Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво най-малко трябва да може човек, за да го вземат на работа като програмист

halkido2

Препоръчан отговор

Казват, че за да започнеш работа като програмист ти искат някакви проекти да си направил. Да видят какво можеш. Аз пиша на C# и на Java. Малко и MySQL знам.  А web езиците не ги искам. Без HTML, CSS и Php какви проекти мога да направя? Има ли някакъв сайт, където пише някакви видове проекти? Какво най-малко трябва да може човек, за да го вземат на работа. Аз чета, че се търсят много програмисти, но и че трудно се намира работа в началото. От миналата година познати ми казват да си търся работа сега, докато е ковид, за да си работя от вкъщи, но по интернет чета, че в началото винаги те искат на място на работа. Миналата година ми беше последна студент, но още нямам дипломна работа и не съм завършил. В СВ да пиша ли че съм бил студент и на интервю да си покажа студентската книжка за доказателство или ще си помислят "Този едно скапано българско образование не може да завърши, а работа тръгнал да търси"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако знаеш C# и Java няма да задаваш подобен въпрос.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, halkido2 написа:

Казват, че за да започнеш работа като програмист ти искат някакви проекти да си направил. Да видят какво можеш. Аз пиша на C# и на Java. Малко и MySQL знам.  А web езиците не ги искам. Без HTML, CSS и Php какви проекти мога да направя? Има ли някакъв сайт, където пише някакви видове проекти? Какво най-малко трябва да може човек, за да го вземат на работа. Аз чета, че се търсят много програмисти, но и че трудно се намира работа в началото. От миналата година познати ми казват да си търся работа сега, докато е ковид, за да си работя от вкъщи, но по интернет чета, че в началото винаги те искат на място на работа. Миналата година ми беше последна студент, но още нямам дипломна работа и не съм завършил. В СВ да пиша ли че съм бил студент и на интервю да си покажа студентската книжка за доказателство или ще си помислят "Този едно скапано българско образование не може да завърши, а работа тръгнал да търси"

Ако си близък роднина на собственика , примерно син може и да те вземе на работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

без връзки не става

трябва да имаш 

и цици и джуки  и да си разкрепостена 

пробвай овчар 

овчари се търсят много

и овчо месо и мляко 

НО

ако можеш да ми напишеш един код да пуснеме една криптовалута

ще делим 50 на 50 първоначалните  виртуални  неща

кода от тебе

акъла и икономиката от мене .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кандидатствай по обява, която ти хареса, мини интервюто и ще те наемат.  Направи си и профил в linkedin, добави си там проектите, които си правил, качи връзки към тях (в github), подробно описание, технологии които си използвал и така нататък. Направи си добре CV-то. Има голямо търсене в момента.

272334444_140972108345469_24159394905969

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, ined написа:

Ако си близък роднина на собственика , примерно син може и да те вземе на работа.

Шеф на голяма компания се обръща към новия си заместник:
- Едва преди година, вие дойдохте при нас в качеството си на прост инженер. Два месеца по-късно станахте шеф на плановия отдел, след още два се превърнахте във финансов мениджър, а сега аз ви назначавам за свой заместник. Какво ще кажете за това?
- Благодаря...тате.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Banesc написа:

без връзки не става

трябва да имаш 

и цици и джуки  и да си разкрепостена 

пробвай овчар 

овчари се търсят много

и овчо месо и мляко

ама той е мъж, няма как да си сложи тези неща и да си намери работа, това ще съсипе шансовете му за всякакво развитие :) .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Mystery__22 написа:

ама той е мъж, няма как да си сложи тези неща и да си намери работа, това ще съсипе шансовете му за всякакво развитие :) .

нищо не разбираш

далеч си от мейн стрийма

точно като е мъж и си сложи джуки и  цици

ще го назначат навсякъде 

иначе ще пусне жалба за дискриминация 

в ЕС сме !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Banesc написа:

нищо не разбираш

далеч си от мейн стрийма

точно като е мъж и си сложи джуки и  цици

ще го назначат навсякъде 

иначе ще пусне жалба за дискриминация 

в ЕС сме !

Може и по-леко да мине - с чести посещения в солариум! Да добие специфичен тен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

А дръндю кво? Да си оди?

Сакън - дискриминация по етнически признак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало като чуеш "търсят се много хора за ИТ сферата" е хубаво да знаеш, че се търсят Опитни хора. Винаги ще има глад за кадърни ИТ специалисти. Ако искаш да знаеш възможно най-малко за да почнеш работа, винаги ще работиш за 1000 лева (предполагам че си почнал да се интересуваш заради парите). А такива хора има много. Викаме им вечните junior-и. Помисли си добре дали искаш да работиш нещо което не разбираш добре, което не ти харесва и ти плащат малко. Ако си кадърен и знаеш много (вече може и да се пазариш колко пари ще взимаш и ще работиш това което ти харесва). Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...