Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Агресивна котка

нова

Препоръчан отговор

Здравейте, имам котка от поне 10 години. Грижим се добре за нея и това животно никога не е ударено или е имало агресия с/у него. Малко е страхлива даже. По някой път скача на майка ми, издира я и бяга. Защо е така?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, нова написа:

Здравейте, имам котка от поне 10 години. Грижим се добре за нея и това животно никога не е ударено или е имало агресия с/у него. Малко е страхлива даже. По някой път скача на майка ми, издира я и бяга. Защо е така?

Просто си ги мразят.Моят "Мишо",е много добър и гальовен.Спи на портмантото и като влезе някой,скача и се умилква.Имам едно приятелско семейство-не могат да влезат.Ще ги изяде.И мацката,която проверява водомерите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами това са животните. Усещат дали някой ги харесва или не. При тях няма лъжа или измама.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Почти съм сигурен, че когато

преди 7 часа, нова написа:

По някой път скача на майка ми, издира я и бяга

тя вероятно вика, пищи или поне говори на висок глас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JKirilov написа:

Почти съм сигурен, че когато

тя вероятно вика, пищи или поне говори на висок глас.

Не е само това. Може да я е страх или просто да има неприязън към котки. Това животното го усеща. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

Нищо не разбираш! ;)

Тогава няма да е

!

Аз не разбирам при положение, че съм гледал над 40 котки и сега имам 2 котарака. Просто ще си замълча!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

Знаят ли, че и тях ще изядеш с червен ориз? :)

Явно и тая тема ще напусна. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 12.02.2022 г. в 10:35, нова написа:

Защо е така?

Всяка една женска котка си има територия. Всеки влязъл във въпросната се счита като натрапник. 

Скача, за да ѝ покаже, че територията е нейна, а бяга, защото явно майка ти е посягала, и те бяга животното, за да не отнесе ответен удар. :) 

При котките важи принципа на "прайда" където има една алфа женска. ;) 

При определени котки (които се отглеждат като домашни любимци) това поведение може да се счита и като покана за игра. ;) -> Тренира върху майка ти. -> та в случая не говорим за агресия, а по-скоро в сезона на разгонване на други изяви на нагона. 

Успех! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 11 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...