Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет -помощ относно контрол на хибернацията на лаптоп

Featured Replies

Въпросът ми е следният- оставям през деня  включен лаптопа  на опция Заспиване. Какво се получава  -при включване на др. източници на ток режима на Хибернация се нарушава и лаптопа включва  също с него и  дисковото устройство. Има ли начин да се избегне това включване и изключване непрекъснато? Mоделът е ASRock 2009 gold. Хардиска ми е сменен ,правил и основни профилактики?Бл

преди 5 минути, Niko Aleksandrov написа:

Въпросът ми е следният- оставям през деня  включен лаптопа  на опция Заспиване. Какво се получава  -при включване на др. източници на ток режима на Хибернация се нарушава и лаптопа включва  също с него и  дисковото устройство. Има ли начин да се избегне това включване и изключване непрекъснато? Mоделът е ASRock 2009 gold. Хардиска ми е сменен ,правил и основни профилактики?Бл

Последно заспиване или хибернация - има разлика!

Друг източник на ток?

• Автор

Заспиване по скоро! Източници на ток битови /лампи сешоар,телевизор/ Нали говорим това се  случва тогава когато Лапт е вкл към ел.мрежа

преди 14 минути, Niko Aleksandrov написа:

Има ли начин да се избегне това включване и изключване непрекъснато

Може да използвате хибернация вместо заспиване. 

• Автор
преди 7 минути, ^Li^ написа:

Може да използвате хибернация вместо заспиване. 

Е как?Имам следните опции - заспиване, рестарт, смяна на потребител,заключване  излизане и изключване!??

преди 4 минути, Niko Aleksandrov написа:

Е как?Имам следните опции - заспиване, рестарт, смяна на потребител,заключване  излизане и изключване!??

Каква е ОС която е инсталирана на компютъра? 

Заспива лаптопа - включва бойлера и лаптопа се пали?

Както казах - има команда която казва какво е събудило машината последния път.

Аз така на първо четене - вижте в биос-а дали има опция свързана с адаптера - примерно стартирай при включване на адаптер - логиката - може да имате някакъв пад на ел. мрежата и лаптопа да мисли, че сега е свързан. Може да опитате ръчно дали при изключване на адаптера и повторно включване също се наблюдава този феномен.

• Автор
преди 5 минути, ^Li^ написа:

Каква е ОС която е инсталирана на компютъра? 

Windows 7 ultimate

• Автор

Благодаря Ви ! Моята версия е че адаптерът си е отишъл, но тук в сервиза не получих  алтернатива за друг. Още -от настройките на Win не бих се справил!

Последно  затова и писах дали   има някоя програма или приложение което да реши въпроса?

преди 7 минути, Niko Aleksandrov написа:

Благодаря Ви ! Моята версия е че адаптерът си е отишъл, но тук в сервиза не получих  алтернатива за друг. Още -от настройките на Win не бих се справил!

Последно  затова и писах дали   има някоя програма или приложение което да реши въпроса?

Вероятно Ви е затруднил матереала от горния ми пост който е на англ. Ето вариантите за включване на хибернация на български език. 

Какъв е адаптера за да потърсим аналог, ако няма наличен оригинален из мрежата? 

• Автор

Изобщо липсват каквито и да е настройки за Хибернация и включването и-по повод предните постове.

преди 1 час, ^Li^ написа:

Вероятно Ви е затруднил матереала от горния ми пост който е на англ. Ето вариантите за включване на хибернация на български език. 

Какъв е адаптера за да потърсим аналог, ако няма наличен оригинален из мрежата? 

Ако това може да осветли темата

IMG_20220207_180817 1 2.jpg

IMG_20220207_180705.jpg

IMG_20220207_180810.jpg

IMG_20220207_180627.jpg

преди 42 минути, Niko Aleksandrov написа:

Изобщо липсват каквито и да е настройки за Хибернация и включването и-по повод предните постове.

Ако това може да осветли темата

IMG_20220207_180817 1 2.jpg

IMG_20220207_180705.jpg

IMG_20220207_180810.jpg

IMG_20220207_180627.jpg

Захранване тук намирам. 

преди 1 час, ^Li^ написа:

Захранване тук намирам. 

Как разбра марката и модела на лаптопа не ми стана ясно? С боб или кристална сфера?

преди 15 минути, Raze написа:

Как разбра марката и модела на лаптопа не ми стана ясно? С боб или кристална сфера?

Не съм го разбрал, боба не помогна, следвах етикета на захранването което е снимал. 

• Автор

не е сериозно включвай - изключвай

преди 3 часа, Niko Aleksandrov написа:

Изобщо липсват каквито и да е настройки за Хибернация и включването и-по повод предните постове

Опитайте като отворите конзолата, като напишете в търсачката която се намира в старт менюто cmd след това с десен клик на мишката Run as Administrator и изпълнявате командата :

powercfg /hibernate on

което трябва да активира хибернацията. 

преди 5 часа, Niko Aleksandrov написа:

не е сериозно включвай - изключвай

Разбирам, ти си шпион и докато разбиват вратата трябва да успееш да изпратиш криптирания доклад. ;)

Сложете си един RLC филтър на контакта/разклонителя и проблемите ви ще изчезнат

на 8.02.2022 г. в 2:15, JKirilov написа:

докато разбиват вратата...

на теб ти разбиват главата.

на 7.02.2022 г. в 16:55, Niko Aleksandrov написа:

Моята версия е че адаптерът си е отишъл

Не  от адаптера, а от домашната захранваща мрежа - игли от елмотори, ключове и т.н. "палят" лаптопа.

• Автор

Въпреки всичко не открих подходящ RLC  филтър  и/или  тези за които предполагам е трудно свързването им !

Нещо повече сега установих, че при натискане-ръчно  на  опция заспиване *има -няма*  няколко секунди и си се включва   отново  с CD у-вото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.