Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP 625 зарядно с по високи волтаж

goodly
Виж решението Разрешен от plamen_petrov_80,

Препоръчан отговор

Здравейте!

Да питам нещо за което никога не ми е хрумвало че ще питам и сега не знам. Имам този лаптоп изрових го от някаде, искам да видя дали живее някой вътре. Изискванията точно за него намирам в нета за зарядно са следните: 18.5V 3.5A 65W и това не го знам какво е: 4.8*1.7. Четох в един руски форум до колкото разбрах че зарядното може да е с по високи параметри и няма да има проблем, но не и под тези стойности. Дали съм разбрах правилно не съм сигурен. Имам в момента едно зарядно от лаптоп самсунг забравих му модела и параметрите са му: 19V 4.74A.

Някой да има представа за какво иде реч, или да ме пита за нещо което съм пропуснал да спомена? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Казват, че 0,5v разлика не е проблем, аз лично предпочитам да не бягам от тази стойност. Ампеража не ти пречи, че е по-голям.

4.8*1.7 - това сигурно са параметрите на буксата, което отваря големия въпрос - ако  буксите са физически различни, как ще го включиш? Поляритета също трябва да е спазен!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

+ 1 глас по мнението на  @plamen_petrov_80 

Ако присъединителната букса е същата, то действай и си ти. Ако ли не, то не майстори, а намери подходящ преходник. 

Разликата от 0,5V не е свръх съществена. Възможно е именно в преходника да има елемент който да преобразува напрежението. 

Успех! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

0,5V повече не е никакъв проблем.Аĸo бyĸcaтa нa вaшeтo opигинaлнo зapяднo зa лaптoп НР e жълтa в ĸpaя и нa нeгo пишe 65W, нeзaвиcимo дaли e 18.5V / 3.5А или e 19.5V / 3.33А, тo тoвa e вaшeтo зapяднo.

преди 8 часа, goodly написа:

Имам в момента едно зарядно от лаптоп самсунг забравих му модела и параметрите са му: 19V 4.74A.

Ако е с букса 4.8x1.7,няма да има проблем.Ще зарежда малко по-бързо батерията,ако все още е жива...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

0,5V повече не е никакъв проблем.Аĸo бyĸcaтa нa вaшeтo opигинaлнo зapяднo зa лaптoп НР e жълтa в ĸpaя и нa нeгo пишe 65W, нeзaвиcимo дaли e 18.5V / 3.5А или e 19.5V / 3.33А, тo тoвa e вaшeтo зapяднo.

Ако е с букса 4.8x1.7,няма да има проблем.Ще зарежда малко по-бързо батерията,ако все още е жива...

Подвеждащо!
Не е 0.5V, a повече. На етикетите е посочено работно напрежение под товар. Производителите завишават напрежението и на празен ход е по-високо, за да компенсира пад в кабела и преходно съпротивление на буксата. Ти поне имаш волтметър. Провери на празен ход и под товар.

Няма да зарежда по-бързо, защото има контролер и балансьор на Li-ion акумулаторите в отсека на батерията. Зарядно ще грее по-малко, а контролера ще се пържи повече заради по-високото входно напрежение.

преди 11 часа, goodly написа:

...
и това не го знам какво е: 4.8*1.7.
...

външен * вътрешен диаметър на буксата. Все пак са стандартизирани.
Пeти е вашият.

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Profruit написа:

Подвеждащо!
Не е 0.5V, a повече. На етикетите е посочено работно напрежение под товар. Производителите завишават напрежението и на празен ход е по-високо, за да компенсира пад в кабела и преходно съпротивление на буксата. Ти поне имаш волтметър. Провери на празен ход и под товар.

Няма да зарежда по-бързо, защото има контролер и балансьор на Li-ion акумулаторите в отсека на батерията. Зарядно ще грее по-малко, а контролера ще се пържи повече заради по-високото входно напрежение.

външен * вътрешен диаметър на буксата. Все пак са стандартизирани.
Пeти е вашият.

spacer.png

Има ги като комплект от 7 броя и по българските магазини, опаковани  в прозрачна кутийка. Цената им беше по вече от 10 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Димитър 59 написа:

Някой бърдже да го прехвърли в Бисерите! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, goodly написа:

Дали съм разбрах правилно не съм сигурен. Имам в момента едно зарядно от лаптоп самсунг забравих му модела и параметрите са му: 19V 4.74A.

