Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видеокамери за наблюдение

Featured Replies

Здравейте трябват ми 4 камери за видео наблюдение може ли мнение кои са по добри 

https://www.kassabasystems.com/ip-kamera-trx-dbs13mpx-a

https://www.kassabasystems.com/trx-4wf50-wifi-komplekt-za-videonablyudenie-s-4-wifi-kameri-i-9-kanalen-nvr

Вторите по евтини а имат по голям обхват за нощно виждане.Или ми предложете други на сходна цена.

Разрешен от Corvax

преди 15 минути, valyo_93 написа:

Здравейте трябват ми 4 камери за видео наблюдение може ли мнение кои са по добри 

https://www.kassabasystems.com/trx-4wf50-wifi-komplekt-za-videonablyudenie-s-4-wifi-kameri-i-9-kanalen-nvr

Вторите по евтини а имат по голям обхват за нощно виждане.Или ми предложете други на сходна цена.

Но първите,имат много по-добра резолюция на картината -Ultra HD (2592х1920),срещу 1080P (1920x1080)на вторите;което си е значително предимство,защото ще гледаш доста по-качествен запис.

• Автор

На мен повече за вечер ми трябват ще се виждат ли тях ли да поръчвам.

За 4 камери с 1тб хард диск колко време запис ще има преблизително.

преди 1 час, valyo_93 написа:

За 4 камери с 1тб хард диск колко време запис ще има преблизително.

С активиран режим за засичане на движение - много. Зависи от настройките на видеото, което ще се записва.

• Автор

не искам да записва 24/7 ще държи ли 20 дена запис.Тези камери добри ли са за парите си може и други да ми препоръчате в преблизително същата цена

преди 3 часа, valyo_93 написа:

Камерите на първия комплект са с по добра резолюция. Аз бих избрал тях, като допълня с 4 IR прожектора, тъй като и в двата варианта, през ноща на повече от 10-15 м няма да имаш ясно картина 

преди 8 минути, valyo_93 написа:

Къде се монтират тези ir прожектори на камерите ли.А по добри за вечерта има ли за тази цена.

Mонтират се, обикновено, над камерата със същата насоченост. На подобна цена няма свястна камера. Все пак, първо монтираш камерите и ако не те устройва резултата през ноща, тогава ще добавяш IR прожекторите. Що се отнася до обема на HDD - това зависи от много фактори. Ето един калкулатор, който може да ти даде приблизителна ориентация

• Автор

Дават ми към 20 дена запис мисля че е добре.Поръчах ги може ли схема как да крипна кабела прав или кръстосан трябва да е.

преди 2 минути, valyo_93 написа:

Дават ми към 20 дена запис мисля че е добре.Поръчах ги може ли схема как да крипна кабела прав или кръстосан трябва да е.

За кой кабел става дума? Ако говориш за кабелите м/у камерите, NVR-а и суича/овете - обикновен прав мрежов кабел. Вече за захранването - според мястото на монтаж и т.н

преди 7 минути, valyo_93 написа:

за фтп кабела говоря така ли се прави.

Screenshot_20220216-174240_Chrome.jpg

Да, Ще ти трябват 5 кабела с различна дължина, в зависимост от местоположението на устройствата. Макс по 100 метра (макар, че по спецификация, може и 120)

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Да, Ще ти трябват 5 кабела с различна дължина, в зависимост от местоположението на устройствата. Макс по 100 метра (макар, че по спецификация, може и 120)

Аз не разбрах как ще се захранват тези умрели камери, но ако е с PoE суичове...сметките няма да излязат точно така.

П.П. А и тези калкулатори по-добре не ги рекламирай. ;)

преди 16 часа, Jorge написа:

Аз не разбрах как ще се захранват тези умрели камери, но ако е с PoE суичове...сметките няма да излязат точно така.

П.П. А и тези калкулатори по-добре не ги рекламирай. ;)

За захранването и аз не знам - да му мисли автора. Камерите не са PoE, така, че вероятно 12 VDC ще е по отделна линия. За калкулаторите - знам, че не са точни сметките. Затова казах - приблизителна представа....

• Автор

За захранване ми предложиха общо за четирите камери.А за кабела е комбиниран фтп с захранващ кабел към него.Утре ще ги взема

И двете предложения са с боклучав сензор на SmartSens и китайски процесор на XM, но камерите в първия линк имат няколко преимущества:

1. Свързват се жично и няма да имаш проблеми със загуба на видео. Безжичните не са особено надеждни, по няколко показателя - връзката им не е криптирана, скоростта на потока не е особено висока, обхватът им често е смехотворен (дори на 2,4ГХц).

