да се вложи примерно в още малко РАМ и някоя мазало от към видеокарта.

За Вас може да са скъпи, но за него да не са - "кеф с пари се гаси". Видеото си е екстра за 1080p, така че на този етап предложението за 12600KF с дънцето на Asrock, охладител и кит 2х8GB рам ще е в рамките на бюджета му ~1250лв. и геймплея ще живне и ще е със съвременна платформа. Ако в следствие желае и има възможност може да продаде 1080 докато държи цена и се метне на една RTX3060ti пример.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.01.2022 г. в 20:44, kopkaa написа:

А кво 5600Х 650 лева, 5800Х 850 лева, недей ще падна.

Темата е за последно или предпоследно поколение. Аз бих добавил даже още едно назад. И никъде не съм правил сравнение с AMD.

П.П. Според мен авторчето на темата е сбъркал с продажбата на частите. Можел е да направи лек ъпгрейд с малко по-потентен процесор и да не пипа в близките няколко години. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Jorge написа:

Темата е за последно или предпоследно поколение. Аз бих добавил даже още едно назад. И никъде не съм правил сравнение с AMD.

П.П. Според мен авторчето на темата е сбъркал с продажбата на частите. Можел е да направи лек ъпгрейд с малко по-потентен процесор и да не пипа в близките няколко години. 

А де, какъв скок от място 8600К- 10600K. 10700kf отива 700 лева 12600k все пак 6+4, последна платформа. За Пп съгласен С това дъно щях да търся с късо доплащане 8700К и да не пипам до '23. 9600k 6 на 6, 9700к 8 на 8 без смисъл срещу 8700К за къси пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, JohnTRIVOLTA написа:

За Вас може да са скъпи, но за него да не са - "кеф с пари се гаси". Видеото си е екстра за 1080p, така че на този етап предложението за 12600KF с дънцето на Asrock, охладител и кит 2х8GB рам ще е в рамките на бюджета му ~1250лв. и геймплея ще живне и ще е със съвременна платформа. Ако в следствие желае и има възможност може да продаде 1080 докато държи цена и се метне на една RTX3060ti пример.

Първото изречение няма смисъл да го коментирам, много е слабо. След това което сте писали ще го коментирам само с една дума - пълен абсурд. С тези части, който са запазени ще е пълен абсурд да сложи тези части който му предлагате. Да не говорим, че компоненти, който може да сложи и да е в пъти по - доволен. 

И верно е че "кеф с пари се гази", ама да са правилни компонени и такива който си заслужават.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, KnoX написа:

Първото изречение няма смисъл да го коментирам, много е слабо. След това което сте писали ще го коментирам само с една дума - пълен абсурд. С тези части, който са запазени ще е пълен абсурд да сложи тези части който му предлагате. Да не говорим, че компоненти, който може да сложи и да е в пъти по - доволен. 

И верно е че "кеф с пари се гази", ама да са правилни компонени и такива който си заслужават.

Всеки има право на мнение, както и вие! Пък за мен вашите постове са абсурдни :popcorn2:

" Бюджета ми 1200 лв само ЗА ДЪНО , ПРОЦЕСОР , РАМ , ОХЛАЖДАНЕ . Играя само 1080p ."

Аз предложих части за бюджета, а вие какво точно предложихте ... приказки !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Накарахте човека да си продаде все още хубавия читав хардуер, и да се хвърли да купува части които едно че са скъпи друго че пролетта ще има нови на пазара??? Да не говоря че го карате да продава и все още хубавата видео карта 980-ка че да купи една от тия скапарски карти с извънземни цени след като бюджета му е адски ограничен??? Ако 2014/15/16/17/18 за 1200лв сглобявахме пц за малко под средни настройки, то сега за тия пари освен да четеш книга в нета и да гледаш филми, друго не можеш. Да не си продадеш видеокартата братле че близките няколко години няма да видиш видео за под 1500лв. освен ако не си събрал пари за новото и тогава да мислиш какво да правиш със 980-ката. Ако беше писал че се нуждае от съвет за изцяло нова конфигурация за повече пари, да съгласен съм да му лепнете тия части сега, какво да чака пролетта все едно ще излезе нещо хубаво че и по мощно едва ли. Производителността в компонентите толкова силно се увеличава че можеш да го сравниш със българските заплати в рамките на 10 години увеличение. Ма иначе се зарибявате на графите, показателите , диаграмите. Търговските трикове винаги носят печалба, защото следиш някви цифри и показатели и си мислиш че си заслужава, а всъщност реално и визуално нищо не усещаш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.01.2022 г. в 13:24, JohnTRIVOLTA написа:

Всеки има право на мнение, както и вие! Пък за мен вашите постове са абсурдни :popcorn2:

" Бюджета ми 1200 лв само ЗА ДЪНО , ПРОЦЕСОР , РАМ , ОХЛАЖДАНЕ . Играя само 1080p ."

