Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа хард диск към лаптоп

Featured Replies

Здравейте. Имам един стар хард диск. Искам да го свържа към лаптопа, за да изкарам информацията от него. 

Screenshot_20220206-111044.png

Това е диск за стационарен компютър. Трябва ти кутия за диск 3.5 " (обикновено са със захранване).

Редакция: пак ме изпревариха.

Трябва ти:

DSC_0469.JPG

Мисля, че го купих от тук

Успех!

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

И от къде ще му пусне - power? 12v като за 3,5" диск ...

Примерно:

DSC_0470.JPG

Да се надяваме, че освен лаптоп има и кола човека и не живее на 12 етаж с повреден асансьор ..., но пък винаги може да отскочи до колата с диска и лаптопа .. направо да ползва гнездото за запалката ...

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да се надяваме, че освен лаптоп има и кола човека и не живее на 12 етаж с повреден асансьор ..., но пък винаги може да отскочи до колата с диска и лаптопа .. направо да ползва гнездото за запалката ...

И си прав!

Човекът пита за нещо по специфично и понеже Пита, се предполага че не е много на ТИ, които "Диода" му е препоръчал. Поста на RAZE e точно за такива, като питащия.  А не да се чуди момчето тези 12 волта от акумулатора как да ги включи към твърдия диск. Не учете хората какво сте правили през 1980 година а мислете на кого как отговаряте според неговите въпроси.

преди 1 час, dioib написа:

Трябва ти:

DSC_0469.JPG

Мисля, че го купих от тук

Успех!

Купих нещо подобно, но си има външно захранване. Върши си работата, но през определени интервали има някакво "зависване" за около 30-40 сек. 

https://www.olx.bg/d/ad/usb-2-0-kam-sata-ide-kabel-zahranvane-CID632-ID5M0bO.html#41cc17cf88

преди 6 минути, Kolev72 написа:

А не да се чуди момчето тези 12 волта от акумулатора

Мързи ме да намеря удачно решение за случая. Имам си и "външна кутия" за такива дискове, но 12V може да се "изкарат" не само от акумулатор. 

Принципно се разсъждава по този начин: С минимум разходи ... -> ОК, давам вариант на сиромах човек, иначе ... хм ... да, може да се намери "външна кутия" ... НО, нека да погледнем, че темата е по-обща и с какво друго подръка може да се направи. 

п.п. Явно не си привърженик на "Млад техник" ... т.е., когато без пари правихме неща които някои са способни да дават пари ... 

ОК -> Нека ти си Доайен и корифея в тази област ... а аз да съм от тези където винаги ще подхождам спрямо това, че не съм имал пари да си позволя неща ... 

Прощавай!!! 

преди 27 минути, parmobil написа:

Купих нещо подобно, но си има външно захранване. Върши си работата, но през определени интервали има някакво "зависване" за около 30-40 сек. 

Има шанс да е някакво заспиване на диска (освен ако това зависване не е по време на интензивно копиране от диска или писане на него). Другото е да имаш проблем със самия диск.

преди 24 минути, dioib написа:

ОК, давам вариант на сиромах човек

Отива при съседа с настолна машина и свършват работата - по-евтино от това, здраве му кажи.

преди 7 минути, parmobil написа:

"зависване"

Това може да е в следствие на повреда в HDD ... 

"Мързи ме да намеря удачно решение за случая."

Това е показателно, че отговора ти е неадекватен за много хора. Най вече ...за мен.

Щом те мързи, има и други раздели във форума в които можеш да си пишеш без никой да ти прави забележки. Аз не съм никакъв корифей а техник със 55 годишен стаж в електрониката за разлика от теб. 

преди 9 минути, dioib написа:

Това може да е в следствие на повреда в HDD ... 

И не чакай някой, който вече му е дал отговора който си написал. Ако си се занимавал като хората с тези неща, щеше да му го споменеш преди Пламен.

Нищо лично към твоята особа!

преди 13 минути, parmobil написа:

https://www.olx.bg/d/ad/usb-2-0-kam-sata-ide-kabel-zahranvane-CID632-ID5M0bO.html#41cc17cf88

Преди време бях купил това нещо, но от китайците директно. При първото включване адаптера изгърмя, добре че не повреди диска и лаптопа. Направих рекламация и ми пратиха още 1 комплект, адаптера изобщо не съм го включвал. Директно си закачих диска в настолната машина с нейното захранване.

преди 6 минути, Kolev72 написа:

Нищо лично към твоята особа!

Знам!

Давам вариант. Може да съм закъснял, но темата за това е повдигната, за да се намери истината, която в повечето случаи е различна с какво имаме, какво можем да си позволим и т.н. 

С моето мнение не бих казал, че обезценявам решението на друг. 

преди 2 минути, dioib написа:

Знам!

Давам вариант. Може да съм закъснял, но темата за това е повдигната, за да се намери истината, която в повечето случаи е различна с какво имаме, какво можем да си позволим и т.н. 

С моето мнение не бих казал, че обезценявам решението на друг. 

Темата не е наша(моя и твоя) за да философстваме по нея.  Има точен отговор от колега, а ти може с каквото искаш да си вързваш техниките. 

преди 2 минути, Kolev72 написа:

точен отговор от колега

Дано някой го маркира като правилно! Амин

Да дам моите 5 с'тинки за решаване на проблема (30 кинта):

3-5-USB3-0-07-500x500.jpg

преди 1 час, parmobil написа:

Това същото на Конрад е под 20 лева

преди 11 минути, parmobil написа:

off

И твоетo и на Raze ми харесват, но при мен нещата бяха IDE

Не решаваме твой проблем, а на автора на темата. А той е със SATA диск 

Забравих да споделя - на всички тия китайчета захранващият модул е като пуканки - много често се опукват. Търговците ги подменят в гаранционния срок.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.