2. Матрицата (iLLUMi SC5300) е почти същата технологична грозотия, каквато е и 2-мегапикселовата SC2235 в безжичките, но с някои внесени поправки, които я правят по-чувствителна от SC2235, за сметка на намалената максимална кадрова честота.

3. Процесорът XM550AI е значително по-мощен от XM530, заради изискванията на по-голямата матрица. Този процесор предлага и по-добра обработка на сигнала с цел шумоподтискане. Като цяло, кабелният комплект с NVR на Longse е значително по-добрият избор.

4. Жичните камери можеш винаги да ги захраниш през LAN-кабела, докато безжичките ще трябва да търсиш откъде да ги захраниш, а това често е много сериозен проблем.

А тези шменти-капели, че нощното виждане било до 50 метра, да ги продават на някой друг. С тези дървени китайски CMOS-и, реално можеш да разпознаеш лице или разчетеш номер, едва на 10-12 метра, нощем. Според мен, това се отнася до светодиодния прожектор, тъй като диодите имат леща, която фокусира лъча. В зависимост от това, колко навътре в корпуса му е "потопен" PN преходът (т.е., колко е далче от лещата), светлинният сноп се разпръсква на различен ъгъл. Стандартно са на 90 градуса, на 60, на 45, на 30 и т.н. С други думи, ако на 3,6-милиметрова леща с 2-мегапикселов CMOS ти дават 50 метра видимост, трябва да са монтирали 30-градусови диоди, което е пълно малоумие. :D

И като добавиш факта, че Касаба брандират обикновени китайски камери ("марката" им TRX) и ги продават на тройна цена, по-добре си купи Dahua за тез пари. И те ползват боклучави сензори на SmartSens, но се възползват от високата кадрова честота на сензора и правят жестоко шумоподтискане с хубав процесор и малко по-кадърен софтуер.

на 16.02.2022 г. в 10:24, Димитър 59 написа:

Но първите,имат много по-добра резолюция на картината -Ultra HD (2592х1920),срещу 1080P (1920x1080)на вторите;което си е значително предимство,защото ще гледаш доста по-качествен запис.

2592x1920 не е UltraHD. UltraHD е резолюция 4K (8Mp). Това, което никой не ви казва в случая, е че 5-мегапикселовите сензори на китайските камери са в аспект 4:3, докато 2-мегапикселовите са в 16:9. При еднаква оптика (3,6мм в конкретния казус), 5-мегапикселовите имат доста свито хоризонтално поле, за сметка на по-голямо приближение. В общия случай, на 5-мегапикселовите гледам да им слагам 2,8-милиметрова оптика. Така се докарва хоризонт като на 2-мегапикселова, но се отварят и едно 30-ина процента по-широко вертикално поле. И нивото на детайлност се запазва видимо по-високо от това на обикновена 1080p матрица, поне при матриците на SONY.

преди 36 минути, Rammkopf написа:

2592x1920 не е UltraHD. UltraHD е резолюция 4K (8Mp). Това, което никой не ви казва в случая, е че 5-мегапикселовите сензори на китайските камери са в аспект 4:3

Знам че не е UltraHD, но точно така са го написали в характеристиката за този модел,просто рекламен трик.Реално трябваше да бъде Super HD 2592x1920 ( 4:3).Както ида е, качеството ще е доста по-добро от 1080P.

преди 13 минути, valyo_93 написа:

Днес ги взех но как да закачахард диска някаква стойка ли трябва 

20220218_150801.jpg

20220218_150807.jpg

Не ти трябва никаква стойка. В комплекта би трябвало да има 4 винтчета. Има отвори за 3,5 и 2,5 дискове

• Автор

Здравейте пак монтирах едната камера но захранването по кабела нещо май става слабо какво мога да направя кабела е към 10 метра.С разклонотел като пусна ток с къс захранващ кабел тръгва но като пусна по 10 метровия не дайте ми съвет.

Здравей!

Ами, най-вероятно са ти продали кофти кабел, просто. А и захранването, сигурно е кекаво. Трябва да се направят измервания, не става с мятане на боб. По принцип, камерите тръгват и на 11 волта. Падне ли под 11, ефектите могат да бъдат всякакви. Вземаш мултицет и мериш напрежението по кабела откъм страната на камерата.

• Автор

Готови са камерите работят и записват.Трябва ли да се зададат постоянни ип адреси защото сам си ги намери и работят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.