Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на лаптоп за работа

Featured Replies

преди 21 минути, hattamotto написа:

Този от линка в началото е с 16 gb

Прав си, извинявай. 

Аз просто тоя сайт не го смятам за сериозен магазин. Затова не го включвам в търсенията си, ако издирвам конкретен модел.

ПП. Не питай защо :( . 

https://www.computermarket.bg/laptop-asus-90nb0us2-m03120.html Тук го има с опция за поставяне на рам,но явно не знаят как стоят нещата и е само предположение.........

• Автор
преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Аз не съм проверявал,но не очаквах такава щуротия:))Това дето си намерил всъщност май е най-евтиният вариант с 16 гб.

Проблема със "заварката" не е само при Asus. Май всичките нови преносими компютри са така, освен ако не се водят клас portable workstation и gaming laptop.

При Lenovo Ideapad Pro е същата щуротия.

преди 8 минути, hattamotto написа:

OLED при светъл екран като че ли ще харчи повече ток.

OLED дисплейте харчат по-малко енергия,нямат и подсветка.............

Аз точно затова се разрових в нета за информация, знам че по магазините, продавачите просто искат да те накарат да си закупиш даден продук. И когато имаш конкретен въпрос от рода на мога ли да добавя още РАМ, отговарят така убедително, без да са сигурни! Затова човек трябва да е подготвен за дадена стока, предварително да знае а не да се доверява на продавачите. А това за консумацията на ток на различните дисплеи, мога да намеря графики в интернет коя матрица каква консумация употребява, но всичко това е пресметнато от производителя, затова и батериите са различни. Всички производители се съобразяват със определени стандарти!:)

П.П. Преди всички лаптопи имаха две отделни капачета на гърба, едното да си смениш Хард диска другото за слотовете на РАМ паметта, сега вече ги правят с един цял капак!

Ами почнаха да циганеят вече с тези по един слот и запоени плочки,иначе с OLED дисплей,направо страхотна комбинация,все едно Габровец я е правил..................

• Автор

Отказах се от Asus. Проблем с изгаряне на дисплея при продължително осветяване в статична картина. И за моята цел явно не е практично.

В момента в емаг обаче има 10% отстъпка за лаптопи. И ми влезе муха в главата за същия Lenovo, но вече с Ryzen 7 5800. 

Разлика в цената 107 лева. 

Обаче за 10% ръст на производителността (в синтетични тестове) се губи толкова време на батерия (ютуб видео).  А при мен ръста ще е по-малък, имайки предвид за какво ще го използвам. Но батерията е пак с 10% надолу. 

Дали има смисъл от покупката на по-високите клас процесор в моя случай?

Аз мисля, че не, но ще се радвам да прочета и друго становище.

• Решение
преди 52 минути, hattamotto написа:

За това, за което си писал, че ще го използваш - няма смисъл. 

Аз даже (ако купувам за себе си) бих предпочел с малко по-слаб процесор, но да е марка и серия, които (според мен) са по-здрави като конструкция. Примерно - Dell Vostro 5510 .

• Автор
преди 11 минути, Rudy M. написа:

За това, за което си писал, че ще го използваш - няма смисъл. 

Аз даже (ако купувам за себе си) бих предпочел малко по-слаб процесор, но да е марка и серия, които (според мен) са по-здрави като конструкция. Примерно - Dell Vostro 5510 .

Благодаря за отговора и предложението.

Мисля, обаче, да заложа на Lenovo заради по-голям (и като че ли по-качествен)  екран, по-бърза памет (не, че е от значение в моя случай, но все пак), както и по-голямата батерия. Е, ще гаранцията на Dll е 50% повече ;), да се надяваме, че няма да се наложи да ползвам гаранционно обслужване.

Интел вариантите на IdeaPad 5 Pro са с външно видео и са на значително по-висока цена (поне 170 лева), или с инсталиран Win (правейки го още по-скъп), което в моя случай е излишно. 

преди 2 часа, hattamotto написа:

Както са ти казали, дори и този е процесор(Razen 5 6/12) е доста над това което ще ти трябва като мощност,така че това не трябва да е казус.Насочи се към други към други неща , дето може да са от значение за теб-екран,батерия,гаранция и т.н.

• 1 месец по-късно...

Привет

Обмислям  15" лаптоп (но мисля първо монитор да взема) - сегашното леново 14" т420с ме дразни вече-доста нескопосан екран..
- има ли вече и при лаптопите монитори които щадят очите?
ПП: Понеже ще се носи в раница/гръб - до 2кг ще има ли вариант да се впише?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.