Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Актуализация на софтуер на телевизор LG Smart TV WebOS

Featured Replies

Здравейте, 

Бих искал да помоля за съвет - телевизорът, който закупих преди почти 3 години е с версия на софтуера WebOS 4.0. Тъй като имам абонамент за HBO GO. днес при опит да си вляза в приложението през ТВ, който съм го добавил като устройство, ми изписа, че вече HBO GO не поддържа това устройство. Влязох приложението през телефона и проверих за какво става дума. Излиза, че отпреди няколко дни вече HBO GO се поддържа само ТВ с ОС WebOS 5.0 или по-горна. Тъй като няма налична актуализация на софтуера на ТВ, реших да питам, ако опитам да кача по-нова версия на софтуера, предназначена за друг модел ТВ LG, дали ще ТВ ще тръгне, предвид че е по-стар модел? :) Или изобщо няма да включи? 

Благодаря предварително на тези, които се включат :) 

Най-вероятно няма да можеш да я инсталираш, но и да успееш, много вероятно е да останеш без телевизор. Каквото има официално - това е, иначе или някой андроид бокс, или нов телевизор.

преди 12 минути, menko_1 написа:

Здравейте, 

Бих искал да помоля за съвет - телевизорът, който закупих преди почти 3 години е с версия на софтуера WebOS 4.0. Тъй като имам абонамент за HBO GO. днес при опит да си вляза в приложението през ТВ, който съм го добавил като устройство, ми изписа, че вече HBO GO не поддържа това устройство. Влязох приложението през телефона и проверих за какво става дума. Излиза, че отпреди няколко дни вече HBO GO се поддържа само ТВ с ОС WebOS 5.0 или по-горна. Тъй като няма налична актуализация на софтуера на ТВ, реших да питам, ако опитам да кача по-нова версия на софтуера, предназначена за друг модел ТВ LG, дали ще ТВ ще тръгне, предвид че е по-стар модел? :) Или изобщо няма да включи? 

Моментално ще убиеш телевизора! Милорд Raze отново ме изпревари! Опасен направо!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

По висока версия няма как да инсталираш на въпросният ТВ. Най много да го пратиш във вечните електронни полета. (разбирай кофата), ако ти разреши да се инсталира.

Решениетo е Android TV Box, или телевизор със Android TV.

преди 4 минути, Mr. ?? написа:

По висока версия няма как да инсталираш на въпросният ТВ. Най много да го пратиш във вечните електронни полета. (разбирай кофата), ако ти разреши да се инсталира.

Решениетo е Android TV Box, или телевизор със Android TV.

Това вече го написах същото по-горе. И защо трябва да е нов телевизор с андроид точно? Може пак да е LG, като е по-нов модел ще е с по-нова ОС. Моя LG OLED телевизор от подписа поддържа HBO Go.

преди 57 минути, menko_1 написа:

Здравейте, 

Aз съм с lg oled c8 отпреди 3,5 год.  Приложението на hbo go се инсталира/ пробвах току-що/. Не нямам активация. Пропускам активирането и мога само да разглеждам. 

webos TV версия 4.4.0-9/goldilocks-gorce/
версия на софтуера - 05.40.09

преди 59 минути, Raze написа:

Това вече го написах същото по-горе. И защо трябва да е нов телевизор с андроид точно? Може пак да е LG, като е по-нов модел ще е с по-нова ОС. Моя LG OLED телевизор от подписа поддържа HBO Go.

Писали сме почти по едно и също време.

Android TV OC, е доста по futureproof, отколкото Linux базирана на производители като Samsung, LG, Pansonic (лично мнение)

• Автор

Благодаря ви, за отговорите. Най-вероятно ще се въздържа тогава. Ще звъня в LG да видя може ли да се направи нещо. 

• Автор
преди 5 часа, Емил Костов написа:

От кой доставчик вземаш тази телевизия и този пакет?

С абонаментен план от Теленор.

преди 3 минути, menko_1 написа:

С този план ползвам само HBO-то, иначе съм си на кабеларка. Но, уви, няма да мога да го ползвам, ако не пуснат актуализация на софтуера...мисля да звъня на клиентския номер на LG, даже днес го направих, но имаше съобщение да звъня само в работни дни. В понеделник ще пробвам пак.

преди 6 минути, menko_1 написа:

С този план ползвам само HBO-то, иначе съм си на кабеларка. Но, уви, няма да мога да го ползвам, ако не пуснат актуализация на софтуера...мисля да звъня на клиентския номер на LG, даже днес го направих, но имаше съобщение да звъня само в работни дни. В понеделник ще пробвам пак.

Иначе моделът на ТВ е  LG 49UH8507.

