Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на нови части / последно или предпоследно поколение .

Виж решението Разрешен от KnoX,

Препоръчан отговор

Здравейте банда . Няколко години след като вие ми сглобихте машината , сега е време да направим нова . В подписа се вижда каква ми е конфигурацията . Сега си запазвам само кутията , захранването и ссд . Бюджета ми е около 1000-1200 лв като обмислям да купя 12600k ,Z690  ,16гб рам и някакво охлаждане , предпочитам въздушно  . В задачате се пита , дали това да е за тези пари или да търся нещо 2-ра  употреба с гаранция .  Предимно играя новите заглавия и 6-те ядра ми идват малко вече . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За игри, 6 ядра за нов процесор е достатъчно.

Ако, успоредно се стриймва, записва и има мултитаскинг тогава е необходим 8-10 ядрен или повече.

Видеокартата също определя fps.

Със всяка следваща година производителността на поколенията процесори се

повишава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Играя New World , процесора се натоварва на 100 % , което ме плаши . А и си е време за ъпдейт . Видео картата смятам че си е ок за в момента , особено с този пазар . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взимай 12600kf на место 12600k и дъно влизаш в 1000лв. Може да караш със старата памет и на место въздушен охладител/кютук/, ако има възможност си вземи някакво водно AiO !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Взимай 12600kf на место 12600k и дъно влизаш в 1000лв. Може да караш със старата памет и на место въздушен охладител/кютук/, ако има възможност си вземи някакво водно AiO !

Благодаря , обаче и рамта продадох .. Виждам че цените в ЖАР са по-ниски от никем . Можеш ли да дадеш пример за дъно и водно ? Това от подписа на deep cool 240 , когато е натоварен процесора , доста неприятно му вибрираше помпата и когато съм със свалени слушалки се чува . За това съм скиптично настроен към водните . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.vario.bg/procesor-intel-core-i5-12600kf-6c-4c-16t-3-70-4-90ghz-bx8071512600kf

https://www.vario.bg/msi-pro-z690-p-ddr4-7d36-004r

https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-z-gray-dimm-kit-16gb-tlzgd416g3600hc18jdc01

Охладител гледаш Deepcool ak620 или Фризер 2-ка 240. Долния клас z690 са със слабо аудио, ако те вълнува.

Да не бе продавал, нищо му на 8600к

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Banesc написа:

няма смисъл

просто набий шута на хардиска от старата машина 

Защо да набивам шута на хард диска ? Той се ползва смао за сторидж . Всичко необходимо ми е на ссд . 

преди 31 минути, kopkaa написа:

https://www.vario.bg/procesor-intel-core-i5-12600kf-6c-4c-16t-3-70-4-90ghz-bx8071512600kf

https://www.vario.bg/msi-pro-z690-p-ddr4-7d36-004r

https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-z-gray-dimm-kit-16gb-tlzgd416g3600hc18jdc01

Охладител гледаш Deepcool ak620 или Фризер 2-ка 240. Долния клас z690 са със слабо аудио, ако те вълнува.

Да не бе продавал, нищо му на 8600к

Балгодаря . Нищо му няма , ама зависи за какво се ползва. Иначе да , нищо му няма . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че ще има особена разлика с по-нов процесор и с повече ядра. Дори и да ти се товари на места процесора на 100% не е проблем и не означава bottleneck. По-скоро гледай видеокартата колко се товари и дали спада % на натоварването и. Тествай с по-ниски настройки и резолюция дали ти се увеличават кадрите, ако се увеличават, значи процесора е ОК, видеокартата идва слаба. По-добре продай твоята видеокарта и вземи някоя RTX 3070, като добавиш и бюджета.

Ето с по-мощна видеокарта тест и с други процесори:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Машина за игри под 1500 лева е несериозно! Просто използвай конфигуратора на Ардес и се убеди сам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ntm7iv написа:

Машина за игри под 1500 лева е несериозно! Просто използвай конфигуратора на Ардес и се убеди сам.

Човека ще сменя само платформата, а не целият компютър!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, ntm7iv написа:

Прочети първият пост внимателно.

