Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране след инсталация на Windows 10 Pro

Featured Replies

Здравейте! 

Компютъра ми е следния:

Дъно: Asrock P68 Pro3

CPU: Intel Core i7 2600K

RAM:2х4 GB Kingston 1600 MHz

GPU: AMD Radeon 6850

SSD: A-Data SX 950 240GB + HDD Seagate 2TB

Захранване: Seagate 620W

Направих чиста инсталация на Win 10 Pro x64, като имам закупен дигитален ключ за активация. Бутващата флашка направих с Rufus с Iso свалено от сайта на Microsoft чрез MediaCreationTool21H2. Преди това имах Win 7 Ult x64. Всичко мина перфектно с инсталацията, но след като се зареди операционната система компютъра се рестартира. Успях да изключа автоматичното рестартиране и стоп кода, който ми изписва е: key mode exception not handled. Какво ли не правих и продължава да го прави. Пробвах с инсталация върху друг диск HDD-същата работа. Актуализирах Уиндоуса-пак така. Местих РАМ паметта-пак същото. Слагах други кабели на диска-все тая. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем го моля да помогне.Взех да си мисля че имам проблем с дъното, но пък преди това работеше перфектно. Да спомена само че се опитах да се върна на Уин 7 и взе да го прави още по време на инсталацията.

Извади външната видеокартата и свържи за вградената в процесора (от видео изходите на дъното VGA/DVI/HDMI). Направи нова инсталация.

Може грешката да идва и от драйвер на мрежовата карта или софтуер който да го предизвиква. 

• Автор
преди 28 минути, Mr. ?? написа:

Извади външната видеокартата и свържи за вградената в процесора (от видео изходите на дъното VGA/DVI/HDMI). Направи нова инсталация.

Дъното ми няма изводи за вградената видеокарта. Мога да свържа само с външна.

преди 15 минути, ivaylo71 написа:

преди 1 час, ivaylo71 написа:

Дъно: Asrock P68 Pro3

ASRock > Z68 Pro3

Цитат
  • Rear Panel I/O
    I/O Panel
    - 1 x PS/2 Keyboard Port
    - 1 x VGA/D-Sub Port
    - 1 x VGA/DVI-D Port

- 1 x HDMI Port
    - 1 x Optical SPDIF Out Port
    - 4 x USB 2.0 Ports
    - 2 x USB 3.1 Gen1 Ports (Etron EJ168A)
    - 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
    - HD Audio Jack: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone

преди 19 минути, ivaylo71 написа:

Според характеристиките на модела има. Да не си сбъркал модела на дъното.

П.П. Старото ми дъно беше Asrock P67 Pro3 SE, и нямаше видео изходи на дъното.

• Автор
преди 31 минути, Raze написа:

Някакъв клок правен ли е на системата? Върни BIOS настройките по подразбиране и пробвай пак.

Нищо не е клоквано. БИОС го направих няколко пъти на дефолт и нищо не става.

преди 31 минути, Mr. ?? написа:

Според характеристиките на модела има. Да не си сбъркал модела на дъното.

П.П. Старото ми дъно беше Asrock P67 Pro3 SE, и нямаше видео изходи на дъното.

https://www.asrock.com/mb/Intel/P67 Pro3/index.asp

P67  не Z68 !

1.

преди 1 час, ivaylo71 написа:

key mode exception not handled

или 
Kmode exception not handled
е съобщението?
Зареди системата от флашката и след като зададеш езиковите настройки, натисни [Shift+[F10]. В черния прозорец напиши:

bcdedit /set {default} safeboot minimal
shutdown /r /t: 000

Системата ще рестартира.
Като(ако) зареди в safe mode, десен клик по Старт бутона, избери Run и в полето му напиши msconfig, Избери раздел Services, сложи отметка на Hide all Microsoft services, кликни [Disable all]. Иди в раздел General и сложи отметка на Normal startup.
Натисни [Ctrl]+[Shift]+[Esc], иди в раздел Startup и направи всички позиции на Disabled. 
Рестартирай

• Автор
преди 10 минути, цър-вул написа:

1.

или 
Kmode exception not handled
е съобщението?
Зареди системата от флашката и след като зададеш езиковите настройки, натисни [Shift+[F10]. В черния прозорец напиши:

bcdedit /set {default} safeboot minimal
shutdown /r /t: 000

Системата ще рестартира.
Като(ако) зареди в safe mode, десен клик по Старт бутона, избери Run и в полето му напиши msconfig, Избери раздел Services, сложи отметка на Hide all Microsoft services, кликни [Disable all]. Иди в раздел General и сложи отметка на Normal startup.
Натисни [Ctrl]+[Shift]+[Esc], иди в раздел Startup и направи всички позиции на Disabled. 
Рестартирай

Ок ще опитам да видя какво ще стане. От флашката имаш в предвид все едно започвам инсталация на операционната система?

• Автор

Изписва ми че  shutdown is not recоgnized as an internal or external command operable program or batch file. А как да вляза в сейф мод при заредена операционна система. Защото системата зарежда, но се появява син екран. Евентуално същият ли резултат се постига?

• Автор

Направих всичко. Само след рестарта беше отново в сейф мод. Дадох му от boot  менюто нормално стартиране и сложих настройките в биос по подразбиране. Да видим дали пак ще има син екран.

Отново същата история. Поработи 10 минути и се появи Kmode_exception_not_handled

Тествай само с 1 плочка памет. Ако пак прави проблема, тествай само с другата и така нататък колкото плочки памет имаш ги тествай по 1.

• Автор

Kmode exception not handled . Това с рам паметите го направих. Даже и с друго захранване пробвах.

Направих нова бутваща флашка за уин7 и тръгна да копира. Ще видя на 7-та дали пак ли ще рестартира ако въобще стигне инсталацията докрай. Ако при 7 всичко е ок, значи имам някаква несъвместимост с 10-та.

Виж в Device Manager дали всичко е наред.

Успя ли да обновиш драйвера на видео картата от сайта и, или караш с тоя който Windows 10 ти е сложил?

• Автор
преди 4 минути, vpvelev написа:

Виж в Device Manager дали всичко е наред.

Нямах жълтичко.😃

• Автор

От Майкрософт с тяхната MediaCreationTool21H2.  Между другото вече 20 минути инсталирам драйвери на уин 7 и няма рестарти. Май нещо компа ми го не бива за 10-ка

преди 4 минути, ivaylo71 написа:

Май нещо компа ми го не бива за 10-ка

В начаното на темата писах :

преди 3 часа, ^Li^ написа:

Може грешката да идва и от драйвер на мрежовата карта или софтуер който да го предизвиква. 

Защо го пренебрегнахте а не опитахте с ъпдейт на мрежовия драйвер преди инсталиране  на друга ОС ? В този ред можехте да обновите и всички драйвери за хардуера. 

• Автор

Не беше на AHCI. Задължително ли трябваше да е?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.