преди 4 часа, valseat написа:

Aз съм с lg oled c8 отпреди 3,5 год.  Приложението на hbo go се инсталира/ пробвах току-що/. Не нямам активация. Пропускам активирането и мога само да разглеждам. 

Моделът на моя е LG 49UH8507 и май единственият модел с 3D и 4К в едно...версия на софтуера - 05.60.15, явно е по-нова от Вашия, но, уви...не става

Съмнявам се LG да ти предложат решение, ако изобщо ти обърнат внимание. Евентуално можеш и през браузъра да ползваш HBO GO, стига да става, иначе без външно устройство няма как.

преди 4 часа, valseat написа:

Как е OLED-а, има ли проблеми като burn-in нещо? Че моя го взех преди няколко дена, включил съм опциите за защита, ECO настройките на картината, намалил съм яркост/контраст и така нататък (както при всеки друг мой телевизор), дори имаше софтуерно обновление, с което има разни настройки за защита от неща като логота на някои телевизии, които са постоянно на екрана, но пак ми е малко притеснено за това, че доста противоречиви мнения четох. Освен това, телевизора работи по ~14 часа/денонощие, особено сега като съм home office си го държа включен за фон до мен. Предния IPS нямаше проблеми да е включен по цял ден, въпреки че е 7+ годишен телевизор, още работи.

Освен това съм доплатил за общо 5 години гаранция, но все пак...

Досега 3год. и половина проблеми с burn-in не съм имал. Изгледал съм всички видео клипове за настройки в нета за моя модел тв./ и съм изпробвал всички възможни/. и накрая се спрях на настройките тук  https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8-oled/settings  ..  трябва само да напишеш твоя модел тв/ той е по-нов/. Всички подобрители като: намаляване шума, намаляване шумовете mpeg, динамична грижа за  очите,tru motion,динамичен контраст,супер резолюция, икономия на енергията,режим за конфорт на очите са изключени.Настройката за гама е на bt.1886/ въпреки, че я дават да бъде 2,2 /.  Настройката за смяна на екрана е вкл. Настройката за осветеността на логотата е на ниска. При твоя модел  може да има допълнително  настройки затова трябва да прочетеш какво препоръчват. Най- правилната настройка за остротата при lg tv/ и не само/ e  да бъде на 0./

Това би било тест, за който хората предпочитат. Това е съвсем различна тема изцяло! : rotfl: Ако искате да въведете заточване, по всякакъв начин го направете - оставете го на 10, увеличи до 20, настройте го според собствените си вкусове, всеки е различен. Някои / много хора предпочитат малко заточване. Разбира се, тя губи подробности, не можете да изострите картината, без да губите детайл, както обяснява Винсънт Тео отново и отново, но дава усещането за "по-добра" картина в очите на някои хора.

Връщайки се към тази тема, дискусията беше за това кой номер по скалата на LG прави НИЩО на снимката, няма никаква обработка и показва точно сигнала, който му е бил даден. Видео ентусиастите обикновено искат картината, която е най-точна за стандартите, с възможно най-малко изкуствено обработване. За хората с тази цел, които първоначално са смятали, че "10" е "без обработка", е полезно да се обясни и докаже, че всъщност 0 е "без обработка".

Стойностите 1-10 осигуряват изглаждане на ръбовете.
Стойностите над 10 осигуряват заточване
Само стойност 0 не прави нищо

Образа на dolby vision / с dolby atmos звук/  за мен е най -хубав. Има клипове в тв.,  в нета и в замунда съм попадал на такива филми. 4к филми, канали и др. се виждат хубаво/ то зависи и как са пуснати, защото аз гледам и от сателит/, когато имат hdr. Oбаче настройката за е различна за 4к съдържание : дават да бъде 100контраст и 100 олед осветление. Ама това ще ти извади очите/ аз съм намалил олед осветлението. Настройката за олед осветление  не влияе на качеството на образа. Тв. автоматично преминава на друг профил с настройки/ за 4k с hdr/, когато му се подаде такъв сигнал. Има още много неща... Ако не си чел тук  https://forum.setcombg.com/panasonic-телевизори/62325-panasonic-телевизори-2019-често-задавани-въпроси-на-първа-страница.html#post919499   .... прочети и ще научиш много неща. Отнася се за всички олед телевизори.... особено втората част на статията.

http://webos-forums.ru/

• 2 седмици по-късно...

@menko_1 Като гледам, в една и съща ситуация сме. :) И аз ползвам HBO GO към плана си от Теленор, и аз го имам на телевизорите си. Единият е SAMSUNG и там върви, но другият е LG с webOS 2.0 и там, съответно, умря. Даже е свален от LG Content Store-a. Вероятно подготвят почвата за HBO MAX, не се занимавай да звъниш на LG.

• 2 години по-късно...

най-тъпата тв ОС. не правете грешката да си купувате тв с такава простотия

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.