Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост на РАМ от различни производители.

Featured Replies

Здравейте,

Понеже и грам не отбирам от рам ще попитам ако има някой вещ в темата да даде малко акъл.Закупих си наскоро нова машинка и поставих само 16 ГБ рам и сега се оказа че ми трябва още 16 но немога да намеря от същият пройзводител.Всички сайтове в БГ я нямат,звънях и питах навсякъде.Та на въпроса - на компютъра ми е поставена следната - Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz Black RGB BL2K8G36C16U4BL.От магазина от който закупих компютъра ми предлагат - G.Skill Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-16GTZRC и ми казват че е напълно съвместима с моята но "приятели" ми казват че двете рам нямало да се разбират и незнам си какво и нямало да работи стабилно компютъра ми.Има ли нещо вярно или мога да си взема от G.Skill и да я сложа заедно с CRUCIAL-a.И двете са CL-16 на 3600MHZ но имат разминавания в други стойности който не ми говорят нищо.Не ми се иска да вземам кит 32 директно и да изхвърлям "старата ми".

Благодаря предварително

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

преди 3 минути, Nikolai Kotsev написа:

MSI B450 Tomahawk MAX II

Ето ти лист с паметите, които поддържа това дъно.

• Автор

Благодаря,

Дъното не поддържа този модел на G.Skill.

преди 4 минути, Mr. ?? написа:

Виж тук дали не е твоята памет:

16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz Crucial Ballistix RGB

Мисля че звънях и нямаха но не помня със сигурност понеже звънях на 100 места.Ще пробвам пак в понеделник иначе това е моята точно.

Благодаря.

преди 14 минути, Nikolai Kotsev написа:

Благодаря,

Дъното не поддържа този модел на G.Skill.

Мисля че звънях и нямаха но не помня със сигурност понеже звънях на 100 места.Ще пробвам пак в понеделник иначе това е моята точно.

Благодаря.

Като смесиш две различни кита памет с различни тайминги, не означава че няма да тръгнат паметите. По вероятно е ръчно, ще трябва да направиш настройките , без да използваш XMP.2.0

Памет Crucial Ballistix RGB White DIMM Kit 16GB BL2K8G36C16U4WL

Това какво пише, че официално поддържа дъното, изобщо не го гледай! Мислиш ли, че даден производител на хардуер, ще тества всяка дънна платка поотделно с абсолютно всички марки и модели памети на пазара и ще продължава да тества и след като е приключил поддръжката? Вземаш памет и пробваш, ако не става връщаш. В повечето случай, ако е с подобни параметри, няма причина да не работи и да не е съвместима. Най-много да се наложи ръчно да настроиш тайминги и волтажи, ако искаш по-висока честота.

преди 31 минути, Raze написа:

Това какво пише, че официално поддържа дъното, изобщо не го гледай! Мислиш ли, че даден производител на хардуер, ще тества всяка дънна платка поотделно с абсолютно всички марки и модели памети на пазара и ще продължава да тества и след като е приключил поддръжката? Вземаш памет и пробваш, ако не става връщаш. В повечето случай, ако е с подобни параметри, няма причина да не работи и да не е съвместима. Най-много да се наложи ръчно да настроиш тайминги и волтажи, ако искаш по-висока честота.

То е ясно, че е така, но все пак с тези памети в списъка уж се дава гаранция, че са съвместими.

Те може и да са съвместими с дъното, но пак да не са съвместими една с друга, като са различни марки и модели.

преди 2 минути, Raze написа:

Те може и да са съвместими с дъното, но пак да не са съвместими една с друга, като са различни марки и модели.

И това го има!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.