Аз предложих части за бюджета, а вие какво точно предложихте ... приказки !

Хубавец, мамин. Прочети малко цялата тема и ще разбереш какво съм предложил. Моите ако са абсурдни, вашите са извънземно абсурдни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.01.2022 г. в 10:42, KnoX написа:

.....

Процесор : Intel Core i5-11600

Дъно GIBABYTE AORUS B560M PRO

,,,,,,

Голям скок в поколенията и хардуера пред i5 12600KF и дъно с Z690 ! :clap:

преди 12 минути, KnoX написа:

Хубавец, мамин. Прочети малко цялата тема и ще разбереш какво съм предложил. Моите ако са абсурдни, вашите са извънземно абсурдни.

Ей не даваш на хората да си купят нещо актуално, все едно те не искат и нямат пари 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Голям скок в поколенията и хардуера пред i5 12600KF и дъно с Z690 ! :clap:

Ей не даваш на хората да си купят нещо актуално, все едно те не искат и нямат пари 🤣

За 1200 лева бюджет ако си купи актуално дъно, процесор,рам и охлаждане ела и ми се обади. И след като си купи "актуалните" цени, след две години ще скляпа зареди видеокартата. Ама нали вие сте по актуалното и искате да му го набутате на човек. Нека, няма лошо. Трябва да има и такива като вас, да дават идеите, а после хората да се чудят какво да правят след време.

Твойте части заслужават да се вземат единствено и само ако ще сложи и друга видеокарта, но с тая видеокарта, която ще трябва да се сменя след година - две, не защото е лоша карта, а просто ще се изпее приказката и ще му става все по зорно и зорно и накрая след като си купи "актуалните ТИ процесор, дъно , рам и охладител" ще трябва да се блъска и да си купува за още толкова пари видеокарта, при условие че интелските процесори, нямат голяма тенденция да се вдигат и падат. Много по лесно ще му е да си купи процесор и друг хардуер, отколкото да си купи читава видеокарта. Като под читава имам предвид цена. Тъй като там няма да падне , хубава видеокарта под 1300-1400 лева. И с актуалните ти части, тогава вече ще има други по добри от твойте. Като ще ъпгрейтваш прави най - наложащото или поне това което си струва. А не да му набутар 600 лева процесор, 300 лева дъно, 200 рам и 150 лева охладител. Видеокартата ти къде е ? Още 1300 лева и той направо ще си вземи машина нова. Може да не е голям скок от моя страна, ама пък твойте съвети който му даваш са определено голям скок. Че после да съжалява и да се чуди какво да прави човека с части без актуална видеокарта. Както и да е. Нека си купи това, което му предлагаш няма нищо напротив... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, KnoX написа:

За 1200 лева бюджет ако си купи актуално дъно, процесор,рам и охлаждане ела и ми се обади.

Какъв е проблема да се купи, може и за по-малко:

Количка: AMD Ryzen 5 5600X BOX, GB B550M AORUS ELITE AM4, Patriot Viper Steel 16GB 2x8 3200Mhz PVS416G320C6K, продукти и цени. (nikem-bg.net) - amd вариант, може да се добави дори 2х16 RAM или 8 ядрен процесор за бюджета, охладител . Може да се вземе и 12 поколение интел. Много ясно, че няма как постоянно да имаш най-новите неща, защото винаги излизат такива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.01.2022 г. в 12:54, KnoX написа:

..... Спирам да пиша в тема, тъй като няма смисъл вече...

Това ще е най-доброто, което може да направиш, като си го обещал !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Raze написа:

Какъв е проблема да се купи, може и за по-малко:

Количка: AMD Ryzen 5 5600X BOX, GB B550M AORUS ELITE AM4, Patriot Viper Steel 16GB 2x8 3200Mhz PVS416G320C6K, продукти и цени. (nikem-bg.net) - amd вариант, може да се добави дори 2х16 RAM или 8 ядрен процесор за бюджета, охладител . Може да се вземе и 12 поколение интел. Много ясно, че няма как постоянно да имаш най-новите неща, защото винаги излизат такива.

В случея не говоря да са топ продукти или най - новите. Говоря за това, че той има компоненти, който след време ще искат смяна. Един процесор, дъно и каквото и да е друго няма да е по - скъпо от видеокарта, при условие че ще му е необходима такава. И в този случей той може да спести едни 200 лева да кажем, отколкото да вземе частите, който колегата предлагаше. И само да вметна, че процесор 10400F на интел не е никак лош, слаб и какъвто и да е процесор. Да има друга генерация, но това не му гарантира абслютно нищо. Две години карах с такъв процесор и бях мега доволен мога да кажа. Колкото до дъното съм на мнение, това което съм дал и все още съм с него на втората ми машина също е много добро, а именно : GIBABYTE AORUS B560M PRO. Иначе за РАМ памет, там малко или много може да се избира дали ще бъде с RGB или няма, както и за охладителя. Там почти няма какво да се каже, тъй като има избор и то много добър, който може да се направи. Но все пак аз съм на мнение, че след време ще му се наложи за една част да даде голяма сума пари, отколкото за тези който сега са му необходими и никога не е лошо да си спести малко пари от тези части, тъй като те не са толкова скъпи като цяло. Докато видеокартите едва ли ще паднат в следващите  година или две. Което не е добре, но в такиав времена живеем - какво да се направи. Нещо междунно и да има остатък от парите, отколкото да се хвърли на топ продукти и след година да го мисли пак и то сериозно, заради може би един от важните компоненти  - видеокартата.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Това ще е най-доброто, което може да направиш, като си го обещал !