Пример

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Mr. ?? написа:

За игри, 6 ядра за нов процесор е достатъчно.

Тц, не съм съгласен с оглед на стотиците тестове, които съм правил. 

преди 7 часа, Идвам за наема написа:

...

Определено бих започнал със смяната на кутия, захранване и охлаждане за CPU. А да дадеш пари за 12-то поколение на тези цени (скъпи процесори и дъна, както и стари памети за сметка на DDR5) е нереално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 15 часа, ntm7iv написа:

Напълно съм съгласен. Дори 1500 лева е малко, но да кажем че ще стартира и ще ъпгрейдва над това е окей. Иначе като цяло аз бих сменил всичките части който има автора на темата. Би премахнал тотално тези хард дискове. За мен лично те са отживелица вече, но българина уви някак си не иска да ги премахне. А и цените на ССД-тата вече не са толкова скъпи като преди. Бих запазил само видеокартата и дъното, абсолютно нищо друго и бих добавил към тях

Кутия : Кутията не ти е лоша, но бих предпочел друг производител. Но като цяло е окей.

Процесор : Intel Core i5-11600

Дъно GIBABYTE AORUS B560M PRO

Рам : Kingston FURY Beast Black RGB 16GB (2x8GB) 3200MHz ( или резервен вариант ползваш  твойте )

ССД Silicon Power XD80 512GB ( или отново ползваш твойте, макар че с тези хард дискове който ползваш ) Той горе долу това ССД е 150 лв. Двата ти харда струват колкото него, но разликата е огромна. Да ти не си само с тях, прочетох че имаш ССД. Тук вече е по преценка, но лично аз бих сложил 1 ТБ ССД или две по 512 ГБ , макар че се оскъпява и бих премахнал хард дисковете. 

Захранване :  FSP GROUP HYDRO PRO 700W ( Или друго ако не ги харесва производителя, макар че съм ползвал такова захранване и съм бил много доволен и продължава да ползва такова на другата ми машина. Винаги над  700 вата захранване, защото незнаеш на каква видеокарта ще скочиш. Тъй като ако вземеш по малко вата, може да се наложи да го сменяш при покупна на нова видеокарта.

Това е смислен ъпдейт за мене и вече на него само ще надраждаш. Можеш по нататък като се стабилизират видеокартите да сложиш една нова видеокарта и според мен машината ще стане много добра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, KnoX написа:

Процесор : Intel Core i5-11600

Дъно GIBABYTE AORUS B560M PRO

Рам : Kingston FURY Beast Black RGB 16GB (2x8GB) 3200MHz ( или резервен вариант ползваш  твойте )

Това е смислен ъпдейт за мене и вече на него само ще надраждаш.

Не виждам смислен ъпгрейд от 8600 К с овърклок да минава на 11600 комбиниран с  Б 560 дънна платка . Що се отнася до цена компонентите, в САЩ и Западна Европа вече има статии за предстоящо увеличение на цените на всякакви части  ( процесори , графични карти , дъна , памети  ) с приблизително 20 процента . Тоест , тепърва предстои да видим на какви цени ще продават хардуер нашите търговци .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако по смислен ъпдейт според тебе части за над 1500 лева не са добре... Аз мога да му дам части и за 5000 лева ама дали ще бъде по смислено. Целта на коментара ми беше - да му дам някаква начална конфигурация, която той от време на време да си я ъпдейтва. Ако автора на темата има желание да скочи директно на 2К или 4К няма никакъв проблем и ще му дам части. Но както и ти каза, и аз споменах цените ще го съборят. Това е някаква начална конфигурация, която той може да си сменя / добавя неща към нея. Мене целта ми не е да му дам части, който са без смислени. А ако ти сравняваш двата процесора окей. Да неговият процесор не е никак лош. Този който съм дал също не е лош, има и по добри от него, но нали целта му е ъпдейт на машината и да не му пречи на бюджета на човека, и лека полека да си смени компонентите в него. Аз така разбирам, че той иска лека - полека да си смени нещата в машината. Така че без проблем му давам части над 3500 лева и машината ще е говоря за 2К гейминг, ама не е там работата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравйте пак . Чета много внимателно коментарите ви и ви благодаря за активноста в моята тема . Нека да ви кажа . Вече нямам дъно , процесор , рам и охлаждане . Имам си ССД. Хардовете са за записване на видео докато играя . Бюджета ми 1200 лв само ЗА ДЪНО , ПРОЦЕСОР , РАМ , ОХЛАЖДАНЕ . Играя само 1080p .  Благодаря ви и продължавам да чета . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, Идвам за наема написа:

