Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бялата мафия и нейното оневиняване

Featured Replies

преди 4 минути, Anneliese написа:

Да, само дето е разбрала СДС какви са.

Те и БСП-то я разбраха че е крадла и затова я уволниха. Но ти нещо се правиш на неразбрала и непрочела

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

преди 8 минути, Anneliese написа:

Да, само дето е разбрала СДС какви са. То цяла България разбра де. Помните ли как Иван Костов, след като загуби изборите през 2001 година, нарече българският народ "неблагодарен"? Защото аз помня. СДС започнаха тази простотия в здравеопазването. А сега са в съюз с ГЕРБ.

Много си наивна, кака ти Кури е социалист колкото Ким Чен Ун е демократ.

преди 9 часа, Bubbles написа:

3. Здравното осигуряване към момента е абсолютно безполезно. Даваш 20-30 кинта на месец които нито знаеш къде отиват, нито за какво, а после логично плащаш навсякъде защото тия 20-30лв. не покриват нищо. В този смисъл може да взаимства системата по която работи израелското здравно осигуряване а именн - Това което внасяш като осигуровки, се събира в нещо като фонд, и като се разболееш, с него ти се покриват разноските.

Когато извадиш от уравнението солидарно здравно осигуряване, приложиш го в държава бедна като нашата ще получиш - налага ти се да посетиш лекар той ти обявява 4-5 цифрена сума или пък по -  голяма за лечение, какво правиш? Системата за която пишеш би сработила където средната класа е мнозинство, където повечето могат да си позволят вноски достатъчно големи за да покрият евентуално лечението във времето колкото и то да е като сума. 

преди 6 часа, ^Li^ написа:

Когато извадиш от уравнението солидарно здравно осигуряване, приложиш го в държава бедна като нашата ще получиш - налага ти се да посетиш лекар той ти обявява 4-5 цифрена сума или пък по -  голяма за лечение, какво правиш? Системата за която пишеш би сработила където средната класа е мнозинство, където повечето могат да си позволят вноски достатъчно големи за да покрият евентуално лечението във времето колкото и то да е като сума. 

Моля да ме извиниш, но България не е бедна държава и мисля че на всички е достатъчно ясен този факт.
Тази така наречена бедна държава я има само на хартия, а причината съм казвал много пъти в други теми.
Също така, след като повечето българи могат да си позволят ремонти, почивки, техника, коли и имоти на стойност хиляди и хиляди евра, помисли си пак дали България е бедна държава.
Дори ще ти направя едно сравнение : У нас пишльо в 4ти-5ти клас ходи на даскало с телефон за минимум 1000лв. а често и за 2000, тук във Франция дете с телефон за повече от 200 евро много рядко можеш да видиш, сам си прави сметката.

Та в този смисъл, ако не можеш да отделиш повече средства за собственото си здравно осигуряване дори и това да значи да се лишиш от някоя от горните глезотии, значи нещо не ти е наред в главата.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Моля да ме извиниш, но България не е бедна държава и мисля че на всички е достатъчно ясен този факт.
Тази така наречена бедна държава я има само на хартия, а причината съм казвал много пъти в други теми.
Също така, след като повечето българи могат да си позволят ремонти, почивки, техника, коли и имоти на стойност хиляди и хиляди евра, помисли си пак дали България е бедна държава.
Дори ще ти направя едно сравнение : У нас пишльо в 4ти-5ти клас ходи на даскало с телефон за минимум 1000лв. а често и за 2000, тук във Франция дете с телефон за повече от 200 евро много рядко можеш да видиш, сам си прави сметката.

Та в този смисъл, ако не можеш да отделиш повече средства за собственото си здравно осигуряване дори и това да значи да се лишиш от някоя от горните глезотии, значи нещо не ти е наред в главата.

