Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камерите не предават добре

Featured Replies

Модела до колкото видях на устройството е DVR-6004N 4CH с 4 камери на 1080p, обаче качеството е много зле. Първо като резолюция и пиксели е зле, от телефона имам опция за превключване от SD към HD, което оправя малко нещата, но цветовете са под всякаква критика, нещо ме навежда на мисълта, че и кабелите може да не са в ред, при положение, че първата камера предава сивкаво, а останалите розовеят. Къде да търся проблема ?

Screenshot_20220218-155814_XvreyePro.jpg

Сега видях, че и PTZ контрола не действа.. Някой, ако има идеи и него как да го включа. Иначе си работят, предават си, записват, всичко както си е

• Отговори 59
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чакай, чакай, чакай, вече разбрах къде е проблемът, като каза "падне ли вечерта нищо почти не се вижда". Хах! Логиката на сработване на филтрите е обърната. IP камерите имат възможността да инве

• Ако се окаже това, в понеделник идвам при теб с бирата Покрай LED дисплете, бая китайски боклци са минали през ръцете ми, ама чак пък толкова  

• Щом са от комплекта, ясно е че са коаксиални - най обикновен вълновод. И 40-50 метра не са никакъв проблем. Естествено по добрия вариант е FTP кабела - независимо, че камерите са аналогови И от

Публикувани изображения

• Автор
преди 42 минути, NewRedDragon написа:

А какви са тези камери? Марка/модел, нещо.... Имат ли изобщо PTZ? Как се вижда директно на DVR-a? Кой видеопоток гледаш?

Никъде не намерих къде, какво пише.. Единствено cctv security cameras full HD set.. на кашончето пише, че има Ptz, internet, 5g и т.н. На  DVR-a е по същия начин, само дето няма опция между SD-HD. Иначе с HDMI са вързани

преди 4 минути, kyoshinn написа:

Иначе с HDMI са вързани

Да разбирам, че на монитора към ДВР-а е съшата работа. Ако е така, сменя "кашончето" - толкова си могат тия no-name боклуци.

Много често, PTZ контрола работи само в единичен прозорец. А и какво пише и какво е в действителност....са различни бири

• Автор
преди 49 минути, NewRedDragon написа:

Да разбирам, че на монитора към ДВР-а е съшата работа. Ако е така, сменя "кашончето" - толкова си могат тия no-name боклуци.

Много често, PTZ контрола работи само в единичен прозорец. А и какво пише и какво е в действителност....са различни бири

За контрола ясно, но за предаването, според мен проблема е в кабелите, но знам ли.. 

току-що, kyoshinn написа:

За контрола ясно, но за предаването, според мен проблема е в кабелите, но знам ли.. 

Не д нормално едната да предава добре, останалите не

току-що, kyoshinn написа:

Не д нормално едната да предава добре, останалите не

Ако забелязваш, има драстична разлика в fps на трите камери, спрямо първата. Пробвай камерите една по една, размени каналите и виж какво ще стане. Не каза нищо за настройките на видео потоците

• Автор
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Ако забелязваш, има драстична разлика в fps на трите камери, спрямо първата. Пробвай камерите една по една, размени каналите и виж какво ще стане. Не каза нищо за настройките на видео потоците

Всички настройки са стандартни, фпса е различен спрямо това, което сле случва, понякога другите имат повече. Иначе се съмняваме да не би тръбата, на която реално са камерите (от комплекта) да не би да прави смущения

преди 2 минути, kyoshinn написа:

Всички настройки са стандартни, фпса е различен спрямо това, което сле случва, понякога другите имат повече. Иначе се съмняваме да не би тръбата, на която реално са камерите (от комплекта) да не би да прави смущения

Не знам за каква тръба говориш, но едва ли тя е проблем. Рови в настройките на dvr-a. Ако искаш (това са аналогови камери,) разкарай коаксиалните кабели и пусни ФТП-та с балуни

• Автор
преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Не знам за каква тръба говориш, но едва ли тя е проблем. Рови в настройките на dvr-a. Ако искаш (това са аналогови камери,) разкарай коаксиалните кабели и пусни ФТП-та с балуни

Какво да ровя в настройките ? Ще пробваме с други кабели, да видим дали е от тях, иначе ще го имам в предвид и това с фтп-тата. А за тръбата - камерите вървят с тръба, на която са те, за монтаж на места, където не може примерно 

Впрочем, познат има същите камери, предават идеално.. Да не говорим за нощта, моите нищо почти не изкарват като светлина, а с неговите и мравките можеш да броиш

преди 4 минути, kyoshinn написа:

Какво да ровя в настройките ? Ще пробваме с други кабели, да видим дали е от тях, иначе ще го имам в предвид и това с фтп-тата. А за тръбата - камерите вървят с тръба, на която са те, за монтаж на места, където не може примерно 

Впрочем, познат има същите камери, предават идеално.. Да не говорим за нощта, моите нищо почти не изкарват като светлина, а с неговите и мравките можеш да броиш

Провери и захранването на камерите

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Провери и захранването на камерите

Какво да му гледам на него ?

