Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Депутатите криминализираха купуването на гласове

Featured Replies

Депутатите криминализираха купуването на гласове по време на избори. Това стана, след като парламентът прие на второ четене промените в Наказателния кодекс.

Със затвор до три години или с пробация ще се наказва всеки, който даде имотна облага на някой, за да го склони да гласува за определен кандидат. Глобата за гласуване два или повече пъти на едни и същи избори е от 500 до 2000 лева, решиха депутатите. В промените е записано, че жена, която се съгласи да продаде детето си в страната или в чужбина, ще се наказва със затвор от 1 г. до 6 г. и глоба от 5 000 до 15 000 лева. На същата санкция подлежат и бременните, които дават съгласието си да продадат децата си. Депутатите увеличиха наказанието за блудство в малолетни. Престъплението вече ще бъде наказвано със затвор от 1 г. до 6 г., а преди промяната то беше до 5 години. За данъчни задължения в особено големи размери е предвидена санкция затвор от 3 г. до 8 г. и конфискация на част или на цялото имущество на виновния. Депутатите не приеха предложението на Мая Манолова от Коалиция за България, когато престъпление е извършено от лице, зависимо от наркотични вещества, съдът да постанови и принудително лечение.

Източник: БГНЕС

Е браво на тях най-накрая нещо свястно да измислят cool.gif

В общи линий звучи добре, но....... Дефакто незнам какъв, ще е краиният резолтат. Дали тези по-високи санкцй към посочените престапления, биха намалили риска от тяхната многоброиност.

Според мен - Не angry.gif , понеже дали "блудството на малолетни" ще се наказва с 6.г затвор, а не както е било преди с 5 г. Това дефакто няма ефект в/у нарошителите.

Но нали и политиците трябва да вършат нещо ! " Да си пишат Активи"

Апак да не споменавам това за бюлетините :wors: ! . Аз съм скептично настроен към решенията относно тяхното реализаиране или изпълнение. Но да се надяваме че греша.

Ах леле-е-е-е....ами че те много промени в Наказателния кодекс гласуват,ама така си и остава.... :sobbing: Дори и криминално проявление да е,в кацата с меда винаги ще се бърка,ама сега ще е малко по-внимателно.... :wors:

Т.е. досега си е било легално, че са купували изборите?! Интересна работа, тея дето ги карат от турция с автобуси, сигурно и за тях ще се налага след време да измислят закон, че да се спре безумието.

Още едно доказателство, че Булгаристан е страната на абсурдите.

Явно нещо не си разбрал, те тия от Турция ги карат на екскурзия, а не да гласуват. Случайно съвпадение на датите :wors: .

Шегувам се, разбира се, но май не ми е смешно. Дори е тъпо, ама щом не е забранено, то значи е разрешено...

Не ми стана ясен терминът "имотна облага" при склоняване към гласуване - капачките за буркани, олиото, захарта, 5-те лева, кебапчетата и т.н. не са имотна облага, значи ли това, че пак са си законни? А и за какви имоти става дума?

Одобрявам всички промени - наистина най-после нещо смислено да се направи :wors:

Явно нещо не си разбрал, те тия от Турция ги карат на екскурзия, а не да гласуват. Случайно съвпадение на датите :wors: .

Шегувам се, разбира се, но май не ми е смешно. Дори е тъпо, ама щом не е забранено, то значи е разрешено...

Не ми стана ясен терминът "имотна облага" при склоняване към гласуване - капачките за буркани, олиото, захарта, 5-те лева, кебапчетата и т.н. не са имотна облага, значи ли това, че пак са си законни? А и за какви имоти става дума?

Докато участието на ДПС във всички правителства е гарантирано,така ще бъде.Жалко за нас!Аз за пореден път не мисля да гласувам.На тези избори би трябвало да се гласува за личност,а всички партий обръщат нещата така че да гласуваме за партия.

Докато участието на ДПС във всички правителства е гарантирано,така ще бъде.Жалко за нас!Аз за пореден път не мисля да гласувам.На тези избори би трябвало да се гласува за личност,а всички партий обръщат нещата така че да гласуваме за партия.

rulom, един съвет(нещото,което всеки обича да дава и никой не обича да взема) ,ако може- иди и гласувай макар математически нищо да не зависи от гласа ти.по-добре да знаеш ,че си направил своето и имаш право да роптаеш. представи си следния вариант като теб да мислят 20-30 хил.д. в страната,колко депутата са това?!!!

другото в случая е това, от нашето безхаберие печелят партиите и движението(твърдият електорат)ТОВА СА...така май се получава ,че гласувайки избираш по-малкия дявол .

относно депутатските афери с капачки,олио,кебапчета и други безчет приоми как така са се сетили ,незнам.пак прах в очите на хората,законите са повече от достатъчни и сегашните няма кой да спазва,те тръгнали да пишат още,затова нека да спрат поне за малко с законотворчество и да помислят как да се направи сегашните да заработят.съмнявам се някой от тях обаче да иска точно това,защото един действително действащ закон ще е по полезен за обикновения човек,отколкото за този ,който е облечен с някаква власт cool.gif

Редактирано от т060666 (преглед на промените)

Като замисъл е добре, но като с повечето неща у нас, изпълнението е трудно. Щом става въпрос за влизане в парламента, където са големите пари и властта, никакви закони не могат да спрат купуването на гласове. А на бедния българин само това му трябва. Повечето от хората вече не се интересуват кой ще спечели. Всички им се струват еднакви, а някои личности дори пообиколиха няколко партии докато се наместят. Така че защо да не намажат от цялата тази шумотевица. Друг е въпросът, че ние не трябва да се поддаваме на евтини манипулации. Но на кого да се довериш?

Т.е. досега си е било легално, че са купували изборите?! Интересна работа, тея дето ги карат от турция с автобуси, сигурно и за тях ще се налага след време да измислят закон, че да се спре безумието.

Още едно доказателство, че Булгаристан е страната на абсурдите.

Наистина смешни истории с тия избори.

Направо ми стана гадно от евтини номера - Автобуси с турци, глас за кебапче или за фалшиво обещание и други ...

Кво да гласувам като на мое място ще има 10 купени гласа, само ще си хабя времето и нервите, пък и няма за кой ...

Друг е въпросът, че ние не трябва да се поддаваме на евтини манипулации. Но на кого да се довериш?

Еми на никой, какво да се прави, в днешно време всеки гледа да лъже и краде за лична изгода и никой не мисли за хората и проблемите им ...

Редактирано от myd (преглед на промените)

Наистина смешни истории с тия избори.

Направо ми стана гадно от евтини номера - Автобуси с турци, глас за кебапче или за фалшиво обещание и други ...

Кво да гласувам като на мое място ще има 10 купени гласа, само ще си хабя времето и нервите, пък и няма за кой ...

сещам се за една случка .решили на едно племе в тихоокеанския басейн да им поднесат демокрацията на тепсия и ВЕЛИКИЯТ АМЕРИКАНСКИ народ им направил избори ,в който да изберат сами местните своите управници.циркът бил пълен, масово не знаели какво да правят и как да действат по време на избори.

изводите остават за вас многоуважаеми cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.