Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на лицензирана ОС на друг компютър?

Featured Replies

Възможно ли е да прехвърля лицензиран Уиндоус 10 от лаптоп на компютър, така че да не се налага да свалям втора ОС и да плащам а втора активация, тъй като вече съм го правил?

Ако да, какво ще стане - ще имам две устройства, на които имам активиран Уиндоус 10, или след прехвърляне ОС-а ще се деинсталира от лаптопа, и ще остане само на компютъра, и така ще имам само една ОС която е активирана? С други думи, прехвърлянето може ли да направи така, че да имам активирана ОС на повече от едно устройства, или е така направено, че ОС-а да може да бъде активирана само на едно устройство в период от време?

Как да прехвърля лиценза за ОС-а? Ако копирам диск Ц и Д и ги кача на флашка и след това ги paste-на в другото устройство, ще стане или, или е по-сложно? Обяснете как става.

току-що, bootlicker написа:

Възможно ли е да прехвърля лицензиран Уиндоус 10 от лаптоп на компютър

Възможно е ако си платил за retail лиценз, при OEM или дигитален - не. 

преди 2 минути, bootlicker написа:

С други думи, прехвърлянето може ли да направи така, че да имам активирана ОС на повече от едно устройства, или е така направено, че ОС-а да може да бъде активирана само на едно устройство в период от време?

Не и ако не е корпоративен лиценз с n - брой активации. 

преди 12 минути, bootlicker написа:

Възможно ли е да прехвърля лицензиран Уиндоус 10 от лаптоп на компютър, така че да не се налага да свалям втора ОС и да плащам а втора активация, тъй като вече съм го правил?

Ако да, какво ще стане - ще имам две устройства, на които имам активиран Уиндоус 10, или след прехвърляне ОС-а ще се деинсталира от лаптопа, и ще остане само на компютъра, и така ще имам само една ОС която е активирана? С други думи, прехвърлянето може ли да направи така, че да имам активирана ОС на повече от едно устройства, или е така направено, че ОС-а да може да бъде активирана само на едно устройство в период от време?

Как да прехвърля лиценза за ОС-а? Ако копирам диск Ц и Д и ги кача на флашка и след това ги paste-на в другото устройство, ще стане или, или е по-сложно? Обяснете как става.

след прехвърляне ОС-а ще се деАКТИВИРА от лаптопа, и ще остане само на компютъра, и така ще имаш само една ОС която е активирана!

преди 1 минута, jhoro написа:

след прехвърляне ОС-а ще се деАКТИВИРА от лаптопа, и ще остане само на компютъра, и така ще имаш само една ОС която е активирана!

Ако е OEM няма да се получи така, защото е обвързан лиценза с дъното/BIOS. 

преди 3 минути, ^Li^ написа:

Ако е OEM няма да се получи така, защото е обвързан лиценза с дъното/BIOS. 

Да, но говорим за Retail Licence - не за ОЕМ!

Цитат

Only personal-use OEM licenses purchased separately from a computer can be transferred to a new system.

• Remove Windows from the original computer.
  • Install Windows on the second system, entering the original license key when prompted.
  • Hold down the Windows key and press the "X" key when the installation is complete.

Да, но говорим за Retail Licence - не за ОЕМ!

Не прочетох никъде това. 

току-що, ^Li^ написа:

Не прочетох никъде това. 

Виж допълнението.

Чуек да почнеш да си пиеш хапчетата, стига пуска тема след тема, дай си малко почивка да не вземеш да скъсаш някой менискус

• Автор
преди 26 минути, ^Li^ написа:

Възможно е ако си платил за retail лиценз, при OEM или дигитален - не. 

Как да разбера какъв вид е лиценза?

преди 28 минути, bootlicker написа:

Ееее за 5€ ли си за един лиценз :bbq:

• Автор
току-що, ined написа:

Чуек да почнеш да си пиеш хапчетата, стига пуска тема след тема, дай си малко почивка да не вземеш да скъсаш някой менискус

Ха-ха, добре... съвета ти ще го имам предвид. 

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Ееее за 5€ ли си за един лиценз :bbq:

Къде видя лиценз за 5 евро? Много по-скъпи са, защото капиталистическия Майкрософт слага много големи надценки. 5 евро е истинската цена, след като махнеш печалбарските надценки, чиято цел е увеличаване а прихода за сметна на потребителя.

преди 1 минута, bootlicker написа:

Като си видиш касовата бележка от покупката. 

Щом и за това питаш ...

• Автор
преди 4 минути, ^Li^ написа:

Като си видиш касовата бележка от покупката. 

Не мога да я намеря. Някъде из другите документи е, а те на са на мястото, на което съм сега.

Не мога да я намеря. Някъде из другите документи е, а те на са на мястото, на което съм сега.

How to check linked license in Microsoft account

преди 7 минути, bootlicker написа:

DAZ или KMSpico трябва да знаят.

• Автор
преди 7 минути, jhoro написа:

Щом и за това питаш ...

Доколкото знам, трябва да избера бутона Старт и след това - Настройки  > Система  и след това да избера Активиране. И там трябва да пише. Да, отворих го, но никъде не виждам описание за това какъв тип ми е активацията.

преди 1 минута, TheDirtyCleaner написа:

DAZ или KMSpico трябва да знаят.

И двете програми са вид crack. 

• Автор

преди 2 минути, bootlicker написа:

Доколкото знам, трябва да избера бутона Старт и след това - Настройки  > Система  и след това да избера Активиране. И там трябва да пише. Да, отворих го, но никъде не виждам описание за това какъв тип ми е активацията.

Опа... пише го, но не съм го видял. Пише това: Windows is activated with a digital license

Няма какво да проверява - неговия калкулатор с какъв ли лицен може да дойде? Нищо не можеш да местиш, сваляш си OS-а и си го ползваш на компютъра това е, ще има черен декстоп и воден знак - чудо голямо.

• Автор

ЕДИТ: Опа, този пост го пуснах по грешка...

Редактирано от bootlicker
пуснах поста по грешка (преглед на промените)

преди 1 минута, ^Li^ написа:

И двете програми са вид crack. 

Според автора,са етикал.

Пише това: Windows is activated with a digital license

Тоест не можеш да го прехвърлиш на друг компютър. 

Опа... пише го, но не съм го видял. Пише това: Windows is activated with a digital license

Не си казал - лаптопа нов ли го купува или втора употреба?
Ако е бил нов - с Windows ли беше или си инсталира допълнително ... някакъв.

• Автор
преди 2 минути, ^Li^ написа:

Тоест не можеш да го прехвърлиш на друг компютър. 

Ясно. Мерси за отговора.

Не си казал - лаптопа нов ли го купува или втора употреба?
Ако е бил нов - с Windows ли беше или си инсталира допълнително ... някакъв.

Нов е, не е втора ръка, и го поръчах с инсталиран и готов за работа Windows 10. Както и да е, вече се получи отговор на въпроса - не мога да го трансферна на друго устройство. Явно ще трябва да купувам нов лиценз...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.