Камерите и рекордера са в тройник към контакта директно, чистак бърсак нов контакт

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Ако ползваш адапторчетата от комлекта и 12 VDC трасето е дълго, може да не "стига тока". Предполагам, че адпторчетат са 12 VDC/1,5А. Провери напрежението под товар при камерите. Трябва да е 12 VDC +/- 3%

• Автор
преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Ако ползваш адапторчетата от комлекта и 12 VDC трасето е дълго, може да не "стига тока". Предполагам, че адпторчетат са 12 VDC/1,5А. Провери напрежението под товар при камерите. Трябва да е 12 VDC +/- 3%

Ок, благодаря

Иначе разстоянието е от порядъка на 10 до 30 метра

Всичко е от комплекта

Иначе малко няма логика за тока, понеже първата и третата камера са по-далеч значително от 2 и 4

преди 31 минути, NewRedDragon написа:

Може да имат проблем със сензора камерите. 

преди 21 минути, kyoshinn написа:

Иначе малко няма логика за тока, понеже първата и третата камера са по-далеч значително от 2 и 4

Разменя ли каналите физически при  ДВР-а?

преди 2 минути, ^Li^ написа:

Може да имат проблем със сензора камерите. 

Може....може и IR cut-a да не сработва....но това се установява на място - физически

• Автор
преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Разменя ли каналите физически при  ДВР-а?

Може....може и IR cut-a да не сработва....но това се установява на място - физически

Разменях, въртях ги всякак си - няма разлика

Утре ще пробвам с други кабели, другия вариант е нещо да дава смущения, както са при метални неща

Ето в момента как предава едната камера - за нищо не става, другите са същите, ако не и по-зле, едната направо е цялата черна

Screenshot_20220218-203214_XvreyePro.jpg

Разменях, въртях ги всякак си - няма разлика

Т.е,,,,, винаги канал 1 е ОК, а 2,3 и 4 са проблемни - независимо коя камера е там

• Автор

Интересното, е че някой от камерите предават и такива линии (където като заснемеш видео на стар телевизор както излизат)

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Т.е,,,,, винаги канал 1 е ОК, а 2,3 и 4 са проблемни - независимо коя камера е там

И да, и не. Никой канал не е ок, но канал 1 е просто не розовее така, но пък той е черно бял. Одеве като размених канал 1 и 3 мисля се падат, тази която на първата снимка е cam1 продължи със същото качество на мястото на cam3

А бе обърках се, но cam1 където и да я вържеш предава така сивкаво, а другите са розови. Впрочем и качеството като мегапиксели е много зле.. На моя познат са 2 mpx и както казах и мравките можеш да броиш, тези са 3 и са далеч по-зле. Все едно гледаш видео на 240p

преди 6 часа, kyoshinn написа:

Модела до колкото видях на устройството е DVR-6004N 4CH с 4 камери на 1080p, обаче качеството е много зле. Първо като резолюция и пиксели е зле, от телефона имам опция за превключване от SD към HD, което оправя малко нещата, но цветовете са под всякаква критика, нещо ме навежда на мисълта, че и кабелите може да не са в ред, при положение, че първата камера предава сивкаво, а останалите розовеят. Къде да търся проблема ?

Screenshot_20220218-155814_XvreyePro.jpg

Сега видях, че и PTZ контрола не действа.. Някой, ако има идеи и него как да го включа. Иначе си работят, предават си, записват, всичко както си е

Проблемът е в инфрачервения филтър на трите камери - запецнал е на нощно виждане и пропуска целия инфрачервен спектър, който причинява този розов ефект. Камерите ти са за ремонт, вероятно.

• Автор
преди 2 часа, Rammkopf написа:

Проблемът е в инфрачервения филтър на трите камери - запецнал е на нощно виждане и пропуска целия инфрачервен спектър, който причинява този розов ефект. Камерите ти са за ремонт, вероятно.

Хах, чудно. От магазина за ремонт 🥲

• Автор
преди 8 часа, Rammkopf написа:

Откъде си?

Не мисля да ти отговарям

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Не мисля да ти помагам.

Виж, може да е прозвучало като заяждане, но просто не смятам, че е работа на други хора, които не познавам да знаят откъде съм, какво съм и т.н., не го приемай лично. Все пак съм ти благодарен за помощта до тук, ако имаш предложения какво да пробвам - ще се радвам да чуя, пробвах да ги отдалеча наляво-надясно от мястото където са сега, но разлика няма, тоест не са смущения от метал или нещо друго. Ако нещо съм те засегнал - извинявай. И да това е другия ми профил, просто телефона ми умря и не помня регистрацията.

А и видях, че в профила ти пише, че си от Варна. Доста далеч съм от теб :)

Вече не знам какво да мисля.. Чудя се дали и захранването не е проблем, но какво казах, камерите са доста близо в порядъка на 10-30 метра, та няма и толкова, то реално камера 1 и 3 са на еднакво разстояние, но едната предава розово, другата не. Отделно както казах качеството не е добре.. 240p видео..

преди 1 час, kyo1 написа:

А и видях, че в профила ти пише, че си от Варна. Доста далеч съм от теб :)

Това е всичко, което исках да знам. Имах чистото намерение да бръмна с колата и да видя на място какво им има на тези камери. Както казах, ефектът се получава от "заседнали" инфрачервени филтри. Причините за това могат да бъдат много и най-различни. Насочи се в тази посока. Първо им виж настройките на тези камери, чак после погледни механиката.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.