Тоо па. Началник - и аз съм човек, и аз имам право на мнение е. Запри се малко. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Със тоя конфигурация която му е в подписа може да кара още минимум 3г. и ивентуално може да смени платформата за напред ама и той си има вина че е почнал да продава частите си с което смятам че е избързал. 6 ядра са си напълно достатъчни за игри в момента та дори и за в бъдеще. Видео да не говорим че в момента е топ за новите заглавия до днес в сравнение сегащните скапарски измишльотини. Но ако това видео е струвало 1100лв преди, то сега ще трябва да търси за не по малко от 1800лв. видео което да заслужи повишаване на кадрите спярно сегашната му 1080-ка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може-не може, човека вече е продал компонентите. То може и с 2-3 поколение интел да кара или с по-стари компоненти, ама производителността със сигурност ще е по-ниска. И 6 ядра са достатъчни за игри, но някои игри си ползват 8 ядра и 16 нишки, дори и на моя 5800x съм го виждал!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото има толкова ядра ще ползва дадена игра, но там е друга вода и фпс няма да се усети кой знае колко прираст да не казвам почти не значимо. Човека играе 1080p в някои заглавия може да се радва на средни нстройки така че видеото си остава топ за днес и утре. Моя бивш E3-1230 V3 + PALIT 970 Jetstream + 32gb Ram също ползваше в някои игри всичките ядра и се качваше до 100% за част от сикунди но съм нямал проблеми по време на игра и нямаше как да имам. Но автора казва че държал почи на 100% негоя 6 ядрен но това не значи че веднага трябва да го сменя. Съгласен съм това да стане но когато настипи подходящият момент. Някой питал ли го е дали му насича или изключва пц-то, рестарти от самосебе си, не нали. Но аз съм сигурен че няма проблеми с това, а просто му се вижда слаб процесора и решава да пуска тема за да замени платформата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и с 4 ядрен 2-3 поколение няма да имаш проблеми в игрите общо-взето (евентуално с някои изключения), но аз съм виждал игри, които ми товарят процесора на 100% на моменти - пробвай някоя от последни AC игри например. Иначе, преди и аз бях с E3-1230 V2 и GTX 970 и след като минах на Ryzen 1600 AF видях доста по-високи кадри при игрите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 24.01.2022 г. в 12:24, KnoX написа:

... Говоря за това, че той има компоненти, който след време ще искат смяна.

....Един процесор, дъно и каквото и да е друго няма да е по - скъпо от видеокарта, при условие че ще му е необходима такава.

......може да се избира дали ще бъде с RGB или няма, както и за охладителя. .....

Какви компоненти има за смяна - той ги е продал дори и е казал какво търси?

Да, няма да е по-скъпо и ние можем да смятаме ... за видеото няма за сега условие да му е необходима нова!

Вероятно това е най-важното - дали да е с RGB !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2022 г. в 23:55, JohnTRIVOLTA написа:

Какви компоненти има за смяна - той ги е продал дори и е казал какво търси?

Да, няма да е по-скъпо и ние можем да смятаме ... за видеото няма за сега условие да му е необходима нова!

Вероятно това е най-важното - дали да е с RGB !!!

Стига си чел между редовете, началник. Прочето всичко от начало. Знам че си е продал повечето компоненти. И сега търси четири такива - процесор, рам, дъно и охладител. И като ще ме цитираш ми цитирай целия пост, а не само това което ти си избереш - нахалник такъв. Цитираш ми неща, които са в цял контекст и излизат други неща, който не съм казал. Професор с професора ти, досаден !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Банда , благодаря ви за активноста . Благодаря на тези които от първото прочитане разбраха че съм продал някои неща и търся само тях а не цял компютър . Мненията ви бяха важни за мен . Помислих много над бюджета ми и какво всъщност искам от компютъра ми и реших да купя това . http://nikem-bg.net/cart/68800p1r67604p1r64425p1r69934p1rf.html . Да ви кажа , не си купувайте такова водно , или ако си купите , сменете вентиалотире . Издават ужасен шум .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Провери дали си го монтирал правилно. Какви температури държи при товар на процесора? На колко % са вентилаторите? Нямат ли някакъв тих режим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...