В България децата ходят с телефони за 2000лв не защото имат излишни пари родителите, а от гъзария и 3г лизинг. Това не е мерило за заможност, а обратно. Франция, Италия, Испания, ако щеш и Гърция всичко стои по различен начи от тук по тема доходи и възможности като покупателна възможност. 

преди 5 минути, ^Li^ написа:

В България децата ходят с телефони за 2000лв не защото имат излишни пари родителите, а от гъзария и 3г лизинг. Това не е мерило за заможност, а обратно. Франция, Италия, Испания, ако щеш и Гърция всичко стои по различен начи от тук по тема доходи и възможности като покупателна възможност. 

Фактът че родителите им могат да си го позволят говори достатъчно, а причините са ясни.
Просто е, помисли си :

Почти всички в частния сектор работят за суми над 1000 а в много случаи дори за 2000 и повече, НО биват осигурявани върху МР3 с цел гусин работодателя да спести някоя с'тинка.
По този начин и  социалната и здравната системи получават пъти по-малко средства.
От там идват и проблемите в тези две сфери а именно Ниски пенсии и недостиг на средства за здравните услуги.
От там идва и мита за бедната държава.
Това е и причината всички работодателски организации да реват на умряло срещу всяка стотинка повишение на МР3.
Това е и обяснението как аджеба Ганя харчи повече отколкото изкарва. :)

преди 3 минути, Bubbles написа:

Фактът че родителите им могат да си го позволят говори достатъчно, а причините са ясни.
Просто е, помисли си :

Почти всички в частния сектор работят за суми над 1000 а в много случаи дори за 2000 и повече, НО биват осигурявани върху МР3 с цел гусин работодателя да спести някоя с'тинка.
По този начин и  социалната и здравната системи получават пъти по-малко средства.
От там идват и проблемите в тези две сфери а именно Ниски пенсии и недостиг на средства за здравните услуги.
От там идва и мита за бедната държава.
Това е и причината всички работодателски организации да реват на умряло срещу всяка стотинка повишение на МР3.
Това е и обяснението как аджеба Ганя харчи повече отколкото изкарва. :)

Безспорен факт, но при заплата от 1000лв масова която е, колко ще отделиш за пенсионно и здравно осигуряване? А за пенсионерите които масово вземат 500-600лв към които се числя и аз по колко ще трябва да отделя от тази сума за здравно самоосигуряване ? 

преди 3 минути, ^Li^ написа:

Безспорен факт, но при заплата от 1000лв масова която е, колко ще отделиш за пенсионно и здравно осигуряване? А за пенсионерите които масово вземат 500-600лв към които се числя и аз по колко ще трябва да отделя от тази сума за здравно самоосигуряване ? 

За съжаление има немалко наши сънародници основно възрастни които живеят в недоимък.
Може би в онзи ферман от вчера съм пропуснал да напиша тази точка, но за тези хора които не са непълнолетни или пенсионери(Понеже тези две групи така или иначе се осигуряват от държавата) които нямат възможностите е хубаво да има фонд който да ги подпомага за да не остават остават неосигурени, НО това не трбва да става само срещу хартийка с надпис "Беден съм, безработн съм", тези хора трябва да дават своя принос, като работят или ако не могат като биват полезни по друг начин в зависимост от възможностите им, като изпращат децата си на училище и им осигуряват нормална среда за живот. За тия неща естествено ще трябва да има и здрав контрол за да няма злоупотреби.

Дето се вика начини има, важното е да има желание. :)

преди 17 часа, Bubbles написа:

Много си наивна, кака ти Кури е социалист колкото Ким Чен Ун е демократ.

А най ми е смешно как Кури замрази цените на телефоните а не на основни храни и вече свършила нещо полезно да ама не

преди 2 минути, petie1 написа:

А най ми е смешно как Кури замрази цените на телефоните а не на основни храни и вече свършила нещо полезно да ама не

Замразила е дръжки, пак ще ги вдигнат, бащата се похвали миналата седмица че е получил съобщение от теленор.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.