Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся рок песен от 80те

Featured Replies

Здравейте,

Търся оригиналното име и изпълнител на тази песен.

Този клип е записан наскоро с по-добро качество, но не е оригиналния изпълнител и име.

Песента е от 1980-1984, много ми е позната, но не се сещам.

Благодаря предварително.

• Автор

преди 1 час, Mediterranean написа:

Звучи подобна на много песни на Depeche Mode. В техния стил е и гласът даже наподобява на вокалиста им.

Но не знам дали имат точно такава песен.

Да, и на мен ми прилича на Depeche Mode, но не е тяхна. Доста сходно звучи с много песни от тези години, дори на мен ми се струва че съм я чувал преди.

Не съм я чувала. Но има сходни моменти с други познати ни песни. През 80-те правенето на музика е било в апогея си. И много групи са имитирали успешните като Депеш Мод и други. 

Просто ни е бедна фантазията колко парчета са записани тогава, имало е подем в музиката и оттогава са най-хубавите песни. Логично. Съревнованието ражда шедьоври.

преди 14 часа, justonetime написа:

Песента е от 1980-1984, много ми е позната, но не се сещам

Няма такава песен в този период.Слушал съм всичко от тогава.А самите Дъпеш Мод се появиха по-късно.Стила,просто наподобява на Депеш Мод и вокала му.

преди 4 часа, Mediterranean написа:

. И много групи са имитирали успешните като Депеш Мод и други

,,Успешните" нюуейфаджии,като тези,не ги слушахме въобще.Бях дисководещ тогава.Пуснех ли тяхна песен и се разбягваха от дансинга..

Според мен като нищо може песента да е изфабрикувана точно с цел да се създава "мистерия" - трябва ти човек, който може да пее и горе-долу да свири на китара; ако не може да свири и на барабани, те могат да се наредят електронно (и играчката става да ги направиш да не звучат супер механично) - и като нищо може това да е един и същи човек. Записваш, смесваш, и мажеш отгоре така, че да звучи като стар запис, и готово.

преди 14 часа, Mediterranean написа:

Не съм я чувала. Но има сходни моменти с други познати ни песни. През 80-те правенето на музика е било в апогея си. И много групи са имитирали успешните като Депеш Мод и други. 

Просто ни е бедна фантазията колко парчета са записани тогава, имало е подем в музиката и оттогава са най-хубавите песни. Логично. Съревнованието ражда шедьоври.

Всъщност подемът е от 1970-а, след разпада на Бийтълс. 1980-а започва спад някакъв...

преди 10 часа, Димитър 59 написа:

,,Успешните" нюуейфаджии,като тези,не ги слушахме въобще.Бях дисководещ тогава.Пуснех ли тяхна песен и се разбягваха от дансинга..

Вероятно са се плашили от физиономията ти? ;)

преди 42 минути, JKirilov написа:

Вероятно са се плашили от физиономията ти?

Поне един пост имаш ли,без да се изложиш в него? Само спам сееш в калдата...

преди 16 часа, Димитър 59 написа:

Няма такава песен в този период.Слушал съм всичко от тогава.А самите Дъпеш Мод се появиха по-късно.Стила,просто наподобява на Депеш Мод и вокала му.

Имам предвид, успешни в Западна Европа. В България едва ли са въртели най-големите песни от този период по радиото или където и да било. Само Тина Търнър знам, че са въртели и един-двама други , избрани като най най по не знам какъв принцип.

• Автор

Възможно е някой да си е изфабрикувал мистерия за забавление, не е изключено въобще.

Възможно е да е демо или опит на много малка група да пробият. Колко такива има загубени, които никога няма да чуем и никой не помни.

Звучи познато, защото много прилича на други песни, не е за пръв път един изпълнител да копира (взима вдъхновение) от друг.

Аз не съм най-големия музикален спец и някой който повече разбира може да има идеи.

Каквото и да излезе накрая, пак ми е забавно цялото 'търсене'

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.