Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокарта за i5-4670K

Featured Replies

Здравейте,

Видеокартата ми дефектира и се чудя какъв модел видеокарта си струва да си купя, която да е хем мощна, но не толкова, че да бъде спъвана от възможностите на процесора (i5-4670K)? Дънната платка е Asus H87M-Pro. 

И допълнителен въпрос: с този процесор и евентуално закупената нова видеокарта + достатъчно RAM памет, ще вървят ли най-съвременните игри на средни настройки или да си карам с вграденото видео и да мисля за смяна на цялата конфигурация?

Благодаря на отзовалите се!

В момента, нищо не си струва да се купува. Всичко е на х2 цени, от това, което трябва да бъде. Ако можеш да живееш 6 месеца без да играеш игри, чакай. За момента, тогава се очаква да започне да се оправя ситуацията с цените. Игрите биха ти вървели, но този процесор няма много живот останал.И да крета криво-ляво, след година ще искаш да го смениш. 

С процесора ще вървят всички игри, въпреки че при някои ще имаш сериозен bottleneck, дори и да играеш на висока резолюция. Не си дал бюджет, не е ясно и какво ти е захранването. Иначе, някоя RTX 3050 например или по-мощна ще ти свърши работа.

Видео карта MSI GeForce RTX 3050 8GB Ventus 2X - RTX-3050-VENTUS-2X-8G RTX-3050-VENTUS-2X-8G - на топ цена — Ardes.bg

преди 13 минути, N1K17Y написа:

В момента, нищо не си струва да се купува. Всичко е на х2 цени, от това, което трябва да бъде. Ако можеш да живееш 6 месеца без да играеш игри, чакай. За момента, тогава се очаква да започне да се оправя ситуацията с цените. Игрите биха ти вървели, но този процесор няма много живот останал.И да крета криво-ляво, след година ще искаш да го смениш. 

Защо си толкова сигурен и на какво основание, че след 6 месеца ще се оправят нещата? Евентуално ще има повече наличности, но то и сега си има достатъчно. Цените най-вероятно ще са си такива, каквито са в момента, вече няма да има 'евтини' карти като преди. Най-много, като излязат новите серии, цените да се вдигнат още.

• Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Не си дал бюджет, не е ясно и какво ти е захранването.

Захранването в момента е: Deepcool DE600 v2 - DP-DE600US-PH. Няма определен бюджет, защото не знам какъв клас видеокарта е подходяща, като производителност за работа с посочения процесор. 

Всяка карта ще е подходяща, въпроса е доколко оптимално ще се ползва в игрите с този процесор. Ако искаш да си актуален на 1080p, тази, която съм ти дал, ти е минимума. Вече ако ще играеш на по-високи резолюции - 2К и нагоре, RTX 3070/RX 6700 и нагоре.

Ако ще вземаш по-мощна карта, добре е да смениш и захранването. Реално, най-добре нова конфигурация с по-съвременни компоненти.

преди 56 минути, ivaylo71 написа:

всичко над 1650 ще се спъва от процесора ти.

Това как точно го изчисли  ? Все още има много хора които ползват процесори от тази генерация комбинирани с карти от рода на  GTX 970 , GTX 980 , 1070 , 1060 , 1660, 1660 Ti . Сравнен с последните поколения процесори наистина изостава доста , но за  по-стари игри върши отлична работа . ;)

преди 1 час, Raze написа:

С процесора ще вървят всички игри, въпреки че при някои ще имаш сериозен bottleneck, дори и да играеш на висока резолюция. Не си дал бюджет, не е ясно и какво ти е захранването. Иначе, някоя RTX 3050 например или по-мощна ще ти свърши работа.

Видео карта MSI GeForce RTX 3050 8GB Ventus 2X - RTX-3050-VENTUS-2X-8G RTX-3050-VENTUS-2X-8G - на топ цена — Ardes.bg

Защо си толкова сигурен и на какво основание, че след 6 месеца ще се оправят нещата? Евентуално ще има повече наличности, но то и сега си има достатъчно. Цените най-вероятно ще са си такива, каквито са в момента, вече няма да има 'евтини' карти като преди. Най-много, като излязат новите серии, цените да се вдигнат още.

Аз съм го казал

Цитат

За момента, тогава се очаква да започне да се оправя ситуацията с цените.

Казват го всички в индустрията. Дали ще излезе вярно, няма как да знаем, просто ориентирам човека. Аз лично, макар и да имам парите, е обидно да платя такива цени и затова просто чакам. Дотогава, инди игри или пък други хобита. 

на 11.02.2022 г. в 12:18, цър-вул написа:

При тази криза със суровините, особено с редкоземните елементи, нещата в бъдещето изобщо не са ясни.

Ще се мре ли? 

на 11.02.2022 г. в 12:04, N1K17Y написа:

Казват го всички в индустрията. Дали ще излезе вярно

С тези токови цени едвали и цените на видеокартите ще намалят скоро .

преди 3 минути, П.Петров написа:

Ще се мре ли? 

Не, дълго ще се агонизира.
Факт: САЩ, Япония и Индия подготвят група за противопоставяне на китайската хегемония в отрасъла

преди 1 минута, adersa написа:

С тези токови цени едвали и цените на видеокартите ще намалят скоро .

Тос пак са изцепи

• 2 седмици по-късно...

точно ако цените на тока се повишат

цените на картите ще паднат

най- изгодно е  втора употреба

има малко хазарт но какво да се прави 

на 11.02.2022 г. в 9:43, Mr.Robot написа:

Видеокартата ми дефектира

а тя е ? какви са и буквичките и цифричките  ?

на 11.02.2022 г. в 9:43, Mr.Robot написа:

, ще вървят ли най-съвременните игри на средни настройки или да си карам с вграденото видео и да мисля за смяна на цялата конфигурация?

цяла нова конфигурация 2000 лв  брой монитор в тези пари

карай на вградена ще вървят на ниски настройки при късмет 30 фпс и няма да цикли 

купи си същата като дефектиралата карта втора ръка или по-добра 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.