Здравйте пак . Чета много внимателно коментарите ви и ви благодаря за активноста в моята тема . Нека да ви кажа . Вече нямам дъно , процесор , рам и охлаждане . Имам си ССД. Хардовете са за записване на видео докато играя . Бюджета ми 1200 лв само ЗА ДЪНО , ПРОЦЕСОР , РАМ , ОХЛАЖДАНЕ . Играя само 1080p .  Благодаря ви и продължавам да чета . 

Нещо смислено което съм ползвал и никога не съм има никакви проблеми с игрите. А и щом играеш само на 1080р ще ти бъде идеално :

Процесор : Intel Core i5-10400F - 330 лв.

Дъно : GIGABYTE B560M D3H - 230 лв.

Рам Kingston FURY Beast Black 16GB (2x8GB) 3200MHz - 155 лв.

Охлаждане Arctic Freezer 34 eSports DUO - 86 лв.

Общо : 801 лв.

След време когато се нормализират цените на видеокартите вземат една GIGABYTE GeForce RTX 3060 VISION OC 12G плюс едно ново захранване ( NZXT C750 ) и си бомба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, KnoX написа:

Нещо смислено което съм ползвал и никога не съм има никакви проблеми с игрите. А и щом играеш само на 1080р ще ти бъде идеално :

Процесор : Intel Core i5-10400F - 330 лв.

Дъно : GIGABYTE B560M D3H - 230 лв.

Рам Kingston FURY Beast Black 16GB (2x8GB) 3200MHz - 155 лв.

Охлаждане Arctic Freezer 34 eSports DUO - 86 лв.

Общо : 801 лв.

След време когато се нормализират цените на видеокартите вземат една GIGABYTE GeForce RTX 3060 VISION OC 12G плюс едно ново захранване ( NZXT C750 ) и си бомба.

10400f ми се струва малко слабичък . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо смислено което съм ползвал и никога не съм има никакви проблеми с игрите. А и щом играеш само на 1080р ще ти бъде идеално

Недай си боже скоро да се наложи да играе само 4К :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Jorge написа:

Тц, не съм съгласен с оглед на стотиците тестове, които съм правил. 

Определено бих започнал със смяната на кутия, захранване и охлаждане за CPU. А да дадеш пари за 12-то поколение на тези цени (скъпи процесори и дъна, както и стари памети за сметка на DDR5) е нереално.

Закво му тая високо латентна простотия ДДР5 , никва масова наличност, на нормални бинове. За запалянковци още. Цена х3. Процесорите са идеал петров на пари, дъната не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Идвам за наема написа:

10400f ми се струва малко слабичък . 

Слагаш 500-600 лева отгоре и си вземаш още по силни компоненти. За 1200 лева търсиш четири компоненти. Е съжалявам, че ще ти го кажа ама няма как да стане приятел. :)Вариантите са много, ама всичко става постепенно. За мене не е никак слабичак процесор. Да, не може да се сравнява с някой които са от порядака на 700-800 лева... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, kopkaa написа:

Процесорите са идеал петров на пари,

Кое им е идеалното:

Untitled.png

Не ставай смешен с тези разсъждения. И малките деца виждат за какво иде реч.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Jorge написа:

Кое им е идеалното:

Untitled.png

Не ставай смешен с тези разсъждения. И малките деца виждат за какво иде реч.

А кво 5600Х 650 лева, 5800Х 850 лева, недей ще падна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...