С по - висок ток зарядно може, но с по - високо напрежение което е допустимо за модела не! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори, но първото нещо на което трябваше да обърна внимание преди да пиша е буксата, а тя е жълта обаче вътре има една игличка и не става. Ще потърся зарядно с такаъв стандарт на букса и с параметри преблизителни на тези по изисквания на батерията. 

=alex&vanko= Не знам за лаптопа дали е вехтошар, но спри да завиждаш за кола която не можеш да претижаваш, поради причината че си мислиш щом е старо значи не работи. Когато се нагледаш на ремонти проблеми и пръскане на пари по твоята любима кола или жена, обади ми се, може да измислим нещо ако не поне да се повозиш на опел и да ти обясна що за нещо е това, което може да те надживее без да се разваля. Нещо за което не искаш да мечтаеш, а просто искаш да отидеш и да го претижаваш, за да не весиш по сервизи. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, goodly написа:

Ще потърся зарядно с такаъв стандарт

Преди това потърси подобно нещо. ;) 

Преходна букса за HP Pavilion Folio Spectre EliteBook Envy Dell Latitude  XPS TouchSmart Sleekbook в Лаптоп аксесоари в гр. Симитли - ID23795809 —  Bazar.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, goodly написа:

Ще потърся зарядно с такаъв стандарт на букса и с параметри преблизителни на тези по изисквания на батерията. 

Зарядно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, goodly написа:

... нещо на което трябваше да обърна внимание преди да пиша е буксата, а тя е жълта обаче вътре има една игличка и не става. ...

Игличката е трети пин.
Тя е за опознаване на оригинално-неоригинално. Обикновено се постига чрез делител на напрежение, но има и по-хитри начини, като например сигнал от вградената батерия към оптрона на импулсното захранване. Конкретно схемата на изпълнение дава отговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е чак толкова архаичен лаптопа ,че да не може да се намери зарядно .Батерията вече сигурно е във вечните ловни полета но това не е съществено .Наскоро търсих ,на един френд заеядно за DELL 620  ......ем намерих ,а то се оказа ,че става за 1 милиард модела ,че и доста по-съвременни .По-силния волтаж може да прецака управлението на захранване на самата платка и тогава става МЯУ .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, JKirilov написа:

Досега гудли можеше да изрови от някъде оригиналното захранване...

Рових в мазето обаче не можах да го открия...

18.5V 3.5A 65W 4.8 / 1.7

Благодаря, поговорихме си и видях че има много различни мнения, един казва волтажа не е толкова проблем а ампеража, друг говори за волтажа че е проблем а не ампеража, и друг казва че нищо не е добре, трябва да се спазват точните изисквания. Малко съм объркан и ми е интересно да разбера кое точно е проблем V или A и в какви стойности ако не е проблем е допостимо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто е. Номиналният ток на такъв адаптер не е важен, ако е равен или по-голям от предписания. Колкото е по-голям, толкова по-малко ще загрява адаптера и ще е по-надежден. Но и цената, както и размерите ще са по-големи. За напрежението не е ясна схемата вътре в лаптопа, тя филтрира и стабилизира захранването му. Но аз предполагам, че едни +/- 2V са поносими. Вече дали лаптопчето ще познае, че това не е неговият фабричен адаптер...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти трябват 3A, а имаш 5А не е проблем, но ако имаш 1A е проблем.

0,5 v разлика казват, че са допустими, колко повече може да се различават ... божа работа.

Полюсите трябва да са коректни.

Най-добре е да си имаш точния адаптер, след това примерно адаптер от същия производител, но за по-лаком лаптоп (примерно такъв с външно видео) - тогава разлика в V няма да имаш, а само в A, логично ще имат еднакви букси .. и след това вече почва от друга марка производител с точните параметри и същата букса, с близки параметри и с преходник за буксата и накрая тук да запоя две жички и да видим какво да му пусна .. пък той къде ще изпуши ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...